|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Кисела зелка со сланина и кромид

Автор:
Редакција Рингераја

Превкусно јадење



Подготовка

Сланината исечкајте ја на ленти или парчиња и лесно испржете ја во добро загреана маст (само неколку капки). Кога ќе поруменат, додадете го исечканиот кромид. Откако ќе омекне се додаваат сечканата кисела зелка, црниот пипер и ловоровиот лист.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

400 гр кисела зелка
350 гр чадена сланина
1 голема главица кромид
2 ловорови листови
црн пипер



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?