
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.

Автор:
Редакција Рингераја
Нема дом во кој не се подготвува ова вкусно предјадење
Измешајте ги во еден сад сите состојки освен корите. Тавчето намачкајте го со зејтин и ставете една кора. Сите други кори, освен една која ќе ја оставите за најгоре, гужвајте ги, потопувајте ги во јајцата и редете ги во тавчето. Кога ќе ги наредите сите гужвани кори, истурете го остатокот од јајцата врз нив и ставете ја последната кора, во еден слој. Печете ја гибаницата во незагреана рерна на 220°C околу 25-30 минути.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3
500 грама Тенки кори
2 лажица/ци Сол
250 грама Крем - сирење
500 милилитри Јогурт
4 Јајца/це
забава Бремените
Автор: bobik
Подлабоки разговори меѓу родителите
Во секојдневната бркотница меѓу работа, домашни обврски и грижа за дец...
Во време кога деновите минуваат брзо, а обврските се редат една по дру...
Што ги прави коските цврсти? Тајните на здравиот скелет
Коските не се само „рамка“ што го држи телото исправено. Тие се живо т...
Магнезиумот во исхраната на мало дете
Кога станува збор за исхраната на малите деца, најчесто се зборува за ...
Боровинките и мозочната функција
Во потрагата по подобра концентрација и остра меморија, многумина се с...