Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Пригответе си вкусно домашно лепче
Квасецот се разматува во целата количина млака вода. Се додава брашното и солта и се меша се додека не добиете еднолична смеса(тесто). Во намачкан плех и со брашно попрскан, се става тестото да стаса. Потоа тестото се премачкува со млака вода или масло и се става да се пече на 210 степени околу 25 мин. За време на печењето може повторно да се премачка со вода или масло. Печениот леб го вадиме од плехот и го оставаме да се олади.
Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 25
Kомплицираност: 3
400гр. свеж квасец, 210 мл. млака вода, малку сол, безглутенско брашно(по потреба)
забава Бремените
Автор: bobik
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...