
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Со што и да се наполнети, равиолите секогаш ќе бидат посебни...и посебно убави
Замесете тесто од брашното, јајцата, додадете сол и млака вода колку што е потребно за да се добие меко тесто. Премачкајте го тестото со малку масло и оставете го да стои околу еден час. Динстајте го месото со наведените состојки и оставете го да се излади. Исукајте тесто, не премногу танко. Ако имате калап за равиоли, сечете го тестото со него, доколку немате извадете круг со чаша, ставете фил, преклопете и затворете ги краевите со вилушка. Варете 5 минути во врела вода. По желба може да ги прелиете со сос. Bon Appetit!
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
За тесто:
- 300 гр. брашно
- 2 јајца
- малку сол
- 3 лажици масло
- 6-10 лажици млака вода
Фил:
- 250 гр. мелено месо
- 1 главица лук
- 2 лаж. масло
- малку вегета
- першун
- АБЦ сирење
забава Бремените
Автор: bobik
Иако звучи целосно неверојатно, но човечкото тело може да биде алергич...
Од првата кашичка до денешниот апетит
Нашиот однос кон храната не се формира случајно. Tој е длабоко поврзан...
Сите го правиме. Понекогаш неволно, понекогаш заразно, а понекогаш дур...
Да станеш мајка е едно од најдлабоките и најмоќните искуства што може ...
Куклите во животот и растењето на девојчињата
Куклата е едноставна, тивка и често потценета играчка која останува ва...
Млеко.
Admin
По една година, кое млеко е поздраво да му се дава на дете: