|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Равиоли со мелено месо и АБЦ сирење

Автор:
Редакција Рингераја

Со што и да се наполнети, равиолите секогаш ќе бидат посебни...и посебно убави



Подготовка

Замесете тесто од брашното, јајцата, додадете сол и млака вода колку што е потребно за да се добие меко тесто. Премачкајте го тестото со малку масло и оставете го да стои околу еден час. Динстајте го месото со наведените состојки и оставете го да се излади. Исукајте тесто, не премногу танко. Ако имате калап за равиоли, сечете го тестото со него, доколку немате извадете круг со чаша, ставете фил, преклопете и затворете ги краевите со вилушка. Варете 5 минути во врела вода. По желба може да ги прелиете со сос. Bon Appetit!

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

За тесто:

- 300 гр. брашно
- 2 јајца
- малку сол
- 3 лажици масло
- 6-10 лажици млака вода

Фил:

- 250 гр. мелено месо
- 1 главица лук
- 2 лаж. масло
- малку вегета
- першун
- АБЦ сирење




Анкета

Dali?
Jana9

Dali praktikuvate cesto da iznenaduvate nekogo?

Da (33%)

Ne (67%)


Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!