|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Пита со спанаќ и фета сирење

Автор:
Редакција Рингераја

Вашите деца ќе ја сакаат



Подготовка

Во тавче пропржете ги кромидот и лукчињата околу 5 минути. Во посебен сад измешајте го млекото, скробот, ориганото, спанаќот, фета сирењето, јајцето па во смесата додадете го и кромидот. Загрејте ја рерната на 180 ° C. а тавчето во кое ќе ја печете питата посипете го со маслиново масло, ставете неколку готови кори на дното, а потоа ставете од смесата рамномерно на целата кора и покријте го со уште два слоја од кори. Повторете, додека не ја потрошите целата смеса. На крајот горната кора лесно, премачкајте ја со маслиново масло. Печете додека питата не добие златно-кафеава боја, околу триесет минути. Откако ќе ја извадите од рерна покријте ја питата со крпи околу 10 минути, а потоа исечете на коцки сервирајте.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 2

Состав

* 1 лажичка маслиново масло
* 2 млади кромитчиња,
* 3 чешниња лук
* 3/4 шолја млеко
* 1 лажица пченкарен скроб
* 1/2 лажичка оригано
* 250 г замрзнат спанаќ, или свеж
* 50 г фета сирење
* 1 јајце изматено
* кори за баклава



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?