|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Тајната на јагодите во чоколадо за Валентајн

Редакција Рингераја, 13.2.2018
Како да ги подготвите јагодите во чоколадо на најсовршен начин? Еве неколку чекори кои ја откриваат тајната на идеалните и совршени јагоди во чоколадо, најубавиот сладок подарок за Валентајн

image
/11


 

Подготовка:
Ако не сте сфатиле како да го изненадите вашиот омилен Валентин Валентин, се обложувам на класичните - јагоди завиткани со чоколадо. Овој вкусен и вкусен десерт е добар начин да го прославите празниците на љубовниците, но тоа не ве спречува да го расипете во секое време од годината.
Како да го подготвите на најсовршен начин? Еве чекори кои ја откриваат тајната на идеалните јагоди во чоколадо.
1. Избегнувајте зелени јагоди или оние кои не се целосно зрели.
Нека се релаксираат на собна температура. Така крајниот резултат ќе биде брилијантен.
Како да го направите вашето кафе поздраво
3. Сувајте ги добро. Ако јагодите се навлажни, чоколадата нема да се придржува и ефектот ќе пропадне.
4. Чувајте ги листовите и рачките. Значи, чоколадните јагоди ќе бидат полесно да го зграпчат и да јадат.
5. Додајте масло. Додадете 2 супени лажици путер на секои 200 грама чоколада. Значи текстурата на чоколадната глазура ќе стане мека, мека и мазна.
6. Се топи чоколадо во водена бања. Ова, исто така, придонесува за неговата мазна конзистентност со избегнување на грутки и горење.
7. Користете микробранова печка. За оние кои преферираат тоа на плочи, бидете внимателни да не горат чоколадо. Микробрановата работи на поинаков принцип, и постои ризик да се испушти. На секои 15 секунди, застанете и промешајте за да бидете сигурни дека се топи и не изгори.
Како да направите чоколаден фрукт?
8. За итни случаи. Ако, пак, чоколадата гори и купчиња, додадете малку повеќе маснотии и се промешува во водена бања. Можете да додадете масло од кокосово масло или масло од грозје. Тие помагаат да се врати мазноста на чоколадата.
9. Романса во розова боја. За да направите изненадување за Валентин целосно, направете ја вашата јагода розева. За таа цел се топи белата чоколада и додадете малку розова боја на неа.
10. Технологија на потопување. По внимателно натопување на јагодата во чоколада, лесно се тресат овошјето, така што чоколадото може да го наполни секој мал дипл. Потоа свртете ја сламата назад за да се "чекори" на рачката. На овој начин, чоколадата ќе се тркала на зелените лисја.
11. Користете прскалки. Донеси јагоди на стап за повеќе различни.
12. Започнете со декорација. Можете да нацртате што сакате на чоколадните јагоди веќе наредени со чоколадо. Користете друга боја на стопено чоколадо. Користете пост или шприц, подгответе ги обрасците на јагоди.
13. Кул добро. За совршена завршна обработка на вашите чоколадни јагоди, фрижидејте ги за 2 часа.

Подготовка:

Ако не сте сфатиле како да го изненадите вашиот сакан за Св. Валентин, играјте на класичната карта - јагоди обвиткани со чоколадо. Овој вкусен десерт е добар начин да го прославите празникот на вљубените, но тоа не ве спречува да го направите и во секое време од годината.


Како да ги подготвите на најсовршен начин? Еве чекори кои ја откриваат тајната на идеалните јагоди во чоколадо.


1. Избегнувајте зелени јагоди или оние кои не се целосно зрели.

2. Нека се опуштат на собна температура. Така крајниот резултат ќе биде брилијантен.

3. Исушете ги добро. Ако јагодите се влажни, чоколадата нема да се залепи и ефектот ќе пропадне.

4. Оставете ги листовите и рачките. Така чоколадните јагоди ќе бидат полесна да се зграпчат и да се јадат.

5. Додајте масло. Додадете 2 супени лажици путер на секои 200 грама чоколада. Значи текстурата на чоколадната глазура ќе стане мека, мека и мазна.

 

1

 

6. Стопете го чоколадото на пареа. Ова, исто така, придонесува за неговата мазна конзистентност со избегнување на грутки.

7. Користете микробранова печка, но бидете внимателни чоколадото да не ви запече. Микробрановата работи на поинаков принцип, и постои ризик да се случи тоа. На секои 15 секунди, застанете и промешајте за да бидете сигурни дека се топи и не гори.

8. За итни случаи. Ако, пак, чоколадата гори и се прават грутки, додадете малку повеќе масло и топете на пареа. Можете да додадете кокосово масло. Тоа помага да се врати мазноста на чоколадата.

 

2

 

9. Романса во розова боја. За да направите изненадување за Валентин целосно, направете ја вашата јагода розева. За таа цел стопете бела чоколада и додадете малку розова боја во неа.

10. Техника на потопување. По внимателно натопување на јагодата во чоколада, лесно се тресе овошјето, така што чоколадото може да го наполни секој мал дел. Потоа свртете ја јагодата наопаку. На овој начин, чоколадата ќе стигне до зелените лисја.

11. Започнете со декорација. Можете да нацртате што сакате на чоколадните јагоди. Користете друга боја на стопено чоколадо. Користете шприц.

12. Кул добро. За совршена завршна обработка на вашите чоколадни јагоди, оставете ги во фрижидер 2 часа.

 

Ти се допаѓа статијата? Кликни “Like” и додај свој коментар:

Децата поставуваат по 300 прашања дневно
Според едно истражување направено на 1000 мајки, децата околу третата година поставуваат во просек по 288 прашања од кои...
3
Козињак со павлака
Замесувањето на козињак е вистински предизвик за секоја домаќинка. Ви гарантираме успех, доколку ги следите нашите совет...
3
Како да му помогнеш на твоето дете да веру...
Да му помогнеш на детето да верува во себе е една од најважните улоги што ги имаш како родител. Самодовербата не се град...
2
Тивка закана: телевизорот и детската тежина
Истражувањата сe почесто покажуваат дека присуството на телевизор во детската соба е поврзано со зголемен ризик од дебел...
2




Анкета

Млеко.
Admin

По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: