|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Ролован пилешки стек со сланина и спанаќ

Автор:
Редакција Рингераја

Интересно и вкусно



Подготовка

Прво пилешкиот стек со помош на остар нож го разлистуваме. Нежно, преку најлонска кеса го чукаме со чук за месо. Премачкуваме со сенф. Зачинуваме со сол и бибер. Во еден сад ги соединуваме сланината,кашкавалот и спанаќот. Промешуваме. Овој фил го нанесуваме рамномерно на пилешкиот стек. Завиткуваме во ролат. Ролатот го завиткуваме во фолија и го поставуваме во тава за печење. Налеваме околу 100 мл вода и малку масло. Печиме околу 25 минути на 200 степени. Потоа внимателно ја одстрануваме фолијата и печиме уште 10 минути. Оставаме малку да се излади, па сечеме на парчиња и сервираме.

Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 80
Број на лица: 2
Kомплицираност: 3

Состав

500гр пилешки стек- немариниран
1 лажиче сенф
1/2 лажиче сол
1/2 лажиче бибер
3 брикети замрзнат спанаќ
100гр сецкана чадена сланина
100гр сецкана гауда
зачини по сопствен вкус
1 лажица масло
100мл вода или бујон
прилог по желба



Анкета

Што да дознаете.
пеперутка16

Кога би носеле тројки, што би направиле?