Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 10:47:51
lady_bug
DOBRO UTRO I OD NAS :))))eve se budime ritame klocame se pravime hahah a jas pijam kafence pred pc cestitki do Elce i neka i e ziva i zdrava kerkickata Sara inaku deneska mislam deka malku polesno ke ni bide bidejki e posvezicko nadvor utrovo sum sama po doma pa se cudam kako da go organiziram denot sto da pravam da ne mi e dosadno lele lugje ako veruvate po cel den sum sama i edvaj cekam da go izgurame ovoj mesec i da se guskame so inaku vaka sam covek za nigde ne e neli???? javascript:void(opener.AddText('[sm\=pikapoka1.gif]')); self.focus();
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 11:02:16
jana81
eve me i mene da se pozalam malku. eve kako vtora nedela lezam vo krevet a veke se me boli mislam deka ke mi se raspadne teloto a tek sum 30ta GN lele ne znam kako ke se izdrzuva uste 2 meseci ama aj vo druzba so vas polesno ke bide
blond za kupuvanjeto ic da ne mu ja mislis sto ke kazat kako ti odgovara tebe taka si pravi.ja sum 7mi a veke si poracav krevetce da mi pravat, (do dusa ne planirav bas tolku rano ama majstorot ke ni zaminuva vo stranstvo pa za toa), a planiram za 2 ned koga ke idam na kontrola vo sk da si kupam i kolicka, a za toa na nikoj ne kazuvam za da ne me iznervira nekoj so takvi komentari
bombica ti koja nedela si veke, neznam i Heba vo koja nedela i zakazaaa carski, me interesira posto i jas najverojatno ke bidam so zakazan carski poradi placentata a maticnata mi rece deka najcesto zakazuvaat vo 37GN a mene nekako toa mi se cini rano
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 11:15:24
jana81
imam placenta previja, dijagnoza so koja ne moze da se odi na priroden poragaj pa zatoa vednas se zakazuva carski, ama me cudi zosto vo 37 GN dali da ne te fatat bolki vo meguvreme ako pokasno carskiot stvarno ne mi e jasno
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 11:31:49
lady_bug
pa neznam sto da ti kazam zs ti rekle carski iako poubavo e prirodno mene mojot maticen posleden pat koga bev na kontrola mi rece deka postelkata pocnala da sozreva i ke moram pocesto da odam na kontrola do togas odev na 4 nedeli i mi rece za 3 nedeli da dojdam pak eve sega mislam na 1vi ili 2ri juli da odam i bas go prasav dali e strasno toa mi rece deka sega za sega se e vo red ke vidime sto ke kaze 32ra nedela pa i jas nekako sum vo dilema zs mi rece taka veke da neznae covek vo sto i koj da veruva samo si vikam bebush sedi miren do 36ta da napolnime pa posle izleguvaj vednas ako sakas
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 11:36:48
jana81
da se soglasuvam deka prirodno e podobro ama vo mojot slucaj placentata go pokriva otvorot i na moze da bide priroden edino ako se krene placentata ama za toa veke e kasno i sansite se mnogu mali. ma neka bide se kako so treba i so vikas ti da izdrzeme do kaj 37ma pa posle sto bide neka bide
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 11:38:00
prettygirl
ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13
a prettygirl ti ke se porodis kaj i dae vikaat cim zena cisti pri kraj na bremenost znaci ke se porodi,demek toa instiktivno i podsvesno sme go pravele sme go spremale domot za novorodenceto...
daj boze taka da e da si se olesnam so pobrzo
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 12:54:27
libra.n
Decki, mene vcera malku kako da me fatija nekoj mnogu slabi menstualni, a denes eve pak kako da gi cuvstvuvam. Ama se mnogu slabi, ja imav strasni menstrualni bolku koga dobivav. A i nekako sum mnogu pospana, mlitava, nisto ne mi se pravi, samo mi se lezi. Ajde moze ke se izraduvam, vtornik sum na kontrola, moze ke me stavat na ctg. vo 38 vleguvam togas.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 12:57:17
kikitina
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n
Decki, mene vcera malku kako da me fatija nekoj mnogu slabi menstualni, a denes eve pak kako da gi cuvstvuvam. Ama se mnogu slabi, ja imav strasni menstrualni bolku koga dobivav. A i nekako sum mnogu pospana, mlitava, nisto ne mi se pravi, samo mi se lezi. Ajde moze ke se izraduvam, vtornik sum na kontrola, moze ke me stavat na ctg. vo 38 vleguvam togas.
Јас вчера ги осеќав таквите болки, денеска ништо. инаку и јас во понеделиник сум на контрола и влегувам во 38 ма недела.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 12:57:44
Annet
честитки и од мене за мама елче и за нејзината мала принцеза времето денес ни одговара на сите,малку да уживаме,оти жештината пак ке не фати. јас сум сега 33 недела,уште си пијам легофер шуруп,капилари по ногава си пукаат ,се навикнав веќе и јас еве 5 недела како терам сама дома,мм ми е на пат.па чекам да се врати да ни биде поинтересно......
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 13:17:45
libra.n
Kikitina koga ti e termin? Ako vleguvame isto vo ponedelnik i dvete vo 38-ma znaci treba da ni e isti terminot, gledam si pisala vo spisokot na trudnici deka ti e 11 a mene mi e 19-ti? I kaj ke se poragas? Moze ke se sretneme ako si vo sk. Jas planiram vo Cair
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 13:31:08
kikitina
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n
Kikitina koga ti e termin? Ako vleguvame isto vo ponedelnik i dvete vo 38-ma znaci treba da ni e isti terminot, gledam si pisala vo spisokot na trudnici deka ti e 11 a mene mi e 19-ti? I kaj ke se poragas? Moze ke se sretneme ako si vo sk. Jas planiram vo Cair
Терминот ми е на 11 според мојата матична иако јас по мое си го имам пресметано 18 ти. Инаку ќе се пораѓам во ГАК.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 14:02:00
blond
А да не се замарате многу со термини ? Еве што ако мојот термин на почетокот беше 25ти, па потоа рекоа до 10ти најдоцна ќе излезе, па потоа 20ти, а еве 25ти е а уште ни трага ни глас малово да излезе. Така да кога ќе излезе тогаш.
Туку се радувам, имам некои тапи привремени ( не на одредени интервали) болки, па дај Боже да е тоа тоа. Си правам цел ден муабет со малово дека ако не сака да излегува ќе го тегнам за ушите и надвор ќе го вадам, па да видиме дали моите закани ќе вродат плод Како и да е, еве го чекам мм да заврши до работата и да излеземе по креветче. Меѓу нас кажано, кога личноста што ми збореше да не купувам креветче додека се роди ќе го види креветчето, ќе се Покрај креветчето и кадичка ќе земам и постелина за во креветчето (што свекрва ми вели дека ќе купи, ама не можам вечно да чекам да купи). Ајт останете со здравје!!!
Мама Елче нека е жива и здрава момата, голема да расте (до кај 175цм ).
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 14:28:35
bombica
Elce neka e zdrava i ziva Sara, golema da raste
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81 bombica ti koja nedela si veke, neznam i Heba vo koja nedela i zakazaaa carski, me interesira posto i jas najverojatno ke bidam so zakazan carski poradi placentata a maticnata mi rece deka najcesto zakazuvaat vo 37GN a mene nekako toa mi se cini rano
Jas utre polni 38 ned. a na Heba mislam deka 1 ned pred termin i zakazaa carski.Obicno carski zakazuvaat 1 ned. pred termin normalno ako se e ok so majkata i bebeto.Kaj mene ke bide carskiot na 38+1 zatoa sto nesmeat da me cekaat radi toa sto imav veke eden carski pred 1,5 god. a i ctg to poslednava nedela belezi po 2-3 slabi kontrakcii.....Za lezenjeto ke izdrzis moras , jas bev 4 meseci vo krevet pa pomina i toa. Blond trgaj kupuj sto ti treba , moze sin ti ne izleguva si vika mama ne e spremna, kaj ke spijam Mamicki jas pred nekoj den bav vo panika poveke od 12h ne go setiv da mrdne i koga mu kazav na dr. mi se iznasmea i mi rece ostaj go deteto neka se iznaspie A vie RR sto osekate po nekoj bolka stiskam palci sto poskoro da si se izlesnite i da se guskate so Vremevo denes svezicko tama za setkanje.Treba da izlezam da kupam pampers, za mene uloski da imam koga ke dojdeme doma i uste nekoi sitnici za A za papceto na neznam sega sto preporacuvaat taka da ke cekam da mi kazat vo bolnica pa ke kupi tate
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 15:21:03
prettygirl
site doktori kazuvaat razlicno taka da jas ne gi slusam poveke cekam samoto a si kazi.Inace vecerva sum na ctg pa mozi ke bidni nesto za brzo( da se nadevame).Denes ic neubav ovaj denot cel den pod jaka nerva sum odvaj cekam da zavrsi
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 16:10:49
blond
Ете исто такво купивме, сивко со жолто Мм сакаше плавко, ама му велам ако второто го направиш женско, ново креветче ќе купуваме? Купивме и коритце, е него го земавме плавко
А таму каде што го земавме креветчето немаше постелнина, па не можев да идам по други да барам, жешко ми беше, па ајде ќе чекам свекрвица да земе.
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 17:06:38
SkCura77
Aaa, bravo, ubav den deneska so najubavi vesti! Ubav den i za disenje i za nekoja rabota po doma i za setanje ! ELCE, *** CESTITO KERKICKA, DA E ZIVA I ZDRAVA SARA , GOLEMA DA RASTE I NEKA BIDE SEKOGAS SREKNA I VESELA ***
Blond, Bombica i site drugi sto deneska odat / bile vo shopping, so arno i za ubavo da si iskoristite se! Blond, da ti ja pustam mojava da se istepaat so tvojata koja povekje kje se zamesa, he he he... Jas deneska osekjam nekoi bolki, peckanje i steganje vo dolniot del na meseto, pa sve se mozgam da ne e nekoja infekcija, sega li na kraj da me snajde nesto (ne daj Boze!). Sakav da ve prasam za brisevi za streptokoka, se pravele vo 36 GN ama pak vaginalno da me cepkaat dolu sega, ne znam. Kako pominavte vie? Nema problem ako sega pak se zemat brisevi?
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 17:19:24
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: SkCura77
Blond, Bombica i site drugi sto deneska odat / bile vo shopping, so arno i za ubavo da si iskoristite se! Blond, da ti ja pustam mojava da se istepaat so tvojata koja povekje kje se zamesa, he he he... Jas deneska osekjam nekoi bolki, peckanje i steganje vo dolniot del na meseto, pa sve se mozgam da ne e nekoja infekcija, sega li na kraj da me snajde nesto (ne daj Boze!). Sakav da ve prasam za brisevi za streptokoka, se pravele vo 36 GN ama pak vaginalno da me cepkaat dolu sega, ne znam. Kako pominavte vie? Nema problem ako sega pak se zemat brisevi?
Хахахаха, а ние две да се здружиме и да видиме кого тие ќе нервираат? Пецкањето е можеби од бебето, можеби те претиска таму. Ама ако се сомневаш на нешто, направи си испитувања. А за стрептокока зависи се до гинекологот. Мојата матична не ми бркаше со она металното, само си брцна внатре и си зема брис без да ме мачи.Плус и на бокс не ме качи, туку на она што лежев за ехо си ја заврши она работата. И мислам дека нема зошто да има проблем ако пак се земат брисеви.
Мене ме фаќа страв за утре... Што ако ми рече др да чекаме да добијам болки А денес цел ден си е активно, ама така опуштено активно, цел ден ми го шета ножето по цел стомак. Не верував дека стапало може да се познава, ама ете и тоа се случи, штета што бев во сред центар инаку ќе се сликав
Ах да и да се пофалам дека со татко ми кој пак ми беше на гости си седнавме и си пиевме бело вино со лимонче и к.вода. Што да правам, последниве 2 месеци само бело вино барам да пијам
RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до... 25.6.2011 18:18:59
bombica
Blond mnogu ubavo krevetceto, sozdravje da si go sluzite i sto pobrzo bebusot da go izrasne Cim ti se pie vince pij si ne mu ja misli taman ke se opustis nema da te fakaat stravovi i paniki SkCura isto i mene mi zema dr bris bez spekulum posto e brisot vaginalen, a ako ti zima i drugi brisevi( hlamidija ureo mikoplazma) mora spekulum posto tie se cervikalni brisevi. Jas posledniov saat osekam nekoi slabi menstrualni bolki i slabi kontrakcii Aj neka izdrzi bebusov do ponedelnik nesakam da me pravi carski deziren dr. sakam mojot. Prettygirl cekame izvestaj od ctg to
< Поракaта ја уредил bombica -- 25.6.2011 18:20:18 >
Првите денови и недели од животот на бебето се период на адаптација и ...
Анкета
Како да се ослободите од цуцла? Admin
Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?