Vladymir во 08:25
на тема RE: Совети за зајакнување на имунитетот на вашето дете?
Автор:
Редакција Рингераја
Елегантно и подеднакво вкусно јадење, оваа салата ќе ги засени сите останати рецепти кои ги имате во тетратката
Потпечете ги печурките на хартија за печење околу 10-тина минути попрскани со малку масло за јадење и сол. Во подлабок кружен сад, наредете ги со „капите“ надолу. Ситно сечкaниот магдонос (или рукола, секако, по желба), посипете го врз печурките. Сварените компири ситно исечкајте (или изрендајте) ги и додадете ги врз магдоносот. Намачкајте дебел слој мајонез врз салата. Исчекајте ги киселите краставички на коцки и додадете ги во салатата, со уште малку мајонез доколку е потребно. Исечкајте го вареното месо на коцкички и додадете го како нареден слој во салатата. Претпоследниот слој се варените моркови (може да ги исечете и нив на коцки или на долги тенки ленти). Додадете мајонез доколку салатата ви е премногу сува. Последниот слој се состои од рендан кашкавал. Додадете го врз салатата и добро измазнете со лажица. Завиткајте ја салатата и ставете ја во фрижидер 2 часа. Откако добро ќе се стегне, превртете ја во поголема чинија, поделете прибор и – уживајте.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 90
Kомплицираност: 4
500 g свежи печурки
50 g магдонос
200 g сварено месо (свинско, телешко или пилешко, по желба)
200 g моркови
200 g кашкавал
200 g компири
100 g кисели краставички
200 g мајонез
забава Бремените
Автор: bobik
Пренатални витамини и зачнување: мит или реалност?
Пренаталните витамини често се доживуваат како клучен чекор кон полесн...
Кога се обидувате да забремените, често се поставува прашањето дали се...
Добрината како најголема човечка вредност
Добрината не е слабост, туку свесен избор што ја гради човечката поврз...
Животен стил и социјални фактори
Бременоста не се одвива изолирано, туку е силно поврзана со секојдневн...
Кога бременостите следат една по друга со разлика од мал временски инт...