|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Многу сум нервозна!
2.11.2009 13:37:30   
BEBICA
Dali vi se slucilo posle poroduvanjeto da ste mnogu nervozni, da imate promenlivo raspolozenie, vasiot maz da ne ve razbira.jas na primer imav sreka bev nervozna, priznavam, no mm bese tuka za mene. Posle i majka mi a i sveki ponekogas.
no sum slusala mnogu majki kako se zalat na svoite sopruzi kako ne im pomagaat kako lesno se nerviraat poradi toa.Duri znaat da iskomentiraat nivnite sopruzi na pr. sto pravis so bebeto sto non stop place, smirigo utre sum na rabota?
I mnogu drugi primeri.Dali na vas vi se slucilo da puknete od nervoza poradi vakvi i mnogu drugi primeri?
Podelete go vaseto iskustvo ke vi bide polesno.

< Поракaта ја уредил profesorica -- 2.11.2009 14:33:49 >

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Многу сум нервозна!
2.11.2009 13:41:58   
nadica
да честопати и без причина сум нервозна се нешто ми фали раздразлива сум може да се налутам за глупост па дури и да се расплачам но мм е тука полн со разбирање и ми помага секогаш а кога ќе ја видам ќерка ми се заборавам

< Поракaта ја уредил profesorica -- 2.11.2009 14:34:03 >

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 2
2.11.2009 13:43:57   
BEBICA
Ubavo e sto imas Nadice podrska od tvojot soprug.Toa se mnogu retki mazi.
Jas sto se se imam iznaslusanotoa e tragicno sto sopstveniot maz ne te razbira, a sto ostanuva za ostanatite.

< Поракaта ја уредил profesorica -- 2.11.2009 14:34:43 >

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 3
2.11.2009 14:24:40   
pacuvce
E nesto sto najmnogu me nervira vo takvi situacii t.e koga sum nervozna bez pricina e koga bilo koj ke mi kaze:Slusaj nemoj da bides nervozna,ja prefrlas nervozata na deteto.A mene cad mi izleguva niz usi...

< Поракaта ја уредил profesorica -- 2.11.2009 14:34:29 >

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 4
2.11.2009 14:33:30   
profesorica
уууу да многу сум нервозна хахах јас општо се нервирам за глупости а мм ме разбира и ме подржува и стално разговараме за проблемите и ме смирува.

< Поракaта ја уредил profesorica -- 2.11.2009 14:34:15 >

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот pacuvce)
Непосредна врска до пораките: 5
2.11.2009 14:45:23   
nadica
Slusaj nemoj da bides nervozna,ja prefrlas nervozata na deteto.A mene cad mi izleguva niz usi...

и потоа сум нервозна со причина user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 6
2.11.2009 17:16:30   
mis.
Вакви нервозни моменти после породувањето имаа голем дел од породилките и обично тие се во состојаба на поспородилна депресија и ужасно е кога не се сфатени од околината.Еве тука  имаме нешто дискутирано.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 7
13.4.2011 19:18:59   
Maca25
Јас сум многу нервозна во последно време, и не знам што да правам со себе. Се мислам дали да почнам да пијам персен? Има некој искуство со овој лек?

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 8
13.4.2011 20:29:48   
Julie1
Маца25 дај придружи ни се на вежбање знаеш како поминува нервозата одма, исфрлаш негативна енергија.

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 9
13.4.2011 22:24:09   
Tanjat7880
Maca sovetot za vezbanje e na prvo mesto,jas praktikuvam utrinska gimnastika dvaeset minuti sekoj den,na vtoro mesto mi e pola DEMETRIN ama kontinuirano sekoja vecer i treto mentalna gimnastika na mislite(pr.nautro se budam so loshi misli i zborot ZOSHTO,ili KAKO i namesto toa pomisluvam na mirisot na kafeto shto go varam,sonceto nadvor shto sveti i.t.n)jas vaka se spravuvam so nervozata ili depresijata ili shto i da e!

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 10
13.4.2011 22:28:15   
Viktori
Тања, а деметрин ти се препишани од лекар или ги пиеш на свој рака?
Мислам дека спаѓаат во оние апчиња кои не можеш да ги купиш без рецепт.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 11
13.4.2011 22:31:44   
Tanjat7880
Od neuropsihijatar Viktori,edno vreme bev na pola dem.nautro,pola na rucek i cel naveceruser posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 12
13.4.2011 22:32:26   
Tanjat7880
se kupuvaat i bez recept,minatata nedela gi kupiv

Непосредна врска до пораките: 13
13.4.2011 22:41:53   
Viktori
Тања, а зошто ти беа препишани на тебе?  Нервозна беше или ?

Непосредна врска до пораките: 14
13.4.2011 22:48:53   
Tanjat7880
Ooooo Vik zoshto?!
Karcinom kaj mojata majka,hemoterapija teshka,soobrakjajka na mojot maz koj beshe 6meseci vo krevet vo isto vreme koga beshe i hemoterapijata,dete 2.5 godishto so mrsuli stomacni virusi i sl.,smrt ma majka mi za posle 9meseci mojot maz da reshi da odi vo Afrika na rabota....i taka,ete zatoa i da,imav 39kila i imashe opasnost da mi otkazat bubrezi,imav postojana tahikardija a organski nemav nikakva dijagnoza!

Непосредна врска до пораките: 15
13.4.2011 22:57:57   
Viktori
оо па не било значи онака "oд нервоза"... Си имала ужас период со
бааѓи стресови .. Добро е и што си се решила на лекар да одиш.. знаеш какви сме суетни ние луѓето.

Непосредна врска до пораките: 16
13.4.2011 23:03:17   
Tanjat7880
Ma ne otidov ni jas,nego Gacev e drugar na mojot dedo i ON dojde i koga me vide...ama barem go poslushav i bev dosledna na terapijata i taka...mnogu mi pomogna,navistina mnogu i sekoj koga ke pocuvstvuva bilo kakov problem,nervoza,zagrizenost treba da se obrati kaj strucni lugje!

Непосредна врска до пораките: 17
14.4.2011 1:06:53   
mila mama
I jas sum nesto u posledno vreme nervozna, da ne recam depresivna. I se si vikam ke se konsultiram so psiholog, ama koga malce ke se osetam poraspolozena mi paga u voda planot user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 18
14.4.2011 8:40:41   
vesna1
I jas luge sum mnogu nervozna vo posledno vreme. Mi lupa srce, nemozam da zaspijam ako ne ispijam dijazepam od 2 mg. Mislam deka e od stres i premor. Na rabota do 17 casot, celo vreme stres, doma produzuvam malo dete, golemo dete, MM, kuka sve na mene. Nikakva pomos. Bukvalno koga ke stanam sabajle od 6.30 do navecer do 22-23 casot ne legnuvam. Nozeve mi potekuvaat od umor. Mi e strav ke mi popusti zdravjeto. I postojano od sto sum umorna sum nervozna, im se deram na decata, na MM. Neznam do koga ke izdrazam so ova tempo na zivot.user posted image

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 19
14.4.2011 19:06:49   
mama26
obicno ne sum ,ama se slucuva 2 ,3 pati godisno da se iznerviram za da moram diazepam da lapnam

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот vesna1)
Непосредна врска до пораките: 20
14.4.2011 23:08:06   
Pepelaska *
Не да сум нервозна ми иде да пукнам како балон од нервоза, user posted image ама сега засега убаво го кријам тоа, освен што јадам благо како луда и си правам уште полошо, ма се ме нервира се, најмногу што си немам слободааааааааа, сакам да шетам цел ден во пижами, сакам да правам ручек и вечера  за двајца кои јас ќе си ги смислам , сакам да си излезам кај че ми текне без на некој да му полагам сметки и да ме гледа наопаку кога ќе си дојдам , сакам да шетам во бањарка, сакам да не чекам ред за во вц, сакам да не го слушам твто од кујна од кој не можам да заспијам пуштено е в крај, аааааа, сакам слободааа, сакам мм да е повеќе со мене и user posted image , сакам да не одам на работа и платата од мм да стигнува за се, да не си ги трошам годините на погрешно работно место сакам да учам уффф, многу сакам да , ама веќе не можам да трпам а кому да се пожалам ако не на РР , единствено нешто кое ме смирува е моето синче , толку невино кога ми се смее срценце, а како ми е само јас си знам дајте вино да му признаам , user posted image  се смеам а во мене пукам

< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 14.4.2011 23:09:31 >

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 21
15.4.2011 3:34:29   
ikki
Не да сум нервозна ми иде да пукнам како балон од нервоза, user posted image ама сега засега убаво го кријам тоа, освен што јадам благо како луда и си правам уште полошо, ма се ме нервира се, најмногу што си немам слободааааааааа, сакам да шетам цел ден во пижами, сакам да правам ручек и вечера за двајца кои јас ќе си ги смислам , сакам да си излезам кај че ми текне без на некој да му полагам сметки и да ме гледа наопаку кога ќе си дојдам , сакам да шетам во бањарка, сакам да не чекам ред за во вц, сакам да не го слушам твто од кујна од кој не можам да заспијам пуштено е в крај, аааааа, сакам слободааа, сакам мм да е повеќе со мене и user posted image , сакам да не одам на работа и платата од мм да стигнува за се, да не си ги трошам годините на погрешно работно место сакам да учам уффф, многу сакам да , ама веќе не можам да трпам а кому да се пожалам ако не на РР , единствено нешто кое ме смирува е моето синче , толку невино кога ми се смее срценце, а како ми е само јас си знам дајте вино да му признаам , user posted image се смеам а во мене пукам

пепелашке, и јас исто се чуствувам како тебе user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 22
15.4.2011 11:45:58   
Tanjat7880
ИЗВОРНА ПОРАКА: ikki

Не да сум нервозна ми иде да пукнам како балон од нервоза, user posted image ама сега засега убаво го кријам тоа, освен што јадам благо како луда и си правам уште полошо, ма се ме нервира се, најмногу што си немам слободааааааааа, сакам да шетам цел ден во пижами, сакам да правам ручек и вечера за двајца кои јас ќе си ги смислам , сакам да си излезам кај че ми текне без на некој да му полагам сметки и да ме гледа наопаку кога ќе си дојдам , сакам да шетам во бањарка, сакам да не чекам ред за во вц, сакам да не го слушам твто од кујна од кој не можам да заспијам пуштено е в крај, аааааа, сакам слободааа, сакам мм да е повеќе со мене и user posted image , сакам да не одам на работа и платата од мм да стигнува за се, да не си ги трошам годините на погрешно работно место сакам да учам уффф, многу сакам да , ама веќе не можам да трпам а кому да се пожалам ако не на РР , единствено нешто кое ме смирува е моето синче , толку невино кога ми се смее срценце, а како ми е само јас си знам дајте вино да му признаам , user posted image се смеам а во мене пукам

пепелашке, и јас исто се чуствувам како тебе user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

OF devojki moi,na ova vashe PUKANJE mene mi beshe daden sovet od strucno lice neli,toa shto ne si vo sostojba da go smenish,vlijaesh,popravish ne go registriraj,naucete se da se POMIRUVATE so nastanite,sostojbite i ke bidete ok!
A kako seuci?!E ova e teshko no izvodlivo,ke se koncentrirate na neshto shto e vo vasha mok i nema da mislite za toa shto ne ste vo sostojba da go promenite.

(Одговор на членот ikki)
Непосредна врска до пораките: 23
15.4.2011 11:57:23   
strelec 8
uf tanjat sto ibavo zvuci ova sto si go napisala.premnogu ,premnogu negativnosti,nervozi i seto toa na kup se mnogu za da moze da se skoncentriram na nesto pozitivno nesto ubavo.koga ke mi letne nekoja takva misla vesnas gi gledam moite deca i si zamisluvam ubavi raboti kako ke odime na odmor,kako ke kupime nov velosiped,novo fustance.ali toa e kratko.mozebi se nema nervozi doma ali mene mnogu mi vlijaat nadvoresnite slucuvanja.dali na rabota,dali mama i tato pak se skarale,dali na tato operacijata ne e pak uspesna.stom jas se nerviram i mm oseka i me kritikuva.

Непосредна врска до пораките: 24
15.4.2011 12:03:05   
Tanjat7880
Strelec i jas pominav niz svashta vo zivotot i me gazea situaciite ko nijok no morash da najdesh sila i da SE PRESTROISH!Jas uspeav taka da moze i sekoj drug!VERUVAM JAS VO VAS!!!

(Одговор на членот strelec 8)
Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За кое женско име би се одлучиле?
Еца

Ива (15%)

Сара (29%)

Матеа (21%)

Ева (23%)

Ниту едно (12%)

Број на сите гласови: 75

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!