|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Полнето лепче со лук и кашкавал

Автор:
Редакција Рингераја

Мирис кој привлекува



Подготовка

Загреете ја рерната на 200степени. Засечете го лебот како за кришки, но не до крај. Потоа завртете го за 90 степени и повторете ја постапката за да добиете коцки. Измешајте ги путерот, маслиновото масло, магдоносот, кромидот, лукот и зачините и ставете ги врз лебот. Потоа, одозгора ставете го и кашакавалот, настојувајќи да дојде помеѓу коцките. Завиткајте го лебот во алуминиумска фолија и печете 20 минути, а потоа уште 10 минути со отворена фолија (додека не стане крцкав). Служете го додека е топол.

Време на подготовка од: 20
Време на подготовка до: 25
Број на лица: 3
Kомплицираност: 2

Состав

* 1 леб со подебела кора

* 1/2 чаша стопен путер

* 2 лажици маслиново масло

* 1 лажица исецкан магдонос

* 1 лажица ситно исецкан кромид

* 1 поголемо чешне лук

* 1/2 лажиче зачини ( мешавина од сув босилек, оригано, црн бибер и сол во еднаков размер)

* 230гр изрендан кашкавал



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?