|
niki -> RE: (НЕ)Разумни совети од докторите (2.5.2012 20:56:50)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR Најнеразумен совет што сум го чула и што константно се повторува кај докторите наши (повеќето но не сите) е: антибиотик за секој случај. [sm=smiley7.gif] Аха, има температура, ајде амоксиклав 7 дена. Или нема температура ама ми шкрипи... Ти шкрипи ама во главчето, тетке. Се друго може да пројде, ама со стетоскоп антибиотик да дава ми е мнооогу многуу забегано. Ova me potseti sto mi e nerazumno kaj doktorive. Vo Mk za sekoj slucaj antibiotik, analizi na krv, mokraca, stoznam sto..... Ovde antibiotik nikogas, analiza na krv posleden pat sme pravele koga bese bebe vo Skopje, mokraca nikogas ne sme ispituvale. Sega[sm=zmeden.gif] mozebi deteto mi e ekstra zdravo , neznam, no nikogas nikakva kontrola ni preventivno[sm=zmeden.gif] Ja nosam na lekar posle nedela dena mrsulavenje no ete ne dignala temperatura i ke mi recat: aaaa nisto nema ke i pomine. po mesec dena otkako ne i pominalo pak jas tamu za da me docekaat so odgovor: pa site deca se takvi eden den im pominuva drug gi faka...posle tri meseci mrsulavenje odgovorot im e: eve sega ke se zatopli i se ke im pomine. jas sum vo prasalnici???????zosto nekade za senesto sesto davaat, a nekade nisto... dve krajnosti.... i nie roditelite treba da pravime sto? da staneme kvazi pedijatri i da najdeme nekoja sredina informirajki se na net???
|
|
|
|