|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Кинески пилешки топчиња

Автор:
Редакција Рингераја

Брзи, лесни и вкусни



Подготовка

Измешајте го брашното со прашокот за пециво и солта. Додадете масло и вода, мешајќи постојано, додека не се изедначи. Конзистентноста треба да биде кремаста. Доколку е потребно, додадете повеќе вода. Оставете ја смесата да одмори 30 минути. Загрејте го маслото за пржење на висока температура. Во посебен голем сад измешајте го пченкарното брашно со пиперката. Превртете ги коцките пилешко во неа, така што добро се лепат насекаде. Потоа потопете ги во крем смесата и ставете ги во тавата да се пржат околу 5-6 минути.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 3
Kомплицираност: 2

Состав

100 гр брашно
1 лажичка прашок за пециво
1 прстофат сол
1 лажичка масло
125 мл вода
Масло за пржење во длабока тава

За пилешко:
5 лажици пченкарно брашно
бел или црн бибер
4 парчиња пилешки гради исечени на коцки



Анкета

Najubavo zensko imence od ovie?
natus

KOe od ovie iminja najmnogu vi se dopaga

Vedrana (37%)

Nikita (27%)

Miliana (33%)


Број на сите гласови: 163

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!