|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Совршена лазања торта

Редакција Рингераја, 12.12.2013
Лазања тортата е нешто што ќе го обожавате оваа зима!

image
/11


 

 

Состојки:

-          Две пакувања лазањи

-          2 чаши пармезан

-          2 чаши сирење моцарела (или друго по ваша желба)

-          110 гр. чајна или кулен

-          300 гр. мелено месо

-          2 чаши маринара сос

-          1 чаша песто

-          2 чаши павлака

-          1 лажичка лук во прав

-          Першун

-          Половина чаша путер

 

Загрејте ја рерната на 180 C. Намрсете ја тркалезната тава за печење, која е сигурна за користење во рерна.

Издинстајте го меленото месо, додадете зачини по желба и ставете го маринара сосот. Динстајте додека не испари водата.

Во друг сад измешајте ја павлаката, лукот во прав, першунот и малку рендан пармезан. Додадете и путер во оваа смеса. На овој начин добивате алфредо сос.

Сварете ги лазањите и наредете ги во тркалезниот сад, почнувајќи од центарот до врвот на садот, со тоа што ќе излегуваат малку од садот. Внимавајте садот да биде убаво обложен.

 

1

 

Прво ставете го алфредо сосот, па кругови од чајна или кулен. Повторно ставете малку сос и одозгора ставете еден ред лазањи.

 

2

 

Сега ставете песто и малку рендано сирење. Над сирењето ставете лазањи, а одозгора ставете пармезан. Над пармезанот повторно ставете лазањи и ставете го меленото месо.

 

3

 

Над меленото месо ставете рендано сирење. Овој слој покријте го со малку повеќе лазањи. Комбинирајте ги сосовите со сирењето, додека садот не се наполни.

Печете во рерна околу еден час. Откако ќе се испече оставете ја да стои 20-30 минути, пред да се обидете да ја превртите од садот.

 

4

 

Пресечете парчиња како од обична торта

 

5

 

Пријатно!

Ти се допаѓа статијата? Кликни “Like” и додај свој коментар:

Структурата на забот и неговите анатомски ...
Стоматолошката ординација Калајџи “Dental Care” во соработка со семејниот портал Рингераја.мк ќе спроведува здравствено ...
3
Избираме најубава творба: Дијана Стојковиќ
Литературна творба по повод одбележувањето на Детската недела ни испрати наставничката на Дијана Стојковиќ
3
Фото: Упатство за ракување со деца
Мајката на две дечиња од Србија ги насмеа Твитер корисниците кога ја споделила фотографијата од упатството кое морала да...
3
Како да му помогнеш на твоето дете да веру...
Да му помогнеш на детето да верува во себе е една од најважните улоги што ги имаш како родител. Самодовербата не се град...
2




Анкета

чајот за бебиња од Бекутан
manduvce

знае ли некој колку пати на ден може да се дава од чајот Бекутан за грчеви

Јас му давам два пати дневно (75%)

насабалје и навецер по 50 мл (25%)


Број на сите гласови: 36

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!