|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до...
9.6.2011 12:46:20   
Lara2224
Vcera bev na pregled! Otidov za brisevi ama morav da go dzirnam i na eho.... Sonceto toa milo, mama nema sekjer, nema masnotii nema proteini... si vikam samo da ne zaostanalo..! A toa mazeto ne ostavilo nisto za mama.. se za nego. na polni 33 nedeli odgovara za 34+2 - 34+3... 2444gr se naprailo a jas se cudam zasto se povekje mi tezi i me boli... ako! Jas ke izdrzam uste 4-5 nedeli (ne znam dali mozam povekje od toa :D). Samo neka e zivo i zdravo kako trgnalo se cudam kako ke go rodam? Hahaha se zezame so mm, direkno u prvo oddelenie ke go prakjame od bolnica :D

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 1501
9.6.2011 13:08:31   
bombica
Masala Lara user posted image samo neka raste za raganje ke go rodis.
Mojov bebus maticnata vcera go izmeri 2370 a pred 10 dena vo sistina go izmerija 2320 taka da nekoj gresi vo merenjetouser posted image Iskreno ne mi e bitno kolku ke se rodi samo da e zdravo pravo.CTG to sinoka ne pokaza kontrakcii i se smeeme so dr. do sega vikavme da izdrzam bar do 36 polni ned, a sega ke vikame bar 38 polniuser posted image ....Inaku vcera imavme majstori varosuvaa a denes sveki i mama cistat a mane zivci me fakaat.Jas legnata na krevet kazuvam sto kaj da stavaat a sveki se nesto po nejzino poarno bilo toa tamu voa namu a mama kuti nisto ne kazuva oti znae sto ke ja snajde ako me iznervirauser posted image Ama bre da mi kazuva i sto kaj vo plakar da mi stoi ....u pm si planirav od denes da ne lezam veke da si sredam bar plakarite ama dr rece leznje do sabota user posted image

< Поракaта ја уредил bombica -- 9.6.2011 13:09:19 >

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 1502
9.6.2011 13:43:06   
blond
user posted image дали кога лежете подолго време до 10 мин, и кога ќе се обидете да станете ве боли карлицата? Јас едвај станувам, мака мачам додека да станам. И ми се плаче од болки user posted image додуша и често ми се случува да пуштам некоја солза user posted image од што не се издржува.
До душа, цела бременост си го имам овој проблем, ама последниве недели е се потешко и потешко, ваљда поради тоа што бебето е поголемо и повеќе претиска.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1503
9.6.2011 13:48:06   
lilicka
Koлку и да се трудам да не бидам нервозна неможам......топло ми е,клима несмеам да уклучам дома одма почнувам да кашламuser posted image жива ненаспана сум,се ме боли кичмата највеќе и куковите во последно време,само на вас ви се жалам а дома се праам дека ништо не ми е за да не ми досаѓаат со што ти е,што ти е и одма на лекар ме носат!
Трудници последниве денови многу ме чеша телото ама како шуга да имам се чешам цела сум шпарки кажете лек аман пукнав ова капак ми е!!!

Непосредна врска до пораките: 1504
9.6.2011 13:54:11   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Koлку и да се трудам да не бидам нервозна неможам......топло ми е,клима несмеам да уклучам дома одма почнувам да кашламuser posted image жива ненаспана сум,се ме боли кичмата највеќе и куковите во последно време,само на вас ви се жалам а дома се праам дека ништо не ми е за да не ми досаѓаат со што ти е,што ти е и одма на лекар ме носат!
Трудници последниве денови многу ме чеша телото ама како шуга да имам се чешам цела сум шпарки кажете лек аман пукнав ова капак ми е!!!

За чешањето мене ми помогна само Солеа онаа бебешката. А тоа утрово го открив user posted image Ма добро, боље икад него никад user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 1505
9.6.2011 15:13:58   
mamicka77
dragiuser posted image sto ste veke vo 9 mesec dali nekoj planira da se porodi vo cair neka mi kaze ako znae dali gi smestuvaat vo noviot del sto go pustija vo dekemvri ili se seuste vo stariot jas sakam tamu da se porodam no higenata im e na 0 koga lezev pred dve ipol godini na patoloska  higenata bese katastrofa vo WC  pa me tesi toa sto vikam aj ako se vo noviot del mozebi e pocisto tamu ako znae nekoj neka mi pise ve molam bidejki nemam drug izbor a vo stip ne ni sakam da pomislam da se porodam

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 1506
9.6.2011 15:49:52   
kikitina
Јас пак се чувствувам како некој клоца да ми удрил меѓу нозе, сигурно е нормална болката за сите од тежината на бебето.

Непосредна врска до пораките: 1507
9.6.2011 16:19:55   
heba
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

kako jas da sum gopishuvala postov doma mivikaaat svezicko bilo nadvor da sumizlegla a mene mi e pekol osobeno navecher stanuvam cela uznoena i se me chesa osobeno nozete staalata koi na nishto ne lichat i mn sum nervozna nedavam nikoj da me pipne se mi smeeta bogdacuva!! ama si vikam kje stoniram ovie nedela dena pa sho saka neka bide nikade ne idam i nishto ne praam kje trpam sakam da si dojdam od bolnica so bebe vekje pocna da me trese prilicno mnogu strav samo neka se rodi zivo zdravo eve nemora kosa da ima :)) si gi gleam alishtencana prostirani na sushalka i se e taka shareno ama so roze krem i zeleno :))
i neshto sto zabelezuvam e deka samo na levava strana na stomakot gledam nodzekako mrda a na desnava nishto shto pravi so drugoto i kaj mu e mn me interesira aman nemozam da gi dochekam pregledive

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 1508
9.6.2011 16:36:18   
prettygirl
ajde heba ne se predavaj izdrzi uste malku se gleda krajot user posted image

Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1509
9.6.2011 17:11:22   
Lidina
Јас одамна со болки станувам од кревет, баш со квичење. Иначе сега спијам со по две голени перници една меѓу нозе, па колку толку не ме болат колковите. Иначе постелката ми е трет степен а бебо тежи околу 3500 гр., 38 нед. сум а одговара за 40 и нема абер за надвор, се препотувам како user posted image ...Секој ден навивам да излезе а страв ми е до коскааuser posted image

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 1510
9.6.2011 17:14:46   
Lidina
Заборавив да ве прашам ..дали некоја трудница или мамичка ја купила посебната перница за спиење па после што може да се користи за доење, мислам Хеба дека пишуваше пред некое време?
Ако некој ја купил дали е задоволен и ја препорачува, како што имам проблеми со грбот ако е добра ќе се најде за доење за бебетоuser posted image

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 1511
9.6.2011 18:02:03   
sunshine24
ne spomnuvajte bolki vo preponi i karlica,navecer stanuvam po dva pati vo wc odvaj poleka i mislam dodeka da stignam do kupatilo se mavam vo site dzidovi i se sto mi e na pat,veke ne se izdrzuva kako balon sum,a i  dlankive n mozam da gi svitkam,prstite oteceni kako kebapcinja,samo mi trnat,odvaj se dvizam veke mislam deka ke pocnam da se trkalam ako  prodolzam vaka.utre sum na ctg pa da vidime sto ke kaze toa.edno prasanje d vas sto mislite za izleguvanjeto ili sedenjeto doma do 40 dena?dali e babina devetina ili sepak e nesto?pozz

Непосредна врска до пораките: 1512
9.6.2011 18:06:45   
bombica
Jas kupiv pernica ama nemozam so nea da spijam mnogu mi e glomazna nemozam da se vrtam.Ponekogas ja koristam preku den ama mnogu retko mm vika djabe pekase pernica pa pernica a sega samo ja koskas navamu natamuuser posted image Za doenje zdravje boze ke vidam dali ke mi bide prakticna

Непосредна врска до пораките: 1513
9.6.2011 18:12:13   
mamicki
Donekade e, no funkcionalna babina devetinauser posted image  Vsusnost, mozes da izleguvas, sekako, no po malku. Loso e da stois podolgo na noze od sosema prakticni pricini- matericata sto bila razvlecena, dodeka da se vrati vo normala, postoi opasnost da se spusti. Inaku, jas izleguvav so prvoto dete, go setkav po malku vo kolicka oti e roden na 23. juli, znaci vo pekolni gorestini... Sepak, potrebni se nekolku nedeli da si dojdes na sebe i ti i bebeto, i da steknete nekakva dneva rutina za da moze potoa i da setkate povekje na raat.

(Одговор на членот sunshine24)
Непосредна врска до пораките: 1514
9.6.2011 18:19:36   
bombica
ИЗВОРНА ПОРАКА: sunshine24
sto mislite za izleguvanjeto ili sedenjeto doma do 40 dena?dali e babina devetina ili sepak e nesto?pozz

Spored mene babina devetina.Demek ako izleze majkata navecer ke i seknelo mlekotouser posted image Gi prasuvam sveki i na majka mi ako nedaj boze moram daa izlezam na lekar da odam sto togas?Odgovorot bese toa e drugo togas morasuser posted image
I drugo da ne pisuvam samo ke kazam ...Potpis Mamickiuser posted image

< Поракaта ја уредил bombica -- 9.6.2011 18:21:58 >

Непосредна врска до пораките: 1515
9.6.2011 18:26:03   
Lidina
user posted image user posted image хахаха аа ме изнасме а сега со тоа "друго било". Ако можам да излезам зошто да не, па јас не можам да замислам 40 дена во затвор дома, нормално се да е ок и што вели мамички, би излегувала по малку, без претеризам. А свеки и мами што сакаат нека зборуваат.user posted image

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 1516
9.6.2011 18:59:43   
sunshine24
neznam devojki,jas mislam deka ubavo e tie 40 dena da si doma cisto za da se vrati vo normala majkata,znaci da se navikne da se sredi a i bebceto malku da prkne da stekne imunitet,edna zena kojasto mi ima mnogu pomognato vo zivotot,bajacka e znam mozebi nekoi ne veruvaat vo toa mi kaza deka ne se izleguvalo nadvor osobeno deteto do 40 dena zaradi nego najmnogu,isto taka majkata da ne ja fati zajdisonce ili alistencata na bebeto dodoeka se susat,deka tie denovi bile nekrsteni i zatoa posle moze bebeto da place poveke i slicni nekoi raboti.ne znam ama mislam deka ima nesto vo toa zatoa sto ostanalo od staro vreme pa mozebi i e vistina taka. 

Непосредна врска до пораките: 1517
9.6.2011 19:04:22   
arh_diz
Jas voopsto ne veruvam vo takvi gluposti, ne se zamarajte so takvi raboti.Setajte si so bebinjata izleguvajte koga vi se izleguva , alista dali ostanale nisto strasno od iskustvo vi go kazuvam ova,user posted image si bese super ednostavno ne veruvam vo takvi raboti.
Kolku poveke se zamarate tolku poloso vleguvate vo depresija
Toa od staro vreme ostanalo poradi mnogu pricini , sega e drugo vreme nemozeme da sporedime togas i sega eve primer nasite majki na nase vreme nemale kompjuteruser posted image

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1518
9.6.2011 19:16:59   
heba
ich ne treba ni da dojde do debata za 40te dena ajde lugje pa belkim nema da se sporeduvamo so porano 21 vek majkumu stara taman rabota da mislam ja na uroci sea ili na nechini chini, koga kje se osetite podignato i bebeno kje ochovechi malce kje si izlezete sea nemora u grad ama malce vozduh sonce da go fati, edinstveno shto nechini e da ti doagjaat lugje mnogu zoshto site vlechat nekoi bakterii pa da ne vi napraat belja inaku za se sho e apstraktno ich da ne mislish,
pernicana ne ja kupiv zosho ni so malo perniche nemozam da spijam doma me nervira ne pa so tolkavo crevo, bashka ne mislam vishe znam nema spienje samo chekam da si pominat denovive :)))

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1519
9.6.2011 19:30:09   
Natasa981
heba,bas se prisetiv sega..neli spomna deka ke slavis otkako ke vlezes vo 9ti mesec:)) pa, kako sto citam nekako i ne ti e bas do peenje:) se salam, te sfakam potpolno i te poddrzuvam da gi izdrzis ovie denovi pred foto finish-otuser posted image

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 1520
9.6.2011 19:40:12   
kikitina
Бев да се боцкам и чекајќи ред до мене седеше една жена со новороденче го носеше на педијатар. Леле луѓе колку е само малечко и слатко. Ми идеше да се расплачам. Ма каков страв од породување, едвај чекам да го гушнам user posted image

Непосредна врска до пораките: 1521
9.6.2011 20:11:49   
Lidina
Кикитина, user posted image за храброста, твоето кажано баш ме мотивираuser posted image јас сум малку исплашена како ќе биде ама едвај чекам и не мислам на тегобиве веќе.user posted image

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 1522
9.6.2011 20:13:03   
blond
40 дена јас дома да седам, да не видам сонце? Бебето да не го изнесам на чист воздух надвор? НЕМА ШАНСИ!
Ама ќе ги искоритам тие 40 дена како причина за непримање гости user posted image

Јас сега се вратив од преглед.3450 тежок, постелка созреана. Нема потреба веќе од ехо прегледи, да чекам само болки да ме фатат. И во вторник на цтг, па да видиме што тоа ќе покаже. А не ми се верува дека до овде стасав... Уф кога само ќе ми текне што се поминав овие 8-9 месеци...

Ај бе user posted image , излегувај веќе user posted image сакам да те гушнам user posted image

< Поракaта ја уредил blond -- 9.6.2011 20:15:32 >

(Одговор на членот kikitina)
Непосредна врска до пораките: 1523
9.6.2011 20:14:20   
blond

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina

Кикитина, user posted image за храброста, твоето кажано баш ме мотивираuser posted image јас сум малку исплашена како ќе биде ама едвај чекам и не мислам на тегобиве веќе.user posted image

Ма ни јас не сум исплашена. Едвај чекам да ме фатат болки и да одам да завршам работа user posted image

Непосредна врска до пораките: 1524
9.6.2011 21:02:55   
Lidina
user posted image user posted image Страв не страв, и мене не ми се чекаuser posted image далеку се терминиве некако..

Непосредна врска до пораките: 1525
Страница:   <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?