Јајца Бенедикт
Автор:
Редакција Рингераја
Малку состојки, а многу добивка.

Подготовка
Во длабок сад ставете 5 до 7 сантиметри вода да зоврие, потоа намалете го оганот за да крчка водата. Скршете ги јајцата и ставете ги внимателно во специјални мали садови (како за колачиња). Внимателно и полека, да не се разлеат ставете ги во водата. Варете ги јајцата додека белките не се зацврстат и жолчката добие густина. Не ги мешајте. Подигнете ги сварените јајца од водата со порозна лажица или црпалка со дупчиња. Убаво исцедете ги. Потоа ставете ги врз лепчињата на кои претходно сте ставиле парче шунка или печеница и 1 супена лажица холандски сос. Послужете ги веднаш.
Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 20
Број на лица: 4
Состав
8 јајца
4 Печени лепчиња (тостирани)
8 парчина шунка (може печеница)
1 шоља холандски сос
-
забава Бремените
Автор: bobik Кога моето бебе може да преноќи без мене?
Првото разделување преку ноќ со бебето може да биде емоционално и за р...
Вековната дилема конечно добива подлабоко објаснување. Дали пилешкото ...
Избегнувајте ги овие 2 пијалаци
Нашето тело е прецизен хормонски механизам. Секојдневните избори кои г...
Татковци во првите месеци, нивната улога и емоции
Кога се зборува за новороденчиња, фокусот речиси секогаш паѓа на мајка...
Што значи балансирана исхрана?
Покрај мноштвото совети за здрав живот, балансираната исхрана е тема н...
Анкета
Независност.
Admin
Дали вашите деца се донекаде независни или сè уште ги храните и ги успивате? Мислам на деца од 2,5 години и нагоре.