|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Многу сум нервозна!
15.4.2011 12:22:36   
kremco
TanjaT  isto mislam kako tebe,se soglasuvam so sovetite sto im gi davas na drugite,jas nauciv da ne me nervira seto toa sto im se slucuva na site istoto e slucaj i so mene ,nauciv da trpam,potocno...Ama da te prasam nesto..Zosto Pri jaka nervoza naednas ili goolem stres ili epten zestoka karanica (sevo retko se slucuva kontinuirano nemam ic nervozi jaka licnost sum ne se zamaram) ednostavno mi spagja pritisok,zabrzuva puls mi trnat racete pocnuvam nekontrolirano da placam i nastapuva gusenje, ponekogas i gubenje na svest..Sum imala povekje vakvi napadi a lekarite velat ne e nisto..

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 26
15.4.2011 12:30:53   
Tanjat7880
ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

TanjaT  isto mislam kako tebe,se soglasuvam so sovetite sto im gi davas na drugite,jas nauciv da ne me nervira seto toa sto im se slucuva na site istoto e slucaj i so mene ,nauciv da trpam,potocno...Ama da te prasam nesto..Zosto Pri jaka nervoza naednas ili goolem stres ili epten zestoka karanica (sevo retko se slucuva kontinuirano nemam ic nervozi jaka licnost sum ne se zamaram) ednostavno mi spagja pritisok,zabrzuva puls mi trnat racete pocnuvam nekontrolirano da placam i nastapuva gusenje, ponekogas i gubenje na svest..Sum imala povekje vakvi napadi a lekarite velat ne e nisto..

I mojot maticen lekar mi vikashe NISHTO NE TI E, SE LIGAVISH ,no ne bilo taka,DEPRESIJATA e mnogu prisutna bolest ili sostojba i treba i moze da se lekuva!Moj sovet odi na psiholog ili podobro psihijatar gi ima vo sekoja ambulanta ali gledaj kaj nekoj proveren da odish zatoa shto i megju niv ima majstor i majstorce i pocni so terapija bilo kakva i ke vidish kolku zivotot i ovie organski simptomi ke se smenat!Jas nemozev na noze da stojam,nemozev da sedam,me bolea koskite a da goltnam neshto toa beshe pravo macenje za mene,vodata ne mi pominuvashe niz grloto...no sega seto toa e daleeeeeu od mene i koga ke nastapi nekoja kriza mnogu dobro znam da se spravam SAMA a porano neznaev.

(Одговор на членот kremco)
Непосредна врска до пораките: 27
15.4.2011 12:37:39   
kremco
Najverojatno ne me razbra..Ova se ekstremni slucaevi i sigurno nastapuvaat pri jaka nervoza koja iako retko ja imam ovoj mesec imav eden a minatite dva nitu eden takov slucaj ama imase slucai koga imav povekje napadi.
Ne mi e jasno koga e se vo red ,potpolno te uveruvam vo red pri pojaka nervoza toa neminovno se slucuva..

bev po razni lekari ama na psiholog ne,ni eden lekar ne mi preporaca iako site utvrdija sovrseno zdravje a psihicko poremetuvanje..

Непосредна врска до пораките: 28
15.4.2011 12:51:54   
Tanjat7880
Kaj tebe se nekoj drugi sostojbi i simptomi koi sepak baraat soodveten strucen tretnman,ako organski si skroz zdrava togash pod najhitno na psihijatar i on ke ti objasni od kade doagjaat tie napadi i na shto se rezultat,moze ke ti prepishe nekoj lek ili nekakva psihoterapija i se ke bide vo red!Samo treba da se obratish na pravo mesto

Непосредна врска до пораките: 29
15.4.2011 12:56:38   
kremco
Samo da znam uste kade? kade ima dobar psihijatar ?so normalna cena na pregled..Fala mnoguuuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 30
15.4.2011 13:01:53   
Tanjat7880

Samo da znam uste kade? kade ima dobar psihijatar ?so normalna cena na pregled..Fala mnoguuuser posted image user posted image

E odgovor na ova prashanje navistina nemam!Mene me "sredi" drugar na mojot dedo koj e normalno penzioner i e vo poodminati godini i ne ordinira odamna no aj ke go prasham koj bi preporacal i ke ti pisham ako predlozi nekoj negov proveren,ok?

Непосредна врска до пораките: 31
15.4.2011 13:03:44   
kremco
Fala mnogu ova sepak e golema usluga..

Непосредна врска до пораките: 32
15.4.2011 13:30:45   
Viktori

Dobri psihijatri ima vo Centarot za psihicko zdravje. Se naogja karsi benziskata kaj AMSM ili posle ambulantata Mlin Balkan.
Isto taka i vo Vlae, pozadi benziskata. Upat i plavo kartonce. Ne bi trebalo poveke od 200 den da e pregled

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 33
18.4.2011 23:21:50   
Tanjat7880
Kremco pozdrav,kasnam so moite informacii i se izvinuvam.Preporakata e sledna,da se obratish kaj svojot maticen lekar da ti dade upat do psihijatar koi gi ima vo sekoja poliklinika a tebe bi te primil onoj shto e vo najbliskata do mestoto na ziveenje.Maticniot bi trebalo da gi poznava i da te upati kaj nekoj proveren,no mozel i da ti pishe upat za ambulantata shto se naogjala kaj poraneshna MLINBALKAN,tie bile lekari spremni za lesni slicai i bile od vremeto dobri,iskusni i strucni....se nadevam malku te nasociv...ti posakuvam srekja!

Непосредна врска до пораките: 34
27.4.2011 18:12:26   
Џесика
Не знам што е ова моево, ама деновиве сум отров за самата себе... нервозна, напната, све ми смета, све ме нервира, и што е најневообичаено за мене, ништо не преќутувам, враќам на секој збор како јатрва некоја, па станав дури и расеана, праам глупости, лебот го барам во бојлерот, прашок за садови барам во фрижидер, храна место во фрижидер ставам во машината за садови... ауууу лудило...  

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

Непосредна врска до пораките: 35
4.3.2012 17:49:21   
Snowhite RR
Леле колку сум нервозна, не можам да сфатам зошто, за секоја ситница се нервирам и само викам по дома ко некоја пореметена, се ми смета, се ме нервира, најмногу ми е жал што не можам да се исконтролирам ниту пред син ми и пред него викам, а тој душичка се плаши и почнува да плачи. Некоја депресија ме фатила и не знам како да излезам од неа, немам воља, ама баш за ништо да правам, ништо не ми е интересно, кога ќе си појдам дома од работа, цело време само во сатот гледам кога ќе дојде време да си легниме.
Не знам дали е од студов, кој не спречува да излезиме од дома, во 4 ѕида цело време затворени, или е до тоа што работам и во недела, па еден ден кога е мм дома, јас сум на работа и не можеме ништо да испланираме, а тоа потоа се пренесува и на другите денови од неделата. Мислам дека крајно време е да му кажам на директорот дека не можам да работам во недела, па ако треба и нека ми намали на плата, ниту едни пари не се вредни да си го упропастувам бракот. Мислам нема што да ми намалува, зашто кога се договаравме за работа, недела не беше воопшто спомната во договорот, ниту сабота, сабота преку една требаше да работиме, а сега се, и недели и саботи и празници, ма што сака нека бидеuser posted image не можам веќе вакаuser posted image user posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 36
4.3.2012 19:50:32   
Viktori
Јас цела зима не бев со сите. Ама богами сите нервози ми поминаа кога огреа сонце!!!
Амон РА ај салут ју!!!

user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 37
4.3.2012 20:05:33   
Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR

Леле колку сум нервозна, не можам да сфатам зошто, за секоја ситница се нервирам и само викам по дома ко некоја пореметена, се ми смета, се ме нервира, најмногу ми е жал што не можам да се исконтролирам ниту пред син ми и пред него викам, а тој душичка се плаши и почнува да плачи. Некоја депресија ме фатила и не знам како да излезам од неа, немам воља, ама баш за ништо да правам, ништо не ми е интересно, кога ќе си појдам дома од работа, цело време само во сатот гледам кога ќе дојде време да си легниме.
аuser posted image user posted image

Ова како јас да сум го пишувала!!! Потполно те разбирам како се осеќаш!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 38
4.3.2012 20:15:31   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR

аuser posted image user posted image

Ова како јас да сум го пишувала!!! Потполно те разбирам како се осеќаш!

И јас се потпишувам на ова. Само што отворив да ја барам темата за олеснување на стресот и гледам оваа е активна.

Денес не сум при себе, денес е врв на мојата нервоза и јас само викам по дома, со мм се испокаравме, Филип цел ден плаче, цел ден е залепен до мене, цел ден вреска...
Истото што го напишала Сноувајт го чувствувам буквално од збор до збор и јас. Не можам веќе да издржам, не знам што да преземам додека не сум излегла од колосек.

Live and let live

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 39
4.3.2012 20:45:28   
Ikana
Jas imav period posle poragjajot, a bre psihoza bese toa! Poluduvav od nervoza, duri zemav tutkav hartija vo raka i ja frlav na zemja, frlav jastuci, bev gnevna, besna za se sto proziveav, bidejki celo vrem se smeev i drzev vo sebe, a ustvari bev gnevna zosto jas niz toa da pominuvam i takvi traumi da doziveam. I od sto bev luta posebno na edna licnost, na koja bezrezervno i veruvav, i poradi koja set_o ova go doziveav, samo poradi los sovet, samo da otidev na drugo mesto da se poragjam, niso od toa nemase da se sluci. I nemav kade da go ispraznam gnevot, besot, lutinata, jas se jadev i drzev se vo sebe, za eden den, eden cel den da vrishtam od placenje i da ne mozat da me smirat ni majka ni maz, nikoj. Sakav edno vreme i lekarstva da zemam, ama srce ne mi dade, morav da dojam i cel toj stres skapo me cinese, skoro go izgubiv mlekoto. I koga taa licnost sto me izneveri dojde vo mojata kukja i barase uste nadomest za toa sto go napravila mi dojde da zemam da ja zadavam. Zanci bukvalno bev raspametena, i najkrivo mi e sto ne go poslusav maz mi, bidejki za se bese vo pravo, otidov po tugj pamet, so izgovor deka tuka sum bezbedna, vo ovaa drzava.....a sega situacijata mi e nikakva, samo zatoa sto ostanavme tuka.

< Поракaта ја уредил Ikana -- 4.3.2012 20:46:48 >

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 40
4.3.2012 20:49:50   
Snowhite RR
Се утешив малку кога прочитав дека не сум била само јас нервозна, плус и ми „дојде“, можеби и тоа беше една од причините да бидам нервозна
Ајде со сонцето можеби ќе ја снема и депресијатаuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 41
9.3.2012 0:38:12   
SkCura77
Аууу, девојчиња, па и вие сте биле нервни како мене! [sm=smiley13.gif
Што да пишам, нервозна сум зашто не е по мое, најискрено и најсуетно кажано.
Лошо е што некако ми надоаѓаат напади на бес и гнев и тешко на првиот што ќе наиде, зашто тој е крив што заврнало надвор баш сега! (метафорички). Се ова додека бебето ми спие, изгледа тогаш се соочувам со лошите мисли и се празнам.
А кога ќе се разбуди малиот, како сосема друга личност да сум.
Могуќе да патам од мултиплекс персоналити?
А ММ ми вика дека само хормоните ми биле криви за се и дека едвај чека да ми помине нервава

Непосредна врска до пораките: 42
9.3.2012 10:35:16   
miana
Lele kolku sum jas nervozna nemozam da vi opisam...Pogolemovo dete mi donese nekoja Bolest od gradinka doma,edvaj dise,celata sviri,gori od temperatura,kasla -se korne i zgora na toa gi razbole i moeto dvaipol mesecno bebe koe sto pocna da kasla isto kako nea..Vcera bev na doktor na dvete im dadoa antibiotik i me preplasija deka na maloto situacijata e alarmantna i treba mnogu da se vnimava...Ke si puknam od maka,ke si griznam od gazot sto ja pustiv da odi vo gradinka a stotuku ozdrave.

(Одговор на членот SkCura77)
Непосредна врска до пораките: 43
9.3.2012 15:21:01   
blue_blue
Миана, а стварно да ги преместиш ти децата кај Смоковска и да си се смириш...па ама бре шо доктори ќе беа - алармантна била ситуацијата, ту, ту - само од памет да те извдат и да те нервираат...не си кини нерви за џабе оти ќе ти требаат  за кога ќе ти се големи децата, знаеш како викаат: мали деца - мали проблеми. Не вреди да си кинеш нерви за настинки, вируси и бактерии кои децата ги фаќаат од градинка - сфати си го тоа како нормален развоен процес кој ќе помине...имаш две здрави прави деца, да не ти барам сега статистики да ти покажат колку со среќна што е тоа така user posted image ...ајде диши длабоко и оди кај Смоковска у понеделник и не се бафтав више со неписмени доктори...

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 44
9.3.2012 15:52:45   
Luci
А да си одиш кај хомеопат и да се раатисаш барем од антоибиотици? 3000 денари е преглед ама верувај вреди
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Lele kolku sum jas nervozna nemozam da vi opisam...Pogolemovo dete mi donese nekoja Bolest od gradinka doma,edvaj dise,celata sviri,gori od temperatura,kasla -se korne i zgora na toa gi razbole i moeto dvaipol mesecno bebe koe sto pocna da kasla isto kako nea..Vcera bev na doktor na dvete im dadoa antibiotik i me preplasija deka na maloto situacijata e alarmantna i treba mnogu da se vnimava...Ke si puknam od maka,ke si griznam od gazot sto ja pustiv da odi vo gradinka a stotuku ozdrave.

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 45
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali pisuvate poezija?

Da (17%)

Ne (67%)

Ponekogas (17%)

Број на сите гласови: 6

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!