
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Време е за нешто екстра!
Исецкајте ги тиквичките по должина на околу 20 парчиња. Попрскајте ги со маслиново масло, посолете ги и ставете им и црн пипер. Загрејте ја тавата или скарата и печете ги околу 5 минути. Препорачливо е да ги печете на скара, и тоа додека не добијат потемни линии, а потоа оставете ги да се изладат. Сланината исечете ја на тенки парчиња, попрскајте го секое парче со сол и црн пипер и потпечете ги на скарата додека не станат малку крцкави. На секое парче тиквичка распоредете по едно парче сланина, а потоа одозгора ставете сирење по желба. Попрскајте со исецкан млад кромид и нане, или друг зачин по избор. Потоа замотајте ги сите така што ќе добиете мали ролатчиња, прободете ги со чепкалки и послужете ги.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 2
4-5 тиквички,
200 гр. сланина,
200 гр. сирење,
млад кромид,
маслиново масло,
нане,
сол и
црн пипер.
забава Бремените
Автор: bobik
Кожата како огледало на здравјето
Кожата е најголемиот орган во телото, но таа не е само „надворешна обв...
Колаген - тајниот сојузник на кожата, косата и телото
Колагенот е еден од најважните протеини во телото, но често останува „...
Јадете повеќе, а внесувајте помалку калории
Во време кога многумина сакаат да се хранат поздраво и да ја одржат св...
Пред нас е нов ден. Свежа страница што чека да ја исполниме со мисли, ...
Колку треба да јаде вашето мало дете?
Малите деца растат неверојатно брзо, а нивната исхрана игра клучна уло...