|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  99 100 [101] 102 103   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
29.6.2011 14:07:00   
sandriana RR
Zdravo mamicki,
eve i jas da se aktiviram malku na forumov-i mene termin verojaten mi e 04.09, iako mi izgleda deka ke bide i porano. Totalno me zbunuvaat doktorskive matematiki user posted image
Ostanuva samo da se nadevame na najdobroto, neli, pa koga sakaat user posted image togas neka si izlezat, nie ke si go izdrzime zeskovo vreme. Imajte si site lesen ostatok od bremenostauser posted image
A, da....i edno prasanje: ima li nekoja iskustvo so ureaplazma-kako najbrzo se eliminira, osven antibiotika?

(Одговор на членот Hanna 81)
Непосредна врска до пораките: 2501
29.6.2011 14:37:35   
dushice
mamicki dobar den eve me mene pak
prvo cestitki do heba lidina i bliond neka im se zivi i zdravi soncata malecki user posted image neka si se guskaat i neka uzivaat zaedno a pozdrav i do site drugi mamicki da dade gospod vremeto do termin da si go docekame site bezgrizno i bez sekiracii
mnogu ste iznapisale dur me nemase pa edvaj docitav
duri denes mm me zema od kaj moite pa odma vi pisuvam
inace sto se ne mi se iznadesi mir nemam prvo bolkite sto gi imav bile nekoi lazni kontrakcii koga mi se pravese stomakot kako kamen
pa drugiot den na toaletnata primetiv kapka krv
pa nemozev da stanam od krevet so jaki bolki i ja vlecev levata noga koga odam i isto kako nekoj kako so noz da mi ja sece vaginata na pola koga odam tolku jaki bolki pa na lekar mi dadoa neo penetran a stavam da se iscisti infekcijata

inace mnogu mi falevte a kaj moite nema internet i gledam me nema mene i op tri bebuski samo neka se mnozat
pozdravce do site

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 2502
29.6.2011 14:40:50   
jana81
jas da vi kazam denes taka lezejki resiv malku da se informiram okolu zacuvuvanjeto na maticni kletki
samo sto ja iscitav i temata na rr "zacuvuvanje na maticni kletki od papocnata vrvca" i neki dr web strani od firmi koi se zanimavaat so ovaa dejnost.
So mm odlucivme deka ke zacuvame no ne sme odlucile vo koja banka.mnogu ne koci toa sto ne sme od skopje a jas moram da lezam pa ne mozeme da otideme licno vo nivnite pretstavnistva i da se informirame okolu nivnite uslugi ceni i sl
ajde site koi stanaa majki ili ke stanat vo skoro vreme a se resile za ovaa opcija ve molam za informacija i vase iskustvo kako bi mi pomognale vo izborot na bankata
se razbira mozeta da mi pisete na soodvetnata tema ili vo pp, za da ne zabegame ovde nadvor od temava
P>S> vaseto mislenje ke mi bide od golemo znacenje pozd

Непосредна врска до пораките: 2503
29.6.2011 14:44:46   
dushice
inace neznam dali nekoja od vas mamicki odi vo wc tri nekogas i ceiri pati na dengo prasav lekarot i mi vika da ne e dijarea i mu rekov ne epa togas vika bidi srekna ima trudnici sto imaat zapek i nemozat da odat
ama jas se mislqam deka mi e od tiroidnata a eve ovie nekolku dena mi se vratija glavobolkit i nagonite za povrakanje kako vo prvo tromesecieuser posted image i isto taka imam mnogu gasovi user posted image   care protiv ova nekoj da kaze

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 2504
29.6.2011 15:02:25   
dushice
pocnav da pijam uvin caj za procistuvanje na mocnite patista i mm mi zel od apteka vo kutivce kako cedevita i vnatre e kako prasok i e so zasladuvac ubavo deluva mi olesnuva epten ama me zamisli malku da ne e steten zasladuvacot vo bremenosta ako znaete nesto pisete
inace sum od utre 33 gn i bebeto tezi 1800gr a mrkite kako i prethodniot pat so glavceto i telceto za 31 a so nozinjata za 33 nedela doktorot vika deka e dobro bebeto ama pak janza me jade pred da pocnam da go pijam eritromicinot i pancefot ne bese vaka a sega nekako mi zabavuva user posted image

Непосредна врска до пораките: 2505
29.6.2011 15:10:09   
libra.n
Sandriana, mene prv pat mi bese najdena ureoplazma vo 37-ma nedela, predhodno nemav nisto i piev edna nedela eritromicin(ova go imam pisano i porano, da ne se povtoruvam) i sega ke pravam povtorno brisevi za da vidam dali se iscistila, a inaku doktorot mi rece deka moram da ja odstranam dodeka da se porodam.Pijam i uvin caj sekoj den po 1 kg.
Dushice, bas mi e milo sto si sega dobra, ajde ke izdrzime se ke pomine, samo hrabro, a za ode nje vo WC i mene mi se slucuva posledniov mesec po nekolku pati vo den (od koi se slucuva i da imam dijarea) a porano imav tvrda stolica.Za glavobolkite i nagonot za povrakanje, meri si krven pritisok, a moze glavobolkite da se od promenata na vremevo a nagonot za povrakanje od pritisokot na bebeto na zeludnik.

I uste nesto da ve prasam, veke poodolgo vreme (moze mesec) mi se slucuva da imam zasilen iscedok bez miris i boja,kako voda e. Da ne se imam ispoteno od zeskovo ili ne daj Boze plodovata voda...vcera bev na doktor ama od tolku prasanja sto imav ova go zaboraviv.Me zagrizuva sto e bezbojno, bas kako voda

Непосредна врска до пораките: 2506
29.6.2011 15:14:25   
hoho
Лелле Душиче ми олесна кога видов дека си пишала user posted image Да ти кажам ме насекира, рече одиш на доктор со брат ти и те снема после. Ама ај имаш извинување, ќе ти простам user posted image да не ни правиш друг пат такаuser posted image А за во вц не се секирај и јас одам на ден по 3 пати ама се од сабајле

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

Непосредна врска до пораките: 2507
29.6.2011 15:18:17   
hoho
Libra и јас ова прашање го поставував на сите па немаше одговор user posted image Јас цело време се осеќам мокра а кога ќе подизлезам да не зборам, и цело време ради психава си мислам дека е до водењакот. Ама сега на последниот преглед ми рече докторот дека се е ок и дека има доволно плодова вода, така да не е до тоа. Сигурно несто од потење, или незнам може ќе кажам глупост ама може да е и доцедување полсе мочање, незнам што да кажамuser posted image

Она што може да го донесе моментот, неможе ни целиот живот

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 2508
29.6.2011 15:25:44   
libra.n
Sum propustila da procitam Hoho koga si pisala, i ako dokotrot ti rekol taka znaci e vo red a i mene me vide na eho i i ako bese plodovata voda ke videse valjda.
I za bradavicite nekni sto nacnavme tema za mackanje, denes mi kaza edna rodnina deka stavala AD kapki no koga veke i ispukale. Najdobro bilo da se pocne uste od pred poroduvanje za a ne dojde do ispukuvanje-ne bile stetni nisto.

(Одговор на членот hoho)
Непосредна врска до пораките: 2509
29.6.2011 15:33:35   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Sandriana, mene prv pat mi bese najdena ureoplazma vo 37-ma nedela, predhodno nemav nisto i piev edna nedela eritromicin(ova go imam pisano i porano, da ne se povtoruvam) i sega ke pravam povtorno brisevi za da vidam dali se iscistila, a inaku doktorot mi rece deka moram da ja odstranam dodeka da se porodam.Pijam i uvin caj sekoj den po 1 kg.
Dushice, bas mi e milo sto si sega dobra, ajde ke izdrzime se ke pomine, samo hrabro, a za ode nje vo WC i mene mi se slucuva posledniov mesec po nekolku pati vo den (od koi se slucuva i da imam dijarea) a porano imav tvrda stolica.Za glavobolkite i nagonot za povrakanje, meri si krven pritisok, a moze glavobolkite da se od promenata na vremevo a nagonot za povrakanje od pritisokot na bebeto na zeludnik.

I uste nesto da ve prasam, veke poodolgo vreme (moze mesec) mi se slucuva da imam zasilen iscedok bez miris i boja,kako voda e. Da ne se imam ispoteno od zeskovo ili ne daj Boze plodovata voda...vcera bev na doktor ama od tolku prasanja sto imav ova go zaboraviv.Me zagrizuva sto e bezbojno, bas kako voda

libra n   to iscedokot mislam deka e sto ti se blizi vreemto za poragaj doktorkata mi kaza deka kako ke se blizi krajot se poveke i poveke ke ima jas vo cela bremenost si imam a brisevite mi se site dobri eve sega uste vo 35 posledniot da go napravam i koga ja prasav doktorkata mi rece ne e strasno stom se brisevite dobri kako ke se blizi krajot se poveke i poveke ke imas

Непосредна врска до пораките: 2510
29.6.2011 15:35:03   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

inace neznam dali nekoja od vas mamicki odi vo wc tri nekogas i ceiri pati na dengo prasav lekarot i mi vika da ne e dijarea i mu rekov ne epa togas vika bidi srekna ima trudnici sto imaat zapek i nemozat da odat
ama jas se mislqam deka mi e od tiroidnata a eve ovie nekolku dena mi se vratija glavobolkit i nagonite za povrakanje kako vo prvo tromesecieuser posted image i isto taka imam mnogu gasovi user posted image   care protiv ova nekoj da kaze

dushice za vo wc i jas odam mnogu cesto toa bilo bidejki bebeto pretiskalo na besikata i kako ke se blizime nakaj termin se poveke i poveke ke odime i preku den i preku nok jas veke se naviknav

Непосредна врска до пораките: 2511
29.6.2011 15:40:03   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Sum propustila da procitam Hoho koga si pisala, i ako dokotrot ti rekol taka znaci e vo red a i mene me vide na eho i i ako bese plodovata voda ke videse valjda.
I za bradavicite nekni sto nacnavme tema za mackanje, denes mi kaza edna rodnina deka stavala AD kapki no koga veke i ispukale. Najdobro bilo da se pocne uste od pred poroduvanje za a ne dojde do ispukuvanje-ne bile stetni nisto.

luge ne znam kolku ke mu veruvate na site sto kazam nekoj mi vberuva nekoj ne lek za bradavicite ako ispukat ili ako se razranat od cicanjeto na user posted image samo vino crveno vino pomaga i toa odma da se namackas koga ke se porodis ako ne ti se razraneti radi sigurnos da se namackas na gradite i pred da cica user posted image ke se izmies a sega za vinoto da vi  kazam toa e od badnik sto se stava parickata vo vino i sto postoe malku ke stavete poveke vino i utre denta parickata ke ja izvadete a vinoto ke si go zbereste vo sise i ke go cuvate koga ke vi zatreba do sega sto imam dadeno na nekolku zeni stvarno im pomogna na mojata starosvatica i bea katastrofa ne mozese da gi puipne i ispukani i rana do rana otkako i dadov od vinoto da stave do vecerta rece odma osetila rezultat jas veke tri godini otkako mi kazaa za toa i si go zbiram vinoto probajte ke videte deka ke pomogne sega ne znam nekoj veruva vo toa nekoj ne na nekoj sto imam kazano vika e babini devetini

Непосредна врска до пораките: 2512
29.6.2011 15:42:07   
mamicki
mamicka 77, sigurno ubavo i si jades stom imas gasovi i nekolku stolici dnevno user posted image , ic da ne se sekiras, malku ako e ponisko bebeto, vrsi pritisok na crevata.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 2513
29.6.2011 15:42:55   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

mamicka 77, sigurno ubavo i si jades stom imas gasovi i nekolku stolici dnevno user posted image , ic da ne se sekiras, malku ako e ponisko bebeto, vrsi pritisok na crevata.

mamicki ne jas nemam gasovi dushice pisa za toa jas samo po malo wc odam cesto

< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 29.6.2011 15:50:52 >

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 2514
29.6.2011 15:58:38   
dushice
hoho vetuvam nema da se povtori i onaka sum pak kako kazneta vo krevetov samo da nemam takvi kontrakcii lazni ama me izvadija od pamet a za toa doceduvanje sto pisuvas mene mi se slucuva da mokram i koga ke stanam od solja imam minimalen mlaz . jas mislam deka isprazneta besikata i koga ke potstanam toa si potekuva mene mi rece doktorot da pijam uvin caj i mnogu voda
primete go moeto izvinuvanje
inace site ste pisale za renoviranje pa aj i jas
nie so parite od svadbata(pisavme da ni nosat poklon vo plik0 zosto segde kaj sto odele moite nosele pari  ) go pravime spratot ostana da se namesti uste laminatot vecerva i se kacuvame jas uste ne sum videla kako izgleda mm mi slika i mi pokaazuva se e na belo i laminat i vrati i plocki i mebel pa ko ke pocne da prlja bebeto ke bide tesko meneuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2515
29.6.2011 16:01:38   
kikitina

ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana

Zdravo mamicki,
eve i jas da se aktiviram malku na forumov-i mene termin verojaten mi e 04.09, iako mi izgleda deka ke bide i porano. Totalno me zbunuvaat doktorskive matematiki user posted image
Ostanuva samo da se nadevame na najdobroto, neli, pa koga sakaat user posted image togas neka si izlezat, nie ke si go izdrzime zeskovo vreme. Imajte si site lesen ostatok od bremenostauser posted image
A, da....i edno prasanje: ima li nekoja iskustvo so ureaplazma-kako najbrzo se eliminira, osven antibiotika?

Уреаплазмата јас ја имав во 15 недела ми ја открија на првите брисеви и пиев Сумамед. После тоа направив контролен брис, ама сеуште ја имав. Димчев ми рече дапијам увин чај и да му дадам време на антибиотикот подолго да дејствува, бидејќи јас брисот го повторив за 15 дена. Ми кажа исто дека единствена штета што може оваа бактерија да ја направи е да ми пукне водењакот предвреме. Во 33 недела кога правев брис за стрептокока, направив и за уреаплазмата и ја немаше. сега не знам дали од антибиотикот или од увин чај, важно ја снема.

Господ постои само ако веруваш во него!

Непосредна врска до пораките: 2516
29.6.2011 16:03:19   
dushice
inace uste se mislime za imeto so mm toj saka kumot da kaze a jas mu vikam jas si gi trgam bolkite i sakam nie da odlucime a iminjata se
MILA , MIA, KAJA, KAMELIJA

Непосредна врска до пораките: 2517
29.6.2011 16:06:45   
libra.n
Jas glasam za Kajauser posted image

Непосредна врска до пораките: 2518
29.6.2011 16:08:30   
kikitina
На ГАК абер немаат породувањата да ги преместат во новиот дел , не знам толку ли им е тешко да го пренесат инвентарот, само амбулантите работат. Инаку милина е во новиот дел, само нажалост ништо не е за наш народ, поготово за Ромите ( без навреда), џабе се буниме лошо било, нечисто било. Па ќе биде кога некој кога иде на преглед или пораѓај си ја води цела фамилија и пола комшилук.

Непосредна врска до пораките: 2519
29.6.2011 16:09:43   
dushice
 a da prasam kako se vikaat bebuskite na blond i na heba za lidina procitav deka e andrejuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2520
29.6.2011 16:12:06   
kikitina

ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

a da prasam kako se vikaat bebuskite na blond i na heba za lidina procitav deka e andrejuser posted image

на Блонд се вика Јован, за хеба не знам.

Непосредна врска до пораките: 2521
29.6.2011 16:17:50   
dushice
kikitina na bratucetkami svekrvai raboti tamu pa ke ja prasam za najtocno koga ke se selat i ke ti kazam
a za vo starata zgrada od gak treba da se preselat od nefrologija

Непосредна врска до пораките: 2522
29.6.2011 16:21:47   
lilicka
кикитина потполно те разбирам што сакаш да кажеш.....мислам на Гак е жива катастрофа кога бев на цтг што веќе невидов и не слушнав таму,уште си имам трауми од тој ден и не планирам до пораѓај да отидам доста ми беа стресовиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2523
29.6.2011 16:47:48   
Jule0712
disice i jas glasam za Kaja....i vo pravo si nie gi trpime bolkite i nas ke bide posledniot zboruser posted image .....moevo bebuvce e masko pa sakam da se vika Kalin ama mm ne e mnogu vooduseven...ama ke se pomiri user posted image

Непосредна врска до пораките: 2524
29.6.2011 16:57:36   
libra.n
Od mene like za imeto Kalinuser posted image , i kaj mene ne bea vooduseveni za Srna pa sega nikoj nisto ne mi veliuser posted image

(Одговор на членот Jule0712)
Непосредна врска до пораките: 2525
Страница:   <<   < Претходна страница  99 100 [101] 102 103   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  99 100 [101] 102 103   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Соби за игри.
пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?