|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Кашичка од јунешко месо

Автор:
Редакција Рингераја

По осмиот месец



Подготовка

Варете го месото додека не омекне, потоа додајте му го зеленчукот. Покријте и варете на тивко додека зеленчукот не омекне. Тргнете го од огнот и оставете да се олади. Отстранете го зеленчукот и испасирајте го посебно. 3/4 од порцијата месо ставете го во блендер заедно со 1/3 порција супа во која месото се варело. Додајте го зеленчукот и миксирајте додека не се изедначи масата. За разредување на кашичката задолжително користете ја супата во која се варело месото и зеленчукот за да ги сочувате сите хранливи состојки кои при варењето останале во водата.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90

Состав

50 грама Целер
150 грама Моркови
20 грама Кромид
150 грама Компир
100 грама Јунешко



Анкета

/
Jana9

Dali go koristite javniot prevoz?

Da (33%)

Ne (67%)

Ponekogas (0%)


Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!