|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Домашни лазањи

Автор:
Редакција Рингераја

Bon appetit!



Подготовка

Главицата кромид ситно ја сецкаме и ја пржиме во тава на оган со загреано масло. Откако кромидот ќе омекне, во тавата го додаваме меленото месо и промешуваме. Во тенџере на оган со растопен путер го додаваме брашното и мешаме со лажица. Мешајќи со лажица во тенџерето го додаваме млекото. Доматот го сечкаме на парчиња и го додаваме во тавата на оган. Зачинуваме со вегета, го додаваме ориганото, посолуваме, наросуваме мелен црн пипер и промешуваме. Откако бешамелот ќе ја добие потребната густина, го додаваме во тавата со месото на оган и промешуваме. Корите ги сечеме на парчиња и ги разлистуваме. Дел од корите ставаме во намрсена тава. Врз корите со лажица ставаме од филот со меленото месо. Врз филот нанесуваме од доматниот сос. Врз сосот ги ставаме преостанатите кори. Врз корите го нанесуваме преостанатиот фил. Во тавата налеваме 100 мл. вода и ја протресуваме тавата. На ситно го рендаме кашкавалот. Изренданиот кашкавал го нанесуваме врз филот на тавата. Тавата ја ставаме во рерна и печеме 60-тина минути на температура од 200 степени. Потоа ги вадиме лазањите од рерната, ги оставаме да се оладат и послужуваме.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

• 150 грама Путер
• малку Оригано
• 500 милилитри Млеко
• 100 милилитри Масло
• 1 Кромид/а
• 200 грама Кашкавал
• 20 милилитри Доматен сок
• 100 грама Домат
• 300 грама Говедско
• 1 лажица/ци Дафинка
• 30 грама Брашно
• малку Сол
• 500 грама Тенки кори
• малку Црн пипер



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?