Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 7:40:22
Lara2224
Hea i Lindina, neka se zivi i zdravi i najsrekni na svetov! Neka rastat golemi i mnoooogu pametni, ubavi i veseli! I jas od denes 37ma nedela, pa moze ako saka i moevo da si trga nadvor, da gi zapoznae drugarcinjata pobrzo!!! Gushki za site novi bebushi!
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 7:57:24
SkCura77
Ej, sto ubavo vaka, samo citam za novi bebinja na RR clenki periodov, mnogu sum srekna za site niv, ajde na site neka ni e so lesno i so srekja i nie da se poraduvame na nasite bebenca!
Kako se snaogjate so vremevo? Prvo ne go podnesuvav toploto, se gushev, a sega mi smeta studov i niskiov pritisok, me frka glava epten! Vcera na lab. analizi mi najdoa ketoni vo urinata i maticnata samo mi rece da pijam povekje tecnosti. Sasha1, i jas imav namaleni albumin i proteini vo krvta, mene mi predlozija da jadam povekje zdravi proteini, za da ne zavrsam na klinika so primanje krvna plazma. Nemasno meso, riba, jajca, mleko, proteini od zelencuk, ama pravilno iskombinirani, zasto so krevanje na proteinite moze da gi krenes i holesterolot i trigliceridite i krvniot pritisok, pa baraj nekoja proteinska dieta, ama strogo vo konsultacija so tvojot ginekolog. Da ne izleze deka dodeka edno popravas, drugo rasipuvas
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 8:10:44
MMM27
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n
ej zenski, vi se zdrvuvaat racete povremeno? Koga ke se razbudam na utro nemozam da gi svitkam prstive od raceve, vkocaneti mi se a i preku denot mi se slucuva kako zdrveni da mi se od vreme na vreme. Go prekinav magneziumot, da ne e do toa?
Da, istoto i mene mi se slucuva osobeno vo tekot na nokta i sabajle....i jas mislam deka mi pocna od koga go prekinav magneziumot
Lidina i Heba zdravi i zivi da vi se bebencata i sto poskoro da spodelite so nas kako pominavte.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 8:46:57
Luci
Честититки Хеба, да Ви е жива и здрава ќеркичката, голема да расте
ИЗВОРНА ПОРАКА: heba
DECHKI SAMO DA SE PRIJAVAM !! JAS SEPORODIV NA 22.JUNI SO CARSKI!! EVE POMINA EDNA NEDELA DENES SI DOJDOVME DOMA!! SOSEMA ZABORAVIV DDEKA SUM BILA TRUDNA A BEBE SEKOJ DEN IZGLEDA RAZLICNO I ZALICHUVA NA CHIVECHE!! VI POSAKUVAM NA SITE SREKJA I SO LESNO DA SIPOMINETE !!
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 8:51:27
Luci
Честитки Лидина, да е жив и здрав Андреј, голем да расте
ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina
Zdravo rr, prvo heba da ti e ziva i zdrava kerkata. Jas se porodiv na 21 juni, se rodi sin mi Andrej. Ne sakase da izleze pa morase carski:-) Mamicki vi posakuvam na site lesen poragaj.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 9:32:59
hoho
Heba и Lidina, да ви се здрави, живи, среќни, весели, насмеани до века дечињата, големи да растат, во животот само среќа да ги следи. Ве чекаме да пишете како поминавте, дали е страшноооо?????
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 9:36:09
Andriance
Lelellelelele ziva radosna sum za Heba i za Lidina,posebnoza Heba oti mnogu se grizhese..ustvari premnogu ..da si uzivate celo leto zaednooo..pozdravce za vas
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 10:18:48
lady_bug
Zdravo rr, prvo heba da ti e ziva i zdrava kerkata. Jas se porodiv na 21 juni, se rodi sin mi Andrej. Ne sakase da izleze pa morase carski:-) Mamicki vi posakuvam na site lesen poragaj.
Lidina i Heba neka vi se zivi i zdravi vasite bebinja i da imaat prekrasen i bezgrizen zivot zaedno so mama i tato pozzzzzzzzzzz
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 10:20:09
eleonorastrumica
Blond ,Lidina i Heba da se zivi i zdravi bepcinjata,inaku i jas sum so termin 26 juli,vo petok sum na pregled posleden eho pregled da go vidam lepotanot,inaku trebase krv da proveruvam ama nikako da stignam do tamu da ja proveram,nesto na krajta stanav epten mrzliva,a po priroda temperamenta se da zavrsam pobrzo sega joooook ne se zamaram nesto so nisto hehehe,ali ajde ke pomine i toj period pozdrav na site
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 10:26:27
hoho
Да lady bug, мене цела бременост доле ме удира и тоа колку е болно и непријатно не се опишува. На 2 пати заради тоа клоцање доле бев на дежурен зошто миелв дека ми се отвара матката Филмови триста. Не се секирај,мене тоа ми е секојдневно и со месеци
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 10:34:31
libra.n
I kaj mene vo posledno vreme od koga vlegov vo 9-ti mi se slucuva toa, moze deka se simnuva na dolu, iako mislam deka uste go nosam visoko, mnogu malku mi e slezen na dolu stomakot
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 10:40:08
hoho
Libra јас ппошлава недела бев на контрола и баш му кажав по стоти пат на докторот како го осеќам лошо и ми рече дека таму си е наместено со мрдање да не паничам. Баш го прашав дали го носам ниско да не е од тоа и он ми вика, нееее како ниско баш го носиш високо Сега може кај други е различно, незнам, ама мене цела бременост ме мава ниско
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 10:40:30
lady_bug
I kaj mene vo posledno vreme od koga vlegov vo 9-ti mi se slucuva toa, moze deka se simnuva na dolu, iako mislam deka uste go nosam visoko, mnogu malku mi e slezen na dolu stomakot
epa moze mu gi osecas li sega povece dvizenjata kako dvizzi race,noge ili gaze??a jas sum vo 33ta nedela pa duri me faca maka od takvoto klocanje a i kako skala da imam nagore nakaj zeludnikot se kacuva se simnuva pa koga ke se sobere kako klopce e heheh i jas mislam deka go nosam visoko posto me p[ritiska na zeludnikot a imam i kiselini eve sega se napiv kafe abe ke crknam od kiselina uffff pa samo mastiki zvakam a vo petok sum na lekar pa ke go prasam i nego zs rita dolu
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 10:43:04
Luci
Mene toa zdrvuvanje i vkocanetost pocna da mi se slucuva uste vo 5-tiot mesec od bremenosta (uste dodeka piev Magnezium)a eve i 5 meseci posle poroduvanjeto seuste trae Edvaj go dodrzuvam vo race, mi se cini ke mi padne nekogas Bev na pregled vo Klinika za reumatologija i d-r od tamu mi rece deka e poradi zgolemuvanje na tezinata od bremenosta, mi rece da stavam oblogi so borova voda ama jas od nemanje vreme do sega ni ednas ne staviv za da znam dali ke mi pomogne ili ne
ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27
ej zenski, vi se zdrvuvaat racete povremeno? Koga ke se razbudam na utro nemozam da gi svitkam prstive od raceve, vkocaneti mi se a i preku denot mi se slucuva kako zdrveni da mi se od vreme na vreme. Go prekinav magneziumot, da ne e do toa?
Da, istoto i mene mi se slucuva osobeno vo tekot na nokta i sabajle....i jas mislam deka mi pocna od koga go prekinav magneziumot
Lidina i Heba zdravi i zivi da vi se bebencata i sto poskoro da spodelite so nas kako pominavte.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 11:13:48
lady_bug
pa nz bas dali doktorot e vo pravo mislam deka treba da odis da se konsultiras so uste nelkoj lekar a kaj mene tocno koga ke se stegne na edna strana a dosta cesto na desna i so race mislam nadole kaj prepon me ubiva so to a steganje toa trae nekolku sek.i pak posle nekoe vreme prodolzuva a posebno koga sum jas voznemirena mislam ke izleta preko kozhata
lilicka-sto sum slusala deka e visoko moze vo posleden moment koga ke se spremi za izleguvanje da se spusti ama ne se sekiraj recisi prikraj si jas edvaj cekam da vlezam vo 36-37 i sakam da izleguva vednas hehe
pozzzz do site vas i ajde malku na setanje dodeka mozeme seuste posle i da sakame nema da imame vreme a i so mali bebinja po domce
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 13:13:18
Bethany
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug
pa nz bas dali doktorot e vo pravo mislam deka treba da odis da se konsultiras so uste nelkoj lekar a kaj mene tocno koga ke se stegne na edna strana a dosta cesto na desna i so race mislam nadole kaj prepon me ubiva so to a steganje toa trae nekolku sek.i pak posle nekoe vreme prodolzuva a posebno koga sum jas voznemirena mislam ke izleta preko kozhata
Lady-bug и мене ми се случува истото. Баш на денот кога требаше да отидам на контрола, толико бев изнервирана поради некои околности, и кога ми се стегна долу, страшно, легнав и уште имав болки, а бебето никогаш повеќе не риташе отколку тогаш. Мислам дека кога јас сум вознемирена тогаш го многу осеќам. Јадно бебче и оно е вознемирено И морав ептен да полежим за да ми се смири, имав како некои грчеви долу, баш како викаш дека вагината ја осеќав да ме боли. И кога му објаснив на докторот, тој ме прегледа на ехо и вагинално и се беше во ред. Исто и јас кога го прашав да ли го носам бебето ниско, тој не ми потврди, али и јас многу често го осеќам ниско. Така да немам појма. Докторот вика се во ред, па ајд верувам дека е се во ред.
Честитки за новите мамички. Ви посакувам се најубаво со вашите бебиња слатки!!!
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 29.6.2011 13:40:15
mamicka77
cestitki lidina da ti e zivo i zdravo sinceto da vi nosi cel zivot radost i imeto mu e mnogu ubavo mojot vnuk od prva bratucetka se vika taka i si go mnogu sakam