veda
|
Eve mamicki sovet iod mene, a jas veke sum go pominala toa i so prvoto i so vtoroto momentalno go vrvam istoto. Iako gi doev i gi prihranuvam i toa so NAN-1 i sum mnogu zadovolna, Dr-ta me sovetuvase deka toa mleko sozdavalo najmalku problemi vo vrska so grcevi i alergii... Kako i da e vnimavajte najmnogu na higienata na sisinata , mora posle sekoja upotreba da se steriliziraat ( jas gi varam vo voda, a ima i tableti za ladna sterilizacija) . Vo pocetokot imavme 2-3 sisinja i mi se cinese deka cel den gi mijam i varam, samo sto se svarile ajde povtorno sme gi upotrebile i pak na novo ..varenje. Zatoa kupivme 7-8 sisinja kolku sto mi beri vo najgolemoto tendzere i si gi sterilizirav i pravo vo frizider. Pa kolku pati i da go ranite bebusot ,doaga od prilika samo ednas na den da se soberat site pa da se svarat. I isto taka svarete si voda pogolema kolicina , pa moze da si ja stavite vo termos i vo sekoe vreme da e topla kolku sto sakate i spremna za bebusot koj vristi i e nestrpliv koga ceka za mlekce. Koga otidovme Grcija na odmor vo torba friziderce si nosev mleko i toa vo folija tocno odredena kolicina za edno pienje si gi vitkav kako malecki paketcinja, za da ne meram so mericite po pat ili koga bevme na plaz, voda vo termos i sisinja . Pa ubavo ke si turev samo potrebno kolicina na vodicka ke si go otvorev svitkanoto mlekce vo folija i samo ke turev vo siseto i gootovo...sekunda rabota