Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 1.12.2010 18:03:39
mec21
jas mislam deka moze zaradi toa sto taa provokacija sto ke ja primis e da predizvika bolka i da pocnes da se otvaras so toa sto ke pocne cinot na poraganje.inaku i jas sum 38 nedela i se imam dogovoreno so doktorkata sto ke me poraga da ne cekam bolki da me fatat ili vodenjak da mi pukne tuku da idam na dogovoreno taka sto ke mi stavi provokacii i ke se porodam.Kako i da e ako ima nekoj vakvo iskustvo neka pise kako pominal..pozdrav
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 1.12.2010 18:14:08
arh_diz
Jas mislam deka ne se dava provokacija bez nekoja pricinia.na poragaj so dogovor se odi samo na carski.Neznam koj doktor moze da zakaze taka poragaj po dogovor i da dade provokacija
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 1.12.2010 18:26:02
mami2
Второто дете го родив со провокација 8 дена пред термин на закажано породување. Отприлика вака одеше следот на настаните: 15.00 се појавивме на Клиника 15.30 малку притискање колку да не биде без никакви контракции ЦТГ прегледот 17.00 вагиналета за провокација, за која мм ми рече да ја испијам, среќа што препрашав 18.00 вагинален катетар, лежење на Патолошка со неколку ЦТГ 22.00 правец во родилна сала, болки, болки 01.00 д-р вика ќе раѓаме ајде на бокс (не знам кои сме тоа ние) 01.45 се роди принцезата 02.30 по освестување од анестезија го информиравме тато од бокс за сите да се радуваме п.с подобро поминав од првиот пат во Систина со епидурална СО СРЕЌА И ЛЕСНО НА СИТЕ
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 1.12.2010 22:50:44
mami2
Мец21 во ГАК, ама докторите имаат забрана за договорени породувања, присуства во родилна сала итн. Јас немав доктор најдено за пари ако мислиш на тоа, ова породување беше поради одвратното прво искуство, можеби од сожалување и блискост на докторот со мојата кума.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 2.12.2010 23:59:43
stefi@
zdravo na site idni mamickiprv pat pisuvam tuka , samo sto vlegov vo 27 nedela. Bi sakala da znam od koja do koja nedela se racuna 8 mesec i nesmees da se porodis . site razlicno kazuvaat
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 3.12.2010 0:02:04
stefi@
zdravo na site idni mamicki. prv pat pisuvam tuka , samo sto vlegov vo 27 nedela. dali znae nekoj da mi kaze od koja do koja nedela se smeta 8mesec koga nesmees da se porodis. site razlicno kazuvaat.fala pozz
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 3.12.2010 18:14:10
Libra
Mene veke mi zakazaa za so provokacija vo 41 nedela,normalno ako ne se porodam dotogas. A mene ic ne mi e po keif. Sakam samo od sebe da si dojdi. Inaku sum 39 nedela,vcera bev na kontrola,imav vaginalen pregled i doktorkata rece deka seuste nema nisto. Epten se obeshrabriv.
Ve molam dragi iskusni mamicki dajte nekoj predlog da ja ubrzam rabotava! Za vreme na celata bremenost bev aktivna, nemav nikakvi ama bas nikakvi problemi i se nadevav deka ke bide taka do kraj.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 4.12.2010 12:12:08
antonie
zdravo, imam eden problem ako nekoj ima iskustvo ve molam pisete mi. bremena sum 39nedela dosega ne sum imala problemi so tvrda stolica sekogas redovno po dva pati odev na den. sega veke 4 dena nikako nemozam, dva dena po red vo isto vreme dobivam bolki vo stomakot i polovinata okolku 15min. traat ama ne se povtoruvaat.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 4.12.2010 15:23:23
mamicka_26
Libra и јас се породив една недела после терминот неможев никако да се отворам и тоа со провокации.Ти треба колку можеш повеке пешачење и качување по скали(барем мене тоа ми го препорачуваа) и убаво ти кажа riba79 повеке секс.Ама немај гајле и да е со провокации не е ништо страшно.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 4.12.2010 15:55:16
stars
Zdravo mamicki. I jas veke se vbrojuvam megu vas!! Vo nedelata si go rodiv moeto angelce!! Gonadnosiv 8 dena i mi provociraa. Ne e nisto strasno.Jas posle dve provokacii so gel, samo za nekolku sati se otvoriv, duri i se cudea kako e mozno toa vazno ne se bese ok, i sega sme domicka so bebuska. Golem pozdr od dvete i nemoj da se plasite, koga ke dojde vremeto samo ke mislite na sebe i nego a ne na bolkata i sl :) bidete hrabri
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 4.12.2010 17:58:34
Libra
Da e zdrav i ziv bebushot Stars!!! Cestitiki
Riba79 i mamicka_26 fala za sovetot. Sto e do mene ke probam se za da mu pomognam na da izleze. Terminot mi e idnata sreda,taka sto imam vreme, do togas se moze da se sluci. Na kraj na kraistata,bez razlika na pocetokot najvazno e se da pomine vo najdobar red.