Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.12.2010 14:03:25
Viktorijana
Devojki a sto mislite na temata kiselini vo poslednoto tromesecie,dali imate cesto ili voopsto i dali e tocno deka dokolku imas kiselini bebeto ke se rodi so poveke kosa a ako nemas ke bide bez kosa..,nekoja iskusna mamicka moze li da ni kaze nesto okolu ova?cista ljubopitnost pozz
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 6.12.2010 15:35:06
mamicka_26
Viktorijana јас додека бев трудна,значи скоро цела бременост ме убија киселини незнаев веке што да направам,што се не пробав и ништо не ми помагаше.Навечер понекогаш неможев да запијам од киселини или пак ме будеа сред нок,ама ке лапнев лута орбит мастика и малку ке ми ги намали киселините за да можам да заспијам. А кога се роди беше како попај со три влакна на главата .Значи немаат врска киселините со косата на бебето.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.12.2010 5:10:49
Bilence!
Jas sega sum 36+3 nedeli i denes po malce prokrvariv i sabajleto a i sega vecerta dali nekoj znae od vas devojki sto znaci toa? Ili dali toa znaci deka kaj mene za brzo ke zapocne poroduvanjeto ... Ako nekoj nesto znae za ova ili ako nekoj imal slicno iskustvo ve molam pisete mi. Pozdrav...
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.12.2010 7:35:32
elka
Jas sum vlezena vo 33 nedela imam kiselini i toa mnogu a povtorno mi se javuva i nagon za povrakanje osobeno navecer pred da legnam pa zdravje koga ke se rodi bebusot ke vidime dali ke ima kosicka ili ne
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.12.2010 9:42:28
antonie
aj ve molam pisete sto e mozno pobrzo, 39 nedela sum, i poslednata nedela imav mnogu jaki bolki vo polovinata, a sinoka non stop ne mi prekinaa cela vecer. sega prekrvariv ali sosema malku samo na hartijata za vo wc. ve molam pisete mi dali treba da odam na lekar ili da pocekam ako prekrvaram uste ednas togas da odam. pozz
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.12.2010 9:46:39
Pepelaska *
Јас мислам да одиш на лекар, и мене така ми почнаа болките а кога ме ставија на цтг прокрварев, а и 39 недела си нема зошто да чекаш, па пиши ни што ќе биде!!! Чекаме
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.12.2010 9:56:35
riba79
bilence i antonie ,cim ste prokrvarele odma na lekar..jas so prvata prokrvarev i odma na lekar bev otvorena 3 prsta vo 14 -30 a prokrvarev sabajleto vo 8 pa na ctg mali kontrakcii i d-r me primi vo 19-30 kade bev 5 prsti otvorena i konecno provokacija vo 20 casot..bebeto se rodi vo 02 casot...taka dfa procesot e pocnat i vi posakuvam lesen porogaj...pa pisite sto ke vi kaze lekarot zasto mora da ve vidi vaginalno kolku ste otvoreni zasto krvta znaci deka cepot e padnat
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 7.12.2010 19:16:56
Bilence!
zamislete bev na doktor i doktorkata mi rece deka e normalno da prokrvaram i de se vo red a ne me rpegleda dali sum otvorena samo go slusna srceto na bebceto a eve i denes kako i antonie samo na hartija imam krv pa neznam so da pravam
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 8.12.2010 3:16:14
Bilence!
ne me prati na ctg, a i neznam dali voopsto ke me pratat na ctg a za na kontrola po edna nedela ovaj ponedelnik so idi sum na kontrola kazete bas cudno so nisto ne prezema doktorkata za moeto krvarenje. ama i da vi kazam veke 48 casa napraviv kaj sto imam po malce krv i uste me nemat fateno porodilni bolki i si sedam doma pa mozebi i vistina se e vo red i normalno e da prokrvaram hahahha neznam so da recam sakam da sum pozitivna za to vaka pisam oti po priroda sum golem panicar i nesakam da ispanicam sega. Inaku jas se naogam vo stranstvo i zatoa neznam dali tuka pustaat na ctg oti malce tuka e porazlicno od kaj nas tuka doktorite poinaku ja vodat bremenosta jas na exo dosega samo 3 pati imam bideno na 3 meseci na 5 i 7 i tolku poveke nema da me pustat ni na exo kazete malce e cudno, zatoa pisetemi ako ima nekoj so ist problem sakam da znam doktorite so mu velat... falati riba79 so mi pisa ako znaes uste nesto pisi. pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 8.12.2010 4:18:39
Libra
Bilence i jas sum vo stranstvo i na ist nacin mi ja vodat bremenosta. Na ultrazvuk bev samo tri pati,posledniot mi bese vo 20 nedela, a eve utre sum polni 40 nedeli. Mi rekoa dokolku doktorot ne nalozi nema potreba od ultrazvuk. BAs cudno so ogled na toa sto kaj nas koj kolku saka moze da gi ima. Konkretno za tvojot problem ne znam kako bi mozela da ti pomognam i mene mi e ova prva bremenost. Mislam deka nema potreba od panika bidejki veke si 9 mesec,pa i da pocnalo poroduvanjeto bebushot e veke spremen Mozebi malku mu se brza,nisto strasno,bidi pozitivna, se ke e vo red.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 8.12.2010 5:00:09
Bilence!
se nadevam libra deka se ke bidi vo red so nas, a sakam da te prasam ete ti si 40 nedela na ctg te imaat pusteno i dali te ima doktorot provereno kolku prsti si otvorena. Pozdrav i so les da ti bidi denot koke dojdi za poragaj
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 8.12.2010 13:42:20
annie
сабајлево и јас го имав истиот проблем,јас сум 39 недела и имав слабо крварење кога бев во вц и кога ме фати една паника.и јас како вас сум во странство и тука е исто за ехо 1,2 и 3 тромесечије и ако се е во ред толку.бидејки имам закажано кај мојот гинеколог утре отидов на хитна во болницата во која ке се пораѓам и кога им објаснив што се случило ми направија ехо,ме прегледаа вагинално и ме ставија на цтг и се беше во ред.ми рекоа дека крварењето е од матката која се шири бидејќи во понеделникот вечерта имав контракции,кои траеа 2 саати
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 8.12.2010 18:42:51
Libra
Bilence minatata nedela bev na kontrola,imav vaginalen pregled, voopsto ne bev otvorena. Mi zakazaa indukcija vo 41 nedela ako do togas ne se porodam. Utre sum povtorno na pregled,pa ke vidime. Inaku CTG sum nemala dosega. Nemam bolki, osven slabi menstrualni koi kratko traat, a i tie ne se cesti. Inaku denes mi e termin
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 9.12.2010 6:26:00
Bilence!
libra znaci i mene ke me pregledat vaginalno, izgleda od 37 nedela pocnuvat vaginalno da pregledvat jas sum ponedelnik na doktor pa sakav da znam dali ke pocni doktorkata vaginalno da me pregledva. So les neka tie koke dojdi denot za poragaj
Annie i jas denes pak imav krvarenje(ama ne mnogu ) pa se zagriziv veke tret den kaj sto krvaram, i se javiv kaj doktorkata i taa mi rece da go nabljudvam krvarenjeto i ako pocnam da krvaram pojke da odam na bolnica kaj so ke se poragam. pa sega cekam i gledam kako ke mi bidi Pozdar i koke dojdi denot imaj lesen poragaj
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 10.12.2010 22:19:16
Libra
E konecno denes posle 20 nedeli si go vidov bebusot na eho!!! Vcera bev na kontrola, situacija ista, otvorena 0 cm, pa doktorot resi da me prati na ultrazvuk,da proverat za sekoj slucaj da ne sme go utnale terminot zaradi toa sto merenjata na stomakot pokazuvaat deka sum 38 nedela. Inaku bebeto si odgovara za 40 nedeli samo sto kutroto nema bas mnogu mesto
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 12.12.2010 2:33:58
Bilence!
zdravo jas seuste sum tuka eve veke 6 dena kaj so krvaram po malce i vcera konecno imav kontrakcii ama bea prven na sekoi deset pa petnaeset i na krajot na pola sat gi osekav bolkite, okolu 6 casa i sabajleto resiv da odam na bolnica i me stavija na CTG potoa me pregledaa vaginalno i mi rekoja deka 1cm sum otvorena i da cekam deka sekoj den mozat da me fata onie vistinskite bolki a tie sto gi imav vecerta tie bea lazni kontrakcii pa traka se e voered - pa da znaete idni mamicki deka ako krvaris po malce poveke dena deka ne e strasno toa, matkata si se siri i se sprema bebusot da izlezi pozdrav do site
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 14.12.2010 10:34:42
dambo
Zdravo, jas eve stignav do 36-ta nedela pa pocnav nekako da imam trema i strav od toa sto me ceka. Me interesira dali nekoj od vas se poragjal so spinalna anestezija. Jas planiram da se porodam vo Sistina so anestezija a vcera koga bev na kontrola doktorot mi rece deka i so anestezijata bolelo i da ne sum se nadevala deka ke mi pomogne mnogu anestezijata i nekako me uplasi. Ajde ako ima nekoj iskustvo so anestezija neka mi pise ve molam.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 15.12.2010 9:02:24
Luci
Zdravo RR, jas sum 31 nedela i termin mi e 16-ti fevruar ali bebuleto e pogolemo za okolu 2 nedeli i d-r mi vika deka ke bide porano, masala moevo bebe ima 2400g. i zaradi tezinata mi e strav da ne treba carski da se poroduvam. Na 10-ti januar ke odam kaj maticniot da mi zeme bris za streptokoka i na prvo CTG, resiv vo Cair da se poroduvam, za tamu nekako slusnav najpofalni zborovi vo odnos na higiena i najvaznoto spored mene za odnos na vrabotenite, a i tamu se najdoa vrski, pozz
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 15.12.2010 11:53:34
Popce
Поздрав до сите РР, еве ме и мене во трето тромесечје (27 недела)... Се ме подболува, од половина до нозе, па глава па препони, да не ви зборувам многу се ви е веке многу јасно .
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 15.12.2010 12:34:44
Calypso
Поздрав до сите “колешки“ во трето тромесечје, еве ме и мене со вас... утре ќе имам полни 27 недели, па веќе се квалификувам во оваа група. Инаку, фала му на Бога, немам некои особени тешкотии, освен тоа што имам гасови, иако скоро редовно си одам во wc (п, пу да не се урочам ). Ама минатата недела баш од тие гасови се преплашив, мислев дека нешто не е во ред, бидејќи имав болки во долниот дел на стомакот. Сега за сега е добро, само што почнав потешко си наоѓам положба за спиење, а според сите оние искуства што ги читав тука, допрва ме очекува проблем со спиењето