|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Домашна паштета со коњак, кромид и павлака

Автор:
Редакција Рингераја

Здрава домашна паштета



Подготовка

Растопете го путерот во тава на средна топлина. Додадете ги сенфот, кромидот и лукот. Гответе, мешајќи, околу 5 минути, додека не омекне. Додадете го црниот дроб и пржете додека не порумени, но сепак да имате розев центар. Додадете ги коњакот/ракијата, павлаката, магдоносот и зачинете со зачините. Добро измешајте и тргнете го од оган. Почекајте неколку минути и измешајте со блендер. Префрлете се во соодветен сад. Затворете со капак. Пред сервирање ставете го во фрижидер најмалку 2 часа.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 4

Состав

40 гр путер
1 лажиче сенф
? главица црвен кромид, сецкан
2 чешниња лук, притиснати
450 гр пилешки џигери, исчистени и исечени
2 супени лажици коњак или ракија
1 лажиче сок од лимон
40 мл крем за готвење
2 супени лажици свеж магдонос, сечкан
Сол и бибер по вкус



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?