|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
1.12.2010 17:40:15   
antonie
dali znate dali moze vo 39nedela da nemas bolki i da ne si otvoreno, a da ti stavat provokacija i da se porodis?

(Одговор на членот stars)
Непосредна врска до пораките: 301
1.12.2010 17:58:36   
mec21
user posted image

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 302
1.12.2010 18:03:39   
mec21
jas mislam deka moze zaradi toa sto taa provokacija sto ke ja primis e da predizvika bolka i da pocnes da se otvaras so toa sto ke pocne cinot na poraganje.inaku i jas sum 38 nedela i se imam dogovoreno so doktorkata sto ke me poraga da ne cekam bolki da me fatat ili vodenjak da mi pukne tuku da idam na dogovoreno taka sto ke mi stavi provokacii i ke se porodam.Kako i da e ako ima nekoj vakvo iskustvo neka pise kako pominal..pozdrav

(Одговор на членот mec21)
Непосредна врска до пораките: 303
1.12.2010 18:14:08   
arh_diz
Jas mislam deka ne se dava provokacija bez nekoja pricinia.na poragaj so dogovor se odi samo na carski.Neznam koj doktor moze da zakaze taka poragaj po dogovor i da dade provokacija

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 304
1.12.2010 18:26:02   
mami2
Второто дете го родив со провокација 8 дена пред термин на закажано породување. Отприлика вака одеше следот на настаните:
15.00 се појавивме на Клиника
15.30 малку притискање колку да не биде без никакви контракции ЦТГ прегледот
17.00 вагиналета за провокација, за која мм ми рече да ја испијам, среќа што препрашав
18.00 вагинален катетар, лежење на Патолошка со неколку ЦТГ
22.00 правец во родилна сала, болки, болки
01.00 д-р вика ќе раѓаме ајде на бокс (не знам кои сме тоа ние)
01.45 се роди принцезата
02.30 по освестување од анестезија го информиравме тато од бокс за сите да се радуваме
п.с подобро поминав од првиот пат во Систина со епидурална
СО СРЕЌА И ЛЕСНО НА СИТЕ

Непосредна врска до пораките: 305
1.12.2010 18:45:10   
mec21
mami2 ako ne e tajna kade se porodi na dogovoreno i koja be se doktorkata?

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 306
1.12.2010 22:50:44   
mami2
Мец21 во ГАК,  ама докторите имаат забрана за договорени породувања, присуства во родилна сала итн. Јас немав доктор најдено за пари ако мислиш на тоа, ова породување беше поради одвратното прво искуство, можеби од сожалување и блискост на докторот со мојата кума.

Непосредна врска до пораките: 307
2.12.2010 9:37:42   
antonie
jas vo ponedelnik ke odam pa ke vidam sto ke mi rece doktorot za koga da pojdam so provokacija, pa ke vi pisam sto sum napravila.pozz

Непосредна врска до пораките: 308
2.12.2010 23:59:43   
stefi@
zdravo na site idni mamickiprv pat pisuvam tuka , samo sto vlegov vo 27 nedela. Bi sakala da znam od koja do koja nedela se racuna 8 mesec i nesmees da se porodis . site razlicno kazuvaat

Непосредна врска до пораките: 309
3.12.2010 0:02:04   
stefi@
zdravo na site idni mamicki. prv pat pisuvam tuka , samo sto vlegov vo 27 nedela. dali znae nekoj da mi kaze od koja do koja nedela se smeta 8mesec koga nesmees da se porodis. site razlicno kazuvaat.fala pozz

Непосредна врска до пораките: 310
3.12.2010 0:03:19   
stefi@
haahah dvapati sum ja pustila porakavauser posted image

(Одговор на членот stefi@)
Непосредна врска до пораките: 311
3.12.2010 18:14:10   
Libra
Mene veke mi zakazaa za so provokacija vo 41 nedela,normalno ako ne se porodam dotogas.  
A mene ic ne mi e po keif. user posted image   Sakam samo od sebe da si dojdi. Inaku sum 39 nedela,vcera bev na kontrola,imav vaginalen pregled i doktorkata rece deka seuste nema nisto. Epten se obeshrabriv.

Ve molam dragi iskusni mamicki dajte nekoj predlog da ja ubrzam rabotava! 
Za vreme na celata bremenost bev aktivna, nemav nikakvi ama bas nikakvi problemi i se nadevav deka ke bide taka do kraj.

(Одговор на членот stefi@)
Непосредна врска до пораките: 312
3.12.2010 18:20:17   
riba79
libra,poveke seks ovie denovi i toa mm da svrsuva vnatre taka preporacuvaat d-rite.ti kade ke se poragas ?pozdrav i so lesnouser posted image

(Одговор на членот Libra)
Непосредна врска до пораките: 313
4.12.2010 12:12:08   
antonie
zdravo, imam eden problem ako nekoj ima iskustvo ve molam pisete mi. bremena sum 39nedela dosega ne sum imala problemi so tvrda stolica sekogas redovno po dva pati odev na den. sega veke 4 dena nikako nemozam, dva dena po red vo isto vreme dobivam bolki vo stomakot i polovinata okolku 15min. traat ama ne se povtoruvaat.

Непосредна врска до пораките: 314
4.12.2010 15:11:55   
annie
Здраво на сите!
јас утре ја завршувам 38 недела па одбројувањето започнуваuser posted image

Непосредна врска до пораките: 315
4.12.2010 15:23:23   
mamicka_26
Libra и јас се породив една недела после терминот неможев никако да се отворам и тоа со провокации.Ти треба колку можеш повеке пешачење и качување по скали(барем мене тоа ми го препорачуваа) и убаво ти кажа riba79 повеке секс.Ама немај гајле и да е со провокации не е ништо страшно.

Непосредна врска до пораките: 316
4.12.2010 15:55:16   
stars
Zdravo mamicki. I jas veke se vbrojuvam megu vas!! user posted image Vo nedelata si go rodiv moeto angelce!!user posted image Gonadnosiv 8 dena i mi provociraa. Ne e nisto strasno.Jas posle dve provokacii so gel, samo za nekolku sati se otvoriv, duri i se cudea kako e mozno toa user posted image vazno ne se bese ok, i sega sme domicka so bebuska. Golem pozdr od dvete i nemoj da se plasite, koga ke dojde vremeto samo ke mislite na sebe i nego a ne na bolkata i sl :) bidete hrabri

(Одговор на членот mamicka_26)
Непосредна врска до пораките: 317
4.12.2010 17:58:34   
Libra
Da e zdrav i ziv bebushot Stars!!!user posted image   Cestitikiuser posted image user posted image user posted image

Riba79 i mamicka_26 fala za sovetot. Sto e do mene ke probam se za da mu pomognam na user posted image  da izleze.
Terminot mi e idnata sreda,taka sto imam vreme, do togas se moze da se sluci.
Na kraj na kraistata,bez razlika na pocetokot najvazno e se da pomine vo najdobar red. user posted image

Непосредна врска до пораките: 318
4.12.2010 18:13:08   
elka
cestitki stars neka e zivo i zdravo tvoeto bebence golemo da raste i mnogu sreka da ima pozdrav

Непосредна врска до пораките: 319
4.12.2010 19:10:49   
tnade
stars cestitki za bebusot, golem da raste  user posted image  user posted image  user posted image

(Одговор на членот elka)
Непосредна врска до пораките: 320
4.12.2010 19:27:33   
dushe
Cestitki Stars!  user posted image    Da e zivo i zdravo!!  Kako se vika?? pozdravce

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 321
5.12.2010 3:56:33   
Bilence!
user posted image stars da ti e zivo i zdravo maloto, golemo da rasti i sve najubavo user posted image

(Одговор на членот dushe)
Непосредна врска до пораките: 322
5.12.2010 11:07:53   
Viktorijana
cestito stars,neka ti e zivo i zdravo bebuscetouser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bilence!)
Непосредна врска до пораките: 323
5.12.2010 14:43:36   
stars
Fala vi devojki!! Mucenceto mi se vika Ljubica- bube :) vi posakuvam i vas lesna bremenost i i jas da vi vrakam cestitki :) pozdravuser posted image

(Одговор на членот Viktorijana)
Непосредна врска до пораките: 324
5.12.2010 18:38:58   
riba79
Neka e ziva i zdrava Ljubicauser posted image .Devojce pa pisi ni kako pomina ,kade se rodi princezata?pozdrav do dvete

Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

koe ime najveke vi se dopaga
baby 27

Koe ime najveke vi se dopaga?

Ana (36%)

Jovana (35%)

Angela (28%)

Број на сите гласови: 480

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!