
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Сте пробале ли некогаш да направите шницли од свежи печурки? Ручек за сечиј вкус, па пробајте и вие...
Измијте ги печурките и исушете ги на кујнска крпа, а потоа исечкајте ги на покрупни парчиња. Во тенџере на оган загрејте го маслото и пропржете ги печурките набрзина. Потоа, во тавче испржете кајгана од три јајца. Во меѓувреме, трите парчиња леб потопете ги во млеко. Потоа, настрана, во еден подлабок сад измешајте ги кајганата и печурките и додајте го лебот на крај. Додајте ги зачините и едното јајце и измешајте убаво, а потоа формирајте шницли со раце. Ставете ги во лебните трошки и пржете во многу врело масло. Послужете ги со убава салата или јогурт. На здравје!
Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Kомплицираност: 3
200 гр свежи шампињони
4 јајца
2 лажици масло за јадење
сол, бибер, вегета (по желба)
3 парчиња бајат леб
лебни трошки
забава Бремените
Автор: bobik
Среќата што не може да се купи
Постојат прашања на кои човек постојано се навраќа, без разлика на вре...
Почнува сезоната на настинки, кога кивањето и кашлањето стануваат дел ...
Затворете очи само за момент и замислете го вашето идно јас. Не некаде...
Шест знаци дека срцето старее побрзо од вас
Нашето срце не старее секогаш во исто темпо како и остатокот од телото...
Иднината што ја сонува твоето срце
Понекогаш најважното прашање што можеме да си го поставиме не е каде с...
Бремена
пеперутка16
Кога почна да ви се гледа стомакот? Кога почнаа да ве гледаат како да сте бремена и да ве прашуваат за вашата бременост?