|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Совршена лазања торта

Редакција Рингераја, 12.12.2013
Лазања тортата е нешто што ќе го обожавате оваа зима!

image
/11


 

 

Состојки:

-          Две пакувања лазањи

-          2 чаши пармезан

-          2 чаши сирење моцарела (или друго по ваша желба)

-          110 гр. чајна или кулен

-          300 гр. мелено месо

-          2 чаши маринара сос

-          1 чаша песто

-          2 чаши павлака

-          1 лажичка лук во прав

-          Першун

-          Половина чаша путер

 

Загрејте ја рерната на 180 C. Намрсете ја тркалезната тава за печење, која е сигурна за користење во рерна.

Издинстајте го меленото месо, додадете зачини по желба и ставете го маринара сосот. Динстајте додека не испари водата.

Во друг сад измешајте ја павлаката, лукот во прав, першунот и малку рендан пармезан. Додадете и путер во оваа смеса. На овој начин добивате алфредо сос.

Сварете ги лазањите и наредете ги во тркалезниот сад, почнувајќи од центарот до врвот на садот, со тоа што ќе излегуваат малку од садот. Внимавајте садот да биде убаво обложен.

 

1

 

Прво ставете го алфредо сосот, па кругови од чајна или кулен. Повторно ставете малку сос и одозгора ставете еден ред лазањи.

 

2

 

Сега ставете песто и малку рендано сирење. Над сирењето ставете лазањи, а одозгора ставете пармезан. Над пармезанот повторно ставете лазањи и ставете го меленото месо.

 

3

 

Над меленото месо ставете рендано сирење. Овој слој покријте го со малку повеќе лазањи. Комбинирајте ги сосовите со сирењето, додека садот не се наполни.

Печете во рерна околу еден час. Откако ќе се испече оставете ја да стои 20-30 минути, пред да се обидете да ја превртите од садот.

 

4

 

Пресечете парчиња како од обична торта

 

5

 

Пријатно!

Ти се допаѓа статијата? Кликни “Like” и додај свој коментар:

Еден ден, кога јас ќе имам син...
Мил мој, не мораш да бидеш инжињер. Не мораш да бидеш адвокат. Не е важно што ќе бидеш кога ќе пораснеш. Сакаш да бидеш ...
5
Ортопедски проблеми кај децата
Како што поминува времето, можеби забележувате дека вашето дете не расте сосема според правилата. Кај многу деца се јаву...
4
Mлечните заби ги чуваат трајните
Многу од родителите знаат да дадат одговор дека не ги поправале млечните заби на нивните деца затоа што тоа се млечни за...
4
Како изгледа една ноќ на мајка на близнаци?
Замислете да имате пар близнаци кои едноставно не сакаат да одат во кревет. Една мајка се бори со тоа секоја вечер, а св...
4




Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?