|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Перничиња со компири

Автор:
Редакција Рингераја

Пржени кори со фил од компири...ммм



Подготовка

Измешајте ги изгмечените компири со зачините. Ставете по една лажичка од смесата на почетокот од секоја лента кора и завиткајте ја кората во перниче. Намачкајте го крајот со четка со малку вода за да се залепи. Замотаните перничиња чувајте ги под влажна крпа за да не се пресушат. Загрејте малку масло и испржете ги перничињата во еден слој, од двете страни, па исцедете ги од маслото на кујнска хартија.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Kомплицираност: 3

Состав

2 големи компири, сварени, излупени и изгмечени
12 кори исечени на половина по должина
1 лажиче мелен кумин
1/2 лажиче црвен пипер
сол по вкус

масло за пржење

малку вода



Анкета

Носот.
пеперутка16

Како го чистите носот на малите деца?