|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Варено вино

Автор:
Редакција Рингераја

Еден од омилените зимски пијалоци кој ја загрева секоја клетка во телото и кога температурата паѓа под нулата, тоа е вареното вино. Слаткиот и вкусен пијалок е одличен избор за престојните празници и е добра причина за собирање на друштво во топлиот дом, исполнето со ароматични мириси на неодоливите зачини. Напијте се црвено вино за Св. Трифун



Подготовка

Излупете ги мандарините, лимонот и лемонот и исечете ги на ситни парчиња. Во голем лонец ставете го кафеавиот шеќер, и мешајте полека да се стопи на средна температура, а потоа додадете кора од цитрон и сокот од мандарина. Додадете ги каранфилчињата, стапчето цимет и ловоровите листа. Стапчето ванила исечете го по должината и додадете го во садот, кратко промешајте и полијте го виното доволно само да се покријат состојките. 2. Оставете на тивок оган смесата да се готви околу 5 минути додека шеќерот не е целосно растопен, а потоа треба да добиете густ сируп. Добиената базична смеса на сируп е клучно за совршениот вкус на вареното вино, бидејќи така останатиот алкохол на овој начин нема да испари. 3. Кога сирупот целосно ќе добие кремаста структура, намалете го оганот и во лонецот додадете го анисот и остатокот од виното. На слаба температура загејте го околу 5 минути и бидете внимателни да не врие, а потоа виното можете да го сервирате.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 2

Состав

2 мандарини
- 1 лимон
- 1 лемон
- 200 грама кафеав шеќер
- 6 каранфилчиња
- 1 стапче цимет
- 3 лисја од ловор
- 1 стапче ванила
- 2 ѕвездест анасон
- 2 шишиња црвено вино



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?