|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Топло бело чоколадо со тиква

Автор:
Редакција Рингераја

Топло бело чоколадо со додаток тиква и сето тоа зачинето со цимет, џумбир, ванила, мускатно оревче. Задолжително пробајте ја оваа комбинација!



Подготовка

1.Во сад ставете го млекото, пирето од тиквата и сите зачини. Загрејте го до точка на вриење. 2.Додате го чоколадото. Промешајте додека добро не се растопи. Треба да добиете фина смеса. 3.Префлете го коктелот во чаша, декорирајте со шлаг пена и наросете малку цимет.

Време на подготовка од: 15
Време на подготовка до: 20
Kомплицираност: 2

Состав


650 мл млеко
220 мл пире од тиква
100 г бело чоколадо (ситно исечкано)
1 лажичка ванила
? лажичка цимет
прстофат сол
малку мускантно оревче
малку џумбир
шлаг пена (за декорација)



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?