Домашна паштета со коњак, кромид и павлака
Автор:
Редакција Рингераја
Здрава домашна паштета
Подготовка
Растопете го путерот во тава на средна топлина. Додадете ги сенфот, кромидот и лукот. Гответе, мешајќи, околу 5 минути, додека не омекне. Додадете го црниот дроб и пржете додека не порумени, но сепак да имате розев центар. Додадете ги коњакот/ракијата, павлаката, магдоносот и зачинете со зачините. Добро измешајте и тргнете го од оган. Почекајте неколку минути и измешајте со блендер. Префрлете се во соодветен сад. Затворете со капак. Пред сервирање ставете го во фрижидер најмалку 2 часа.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Kомплицираност: 4
Состав
40 гр путер
1 лажиче сенф
? главица црвен кромид, сецкан
2 чешниња лук, притиснати
450 гр пилешки џигери, исчистени и исечени
2 супени лажици коњак или ракија
1 лажиче сок од лимон
40 мл крем за готвење
2 супени лажици свеж магдонос, сечкан
Сол и бибер по вкус
-
забава Бремените
Автор: bobik Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...
Анкета
Jana9
Dali posle sekoe izleguvanje gi isprasuvate vasite deca kade bile,so kogo bile i sto pravele?
Da (67%)
Ne (17%)
Ponekogas (17%)
Број на сите гласови: 6
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

