|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Кинески пилешки топчиња

Автор:
Редакција Рингераја

Брзи, лесни и вкусни



Подготовка

Измешајте го брашното со прашокот за пециво и солта. Додадете масло и вода, мешајќи постојано, додека не се изедначи. Конзистентноста треба да биде кремаста. Доколку е потребно, додадете повеќе вода. Оставете ја смесата да одмори 30 минути. Загрејте го маслото за пржење на висока температура. Во посебен голем сад измешајте го пченкарното брашно со пиперката. Превртете ги коцките пилешко во неа, така што добро се лепат насекаде. Потоа потопете ги во крем смесата и ставете ги во тавата да се пржат околу 5-6 минути.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 3
Kомплицираност: 2

Состав

100 гр брашно
1 лажичка прашок за пециво
1 прстофат сол
1 лажичка масло
125 мл вода
Масло за пржење во длабока тава

За пилешко:
5 лажици пченкарно брашно
бел или црн бибер
4 парчиња пилешки гради исечени на коцки



Анкета

Бременост.
пеперутка16

Кој дел од бременоста најмногу ви се допадна или најлесно?