|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Торта од јагоди со чоколадо

Автор:
Редакција Рингераја

Изгледа одлично и има одличен вкус



Подготовка

Јајцата изматете ги пенасто, заедно со шеќерот и ванилата. Додадете брашно, густин, прашок за печиво и вода. Кога се убаво ќе се соедини додадете рендано чоколадо и промешајте.Смесата ставете ја да се печи во плех обложен со хартија на температура од 200 степени. Кога тестото ќе се испечи ставете го на влажна крпа на која сте посолиле шеќер кристал и завиткајте ја во ролна. Во малку млеко растворете пудинг, а останатото ставете о во тенџере да се загрее. Кога млекото ќе почне да врие додадете го растворениот пудинг и сварете густ крем. Оставете го да се излади. Пенесто изматете го маргаринот со шеќерот во прав, па соединете го со изладениот пудинг и добро промешајте. Одвојте половина фил за премачкување на тортата. Извадете го тестото од крпата, намачкајте го со фил и ставете ги јагодите. Пресечете две долги ленти, а нив на уште пет помали, така што од двете теста ќе добиете 10 ленти. Земете една лента и ставете ја исправена и свиткана во средината на чинијата за торта. Постапката повторете ја со сите ленти, така што ќе добиете тркалезна торта. Со другата половина од филот премачкајте ја целата торта. Изматете шлаг, нанесете го на тортата и украсете со јаготки.

Време на подготовка од: 90
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 4+
Kомплицираност: 3

Состав

Тесто:

5 јајца
200 гр. шеќер
2 кесички ванила
100 гр. брашно
50 гр. густин
1 кесичка прашок за печиво
3 лажици млака вода
2 лажици рендано чоколадо

Фил:

700 мл млеко
10 лажици шеќер
2 кесички пудинг
200 гр. маргарин
150 гр. шеќер во прав
150 - 200 грама сецкани јаготки

Премаз:

100 гр. шлаг
150 гр. сецкани јагоди



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?