|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Полнет леб

Автор:
Редакција Рингераја

Интересен рецепт, вистинско изненадување за вечера



Подготовка

Тесто; квасецот ставете го да стасува со шеќерот, 1 лажичка брашно и водата. Во голем сад ставете го брашното, стасаниот квасец и останатите состојки па замесете меко и мазно тесто. Расукајте го во правоаголник со дебелина од 1 см. Намачкајте со изматеното јајце и нафрлајте ги ситно сечканата салама и кашкавал. Тестото исечете го на три ленти, почетокот оставете го цел и сплетете плетенка која ќе ја префрлите во правоаголен долг калап за печење колачи (25 х 10 см). Оставете го лебот да стасува. Рерната загрејте ја на 190 степени, а лебот намачкајте го со изматеното јајце. Печете 30 до 35 минути. Сервирајте топло.

Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 20
Број на лица: 3
Kомплицираност: 2

Состав

# Тесто:
# 350 г брашно
# 100 мл млеко
# 100 мл вода
# 30 г путер
# 1 кесичка сув квасец
# 2 лажички сол
# 1 лажичка шеќер
# За полнење:
# 1 јајце
# 200 г салама
# 100 г кашкавал
# За мачкање:
# 1 јајце



Анкета

Име за девојче
Lacrymosa

Мала помош околу изборот на име за девојче

Деница (6%)

Софија (15%)

Мила (22%)

Андреа (19%)

Калина (17%)

Илина (21%)


Број на сите гласови: 431

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!