|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
18.6.2011 16:37:57   
Lidina
Пред некој ден сонував дека денес ќе се пораѓам има рок до 12 вечерuser posted image И мене золва ми ми испрати облека од нејзиното бебе плус 40 тетра пелени. Си велам доста се ако не ќе прикупувам покасно.
Душиче јас сум најверојатно месеци со скратено грло на матката, бидејки имав негативни микробиолошки наоди. Кога отидов пред 3 недели на ЦТГ ме прегледаа и тогаш ми кажаа. И мислев за брзо ќе се породам ама немало врска. затоа пиј ги лековите и не се секирај за скратеното грло. Ако не пиеш може само полошо да направиш.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1776
18.6.2011 16:53:35   
bombica
Lidina jas sonuvav deka na 25 juni ke se porodam pa ke vidimeuser posted image Koga i kazav na majka mi za datovo mi rece "a nemoj kerko na 25 juni neubav den e baba ti togas pocina"user posted image Neznam kako ke se spravam so ovie nejzini gluposti, ke me pukneuser posted image
Sabajle bev na CTG super e ne pokaza ni 1 kontrakcijauser posted image

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 1777
18.6.2011 17:44:38   
Cvekelencule
Eve i jas da vi pisam uste malku imam do termin,i nekako pritisokot mi se pokacuva dali od vozbuda ili deka znam so me ocekuva ,posto ovaa mi e vtora bremenost so prvata si pominav katastrofa a sega psihata prorabotuva.Inaku odam na tri dena na ctg i se e vo red a vo vtornok vleguvam 39 nedela pa ke vidime kako ke bide pozdrav do site i so lesno da si gi docekame bebusiteuser posted image

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 1778
18.6.2011 17:51:54   
Lidina
Бомбица кажи и на мајка ти дека побитно е да се роди живо и здраво па кога сака тогашuser posted image . Вака барем денот по убаво ќе се памти и слави. А баба ти си го изживеела својот живот. И направи се глува на некои коментариuser posted image бебето е најбитно стариве нека тресат глупости.user posted image

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1779
18.6.2011 18:44:38   
lete
zdr idni majki i majki i jas bev nedelva na kontroli  se bese vo red sum 36 nedela postelka zrela i kalcificirana sto znaci doktorot mi rece ocekuvaj od sega pa natamu dase porodis do sega 2 pati pravev ctg i nema niedna kontrakcija osven makite so zeludnikot i bolkite vo krstot i nema nesto posebno nekni mislev deka ke umram od prejaka bolka vo zeludnikot ali i toa pomina mm mnogu se uplasi za sreka kesi imame kerkicka pa inace nemase nikojpat pojke  dase odluci da ima vtoro dete inace imam problem so serumskoto zelezo mie 7 mnogu nisko pijamm feroglobin i taka mojava samo mrda po celi denovi mnogu e aktivna si mislam so ke praam koga kese rodi uste od stomak e hiperaktivna ama i so dusa cekam dasija gusnam kerkickata uste se mislime za ime nikako dase odlucime mazmi saka na svekrvami no taa nesaka zs bila bolna i danemuse prenesi bolesta so imeto na kerkickata mene mie seedno ke najdime valda za edna nedela pozdravce do site vas i so lesno na site iscekuvalki sto pobrgu i najlesno dasi pominite i uste nesto i ova( babina kazalka koj keve fatat bolki toj so ke bidi do vas neka vi stavi edno jajce preku bluzata i da padni dole kako so ke izlezi toa jajce taka lesno da izlezi bebeto kako jajceto od kokoskata hehe) jas ponekogas veruvam na vakvi raboti osobeno koga se raboti za moeto najmilo.

Веруваме само во oна на кое што се надеваме
и се надеваме на она во кое што веруваме

Непосредна врска до пораките: 1780
19.6.2011 1:33:13   
bombica
Eh Lidina zboruvam zboruvam ama djabe, izgleda ke stavam kluc na vrata 40 dena i nema da krevam telefonuser posted image
Jas po nokevite peglam tetri,malku da odmoram pa ke prodolzamuser posted image Se nadevam vecerva ke gi ispeglam site a utre me cekaat site ostanati stvari.Najveke od se mrazam da peglam ama sega so merak si gi peglam rabotive na user posted image user posted image

(Одговор на членот lete)
Непосредна врска до пораките: 1781
19.6.2011 1:43:24   
Lidina
И мене ми е жешко Бомбица и тоа многу. Еве дежурам на РР, и ноќе се правам посебно пеглањето.Што велиш, за бебето се ќе испеглам не терај ме друго да пеглам.user posted image И во план сум и едно боде нокеска да го перам, денес ново го купив.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1782
19.6.2011 8:34:04   
heba
se razbudiv sabajle skoro na stomak legnata c c c go nagmechiv detevo kolku sum debil...nemozam da se namestam nikako od zeshkoto navecher kaj nas mislam deka e najzeshko navecher preku den so kliava umereno se odrzava ama navecher koga kje otvori mm prozori da se ugushish....ne dava so klima da spieme kje sme nastinele. mu kazal nekoj deka treba pred poragjaj da mi se spushti stomakot a on sirot ama bash od nishto ne se rabira i cel den me prashue se spushta li se spushta li..da ne zemat mazi da si zborat znachi
ushte denes kje se dosagjam od utrre pochnuvam da se potspremam,

Непосредна врска до пораките: 1783
19.6.2011 9:27:43   
hoho
Heba па како си се свртела на стомак, мојов стомак сега колкав е лелееллел, и да сакам неможам да замислам да се свртам,ми запира стомакот user posted image . И јас навечер се препотувам а исто ми зборат само дека не чини клима,не чини отворена врата.Ама нека дојдат на наше место еден ден,нека се разбудат сред ноќ испотени и нека продолжат да спијат,да видимеuser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1784
19.6.2011 10:49:14   
kikitina
Јас редовно си спијам со отворен прозор па ништо не ми е , нити сум вклочанета, нити настината. Инаку не бива жива вода се правам. Ноќеска сум сонувала дека сум се породила со близнаци и дека не сум можела да се снајдам со двете, сум ја барала мајка ми и сл user posted image . Инаку некако чудно се чувствувам се си мислам дека нема да дотуркам до термин. Утре купувам се , ја спремам торбицата мислам дека е време, некој инстинкт ми вели така user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1785
19.6.2011 11:22:03   
lilicka
Што е работава со соништаваuser posted image и јас ноќва сонував дека сум се породила....го држев user posted image во раце и го гушкав.....

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 1786
19.6.2011 11:37:08   
blond
Леле Хеба па и јас спијам на стомак. Овие денови се будам и гледам дека делумно сум легната на стомак. Се чудам како можам така, со олкав стомак појма немам. А од кога останав бремена никако на стомак не спиев, што ми стана сега на крајот, навистина не знам user posted image
Туку овие нашиве инаети од user posted image зошто не излегуваат? Па нека видат колку е убаво времето надвор, колку многу луѓе ги чекаат да излезат user posted image

А за навечер, многу пати знам да го оставам мм да си спие во спална, а јас да си се префрлам во дневна и да си вклучам клима и така да спијам user posted image и сабајлето пред тој да се разбуди пак се враќам кај него user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 1787
19.6.2011 12:11:19   
heba
i jas praam takvi fori so dremenje u dnevna ama ich ne mni e zgodni nekako nakoso mi e i odkako kje se rabudam mi trnat racete. a jas si staviv mala pernica bash pred stomakot za da ne me zakloca mm sluchajno ili za da ne se bapnam na stomak i sabajle koga se razbudiv sum se nategnala na pernicana c c c...jas ich ubavo ne sonuvav mi padnala plombata iili navlakata na zabot i se ubiv od plukanje krvoi i imav gadden ukus vo usta pfff
sakam da ve prasham dali imate maica bez fleka?? nemam vishe so sto do prodavnica da otidam fleka do fleka so i da kasnam   nevozmozno e da ne mi kapne na stomak

Непосредна врска до пораките: 1788
19.6.2011 12:23:41   
Lidina
Значи немам ништо облечено без да го исфлекам. Леблебија да јадам ќе ми капне што се велиuser posted image Мм не можи да се изначуди колку сум прасе. Инаку и јас ставам перница да не ме клоцне мм и ја наоѓам кај нозете, со делумно натиснат стомак.Многу лошо спијам и сонував лошо. А од клима обавезно се здрвувам.Ништо не се погодува значиuser posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1789
19.6.2011 12:32:03   
prettygirl
haha izgleda site si setame so fleki :) i jas se so jadam prvo stomakot kasnuva pa jas:)).Isto i za sonistata sonuvam deka sum se porodila ...abe se opsednav.Da vi kazam snosti bev na kontrola na bolnica, doktorot me pregleda vaginalno i na eho.Po negovata matematika denes vleguvam 39ta nedela i mi rece mozno e da te fatat bolki do krajot na nedelatauser posted image user posted image user posted image .Jas sum cela sega so izmesani emocii znaci se blizi denot pobrzo od sho ocekuvav.Bebeto se spustilo ama mozelo uste malku da posediuser posted image .Ai mi rece deka imam shuplini na postelkata ama neznam od so seuser posted image

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

Непосредна врска до пораките: 1790
19.6.2011 12:32:30   
kikitina
Леле ме насмеавте со ова флека на маица, па јас не паметам толку маици да имам сменето друго лето, а ќе зајадам нешто невозможно е да не се накапам user posted image

Непосредна врска до пораките: 1791
19.6.2011 12:41:58   
blond
Хахахаххааха е браво за флеките.
Ма ако се смеам и јас сум иста user posted image

Туку да ве прашам вас што сте при крај, дали имате ептен изразен исцедок? Јас деновиве не можам на гаќи да се наперам, постојано ги менувам. Дали е можно плодовата вода да се намалува ??? Навистина сум цела во прашалници. Па заборавив вчера докторот да го прашам, ај утре :)

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 1792
19.6.2011 12:49:51   
mamicki
Да се напишам и јас во списокот со маици исфлекани на стомакот user posted image ... Ме боли по малку и некојпат стомакот, ама е како породилни болки, туку ме боцка... Цревата ли се тоа, или user posted image  

Непосредна врска до пораките: 1793
19.6.2011 12:56:28   
SkCura77
Ej, ne spomnuvajte fleki! user posted image Arno dremkam doma po stari partali, zasto navistina e fleka do fleka situacija!
Nevozmozno e olku da se kapnuvam, a bash vnimavam dali kje dopazam nekoj pat i nema sansi, ako treba i na posledniot zalak kje kapne! I sekogas na istoto mesto od teloto, samo razlicna bluza user posted image
A sonistata se bashka prikazna, 8 meseci ne sonuvav nisto ili pak ne pamtev, a sega sve nekoi filmovi za oskar so milijarda detalji i znaci i sve nesto tupam i mozgam koja e simbolikata. A se znae simbolikata, stravot i panikata user posted image

Непосредна врска до пораките: 1794
19.6.2011 13:04:57   
SkCura77
A za spienjeto mi kazaa deka celata finta e vo toa ako vratot e dobro i zgodno namesten, so toa se mesti i kicmata pa po nea i celo telo. A sum zabelezala i po sebe, ako glavata i vratot gi namestam dobro, zaspivam vednas i bez prekini, inaku sum sekogas ukocena, zdrvena i so bolki po cel vrat i grb i stanuvam 2-3 pati nokje.
Heba, tebe ovaa sreda ti e zakazan carskiot, ako dobro razbrav? So srekja i so lesno, neka ti pomine se vo najdobar red!
Mamicki, i mene me boli i bocka stomakot, prvo bebe mi e, sve se plasam da ne utnam porodilni bolki ili kontrakcii, da ne si mislam deka e normalno da me boli.
A za izmesani emocii da ne vi zboruvam, haos imam vo glava i vo dusha i vo srce user posted image
Ajde, da ne se panicime, grabajte alistencata, perite, peglajte, redite i mislete pozitivno!

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 1795
19.6.2011 13:33:06   
heba
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Хахахаххааха е браво за флеките.
Ма ако се смеам и јас сум иста user posted image

Туку да ве прашам вас што сте при крај, дали имате ептен изразен исцедок? Јас деновиве не можам на гаќи да се наперам, постојано ги менувам. Дали е можно плодовата вода да се намалува ??? Навистина сум цела во прашалници. Па заборавив вчера докторот да го прашам, ај утре :)

ne e plodova voda pojachan e sekretot jas nosam parchinja chist pamuk cel den i sekoe odenje vo wc ima nekogash vodest nekogash gust iscedok a nema ni miris nit pa svrbi. ich ne sekiraj.
neznam kako kje pomine denov dremam na dvosed cel deni buljam u tv edna minmi se smee druga mi se plache puzder mi e glavava  mn slabo mrdka bebevo denes ednash samo spie stomakov
da ima barem nekoj da donese edno chokolado da se raspolozam malce :))

Непосредна врска до пораките: 1796
19.6.2011 13:47:47   
hoho
Точно Heba, денов не поминува,на телевизија нема ништо, надвор е пекол не се шета. Одвратно. Кажи кај живееш да дојдам да ти донесам чоколадо user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1797
19.6.2011 13:57:43   
blond
Дојдете кај мене има работа user posted image
Денес го започнавме спратот на свекорот и свекрвата да го реновираме, па ајде, ќе се најде за секоја по нешто user posted image
Ќе работите тоа што јас работам-дремам на лап топ и давам морална поддршка user posted image user posted image
П.С не го давам компјутеров на никоја, земете си ги вашите user posted image user posted image

И навистина не можам више пукнав. Хеба, закажан ти е царскиот ????

< Поракaта ја уредил blond -- 19.6.2011 13:58:47 >

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 1798
19.6.2011 14:06:55   
Lidina
Блонд
ако имаш двор со ладовина и ако имаш сладолед ќе дојдемеuser posted image џабе патот да не ни биди. user posted image Мислам морална поддршка на твоите добро ќе им дојде од неколку user posted image

Непосредна врска до пораките: 1799
19.6.2011 14:22:23   
hoho
И јас тргам,само кажете каде. И лаптоп ќе си земам, се ќе земам, само кажете кај да дојдам, не се седи на досадава дома.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1800
Страница:   <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?