Кинески пилешки топчиња
Автор:
Редакција Рингераја
Брзи, лесни и вкусни
Подготовка
Измешајте го брашното со прашокот за пециво и солта. Додадете масло и вода, мешајќи постојано, додека не се изедначи. Конзистентноста треба да биде кремаста. Доколку е потребно, додадете повеќе вода. Оставете ја смесата да одмори 30 минути. Загрејте го маслото за пржење на висока температура. Во посебен голем сад измешајте го пченкарното брашно со пиперката. Превртете ги коцките пилешко во неа, така што добро се лепат насекаде. Потоа потопете ги во крем смесата и ставете ги во тавата да се пржат околу 5-6 минути.
Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 3
Kомплицираност: 2
Состав
100 гр брашно
1 лажичка прашок за пециво
1 прстофат сол
1 лажичка масло
125 мл вода
Масло за пржење во длабока тава
За пилешко:
5 лажици пченкарно брашно
бел или црн бибер
4 парчиња пилешки гради исечени на коцки
-
забава Бремените
Автор: bobik Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...
Анкета
maca sms
Дали верувате во љубов на прв поглед?
Да (62%)
Не (29%)
Не знам (9%)
Број на сите гласови: 78
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!

