Mother. во 00:54
на тема RE: Шум на срце кај дете
Подготовка:
Ако не сте сфатиле како да го изненадите вашиот сакан за Св. Валентин, играјте на класичната карта - јагоди обвиткани со чоколадо. Овој вкусен десерт е добар начин да го прославите празникот на вљубените, но тоа не ве спречува да го направите и во секое време од годината.
Како да ги подготвите на најсовршен начин? Еве чекори кои ја откриваат тајната на идеалните јагоди во чоколадо.
1. Избегнувајте зелени јагоди или оние кои не се целосно зрели.
2. Нека се опуштат на собна температура. Така крајниот резултат ќе биде брилијантен.
3. Исушете ги добро. Ако јагодите се влажни, чоколадата нема да се залепи и ефектот ќе пропадне.
4. Оставете ги листовите и рачките. Така чоколадните јагоди ќе бидат полесна да се зграпчат и да се јадат.
5. Додајте масло. Додадете 2 супени лажици путер на секои 200 грама чоколада. Значи текстурата на чоколадната глазура ќе стане мека, мека и мазна.
6. Стопете го чоколадото на пареа. Ова, исто така, придонесува за неговата мазна конзистентност со избегнување на грутки.
7. Користете микробранова печка, но бидете внимателни чоколадото да не ви запече. Микробрановата работи на поинаков принцип, и постои ризик да се случи тоа. На секои 15 секунди, застанете и промешајте за да бидете сигурни дека се топи и не гори.
8. За итни случаи. Ако, пак, чоколадата гори и се прават грутки, додадете малку повеќе масло и топете на пареа. Можете да додадете кокосово масло. Тоа помага да се врати мазноста на чоколадата.
9. Романса во розова боја. За да направите изненадување за Валентин целосно, направете ја вашата јагода розева. За таа цел стопете бела чоколада и додадете малку розова боја во неа.
10. Техника на потопување. По внимателно натопување на јагодата во чоколада, лесно се тресе овошјето, така што чоколадото може да го наполни секој мал дел. Потоа свртете ја јагодата наопаку. На овој начин, чоколадата ќе стигне до зелените лисја.
11. Започнете со декорација. Можете да нацртате што сакате на чоколадните јагоди. Користете друга боја на стопено чоколадо. Користете шприц.
12. Кул добро. За совршена завршна обработка на вашите чоколадни јагоди, оставете ги во фрижидер 2 часа.
pumpici za izmolzuvanje
Автор: fetusce
pumpici za izmolzuvanje elektricna Lun
moite najmili
Автор: selvi
Продвижение групп ВК
Автор: prodvijenieVK
Привет! Занимаюсь раскруткой групп ВК!!
Онлайн вакансии
Автор: onlinerabota
Бизнес на дому! Проводите время в сети
moite najmili
Автор: jovanja
забава Бремените
Автор: bobik
Вештачката интелигенција ги управува апаратите во домот
Паметен дом (Smart Home) е концепт во кој сите главни апарати за домаќ...
Твори - Читај - Биди хуман - Проект на Софија Петковска
ТВОРИ – ЧИТАЈ – БИДИ ХУМАН е проект кој под водство на Софија Петков...
Дренвин - Извонреден природен помошник против целулитот
За Дренвин, имаме неколку анонимни изјави од луѓе кои го користеле про...
Правилна исхрана на мали деца во лето
Малите деца, особено во лето се повеќе изложени на ризик од болести ко...
Зошто магнезиумот е важен во бременоста?
Магнезиумот е минерал од витално значење во текот на нашите животи. Ос...
Бременост.
пеперутка16
Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?