|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје V- од 27. ...
13.1.2016 17:45:45   
Bea
Битолчанка, супер што е се во ред. Денес ништо посебно не ми кажа на контрола. Ги виде снимките од последното ехо и ми продолжи уште 15 клексани. Му кажав за контрациите и болката, рече дека се е тоа нормално и дека нема потреба да примам инекција за зреење, бидејќи после 34 недела нема опасност од предвремено породување. И ми рече за 2 недели на прво цтг. Толку.
Наредна недела сум кај мојата докторка за брисеви, па ќе ме види она.
Инаку фала богу вчера и денес немам болки, па можно е да беа Бракстон Хиксови тогаш...

< Поракaта ја уредил Bea -- 13.1.2016 17:46:11 >

(Одговор на членот bitolcanka82)
Непосредна врска до пораките: 226
13.1.2016 17:46:04   
Bb88
Веа и јас чуствувам како некои благи болки во изминативе два дена, не можам да кажам дека се контракции, но сепак постои болка па сум исплашена, кажи ми како помина на преглед денес?
јас бев пред два дена и се беше ок ама ме исплаши и тоа што бебушот тежеше како за една недела помалку, а на сите претходни прегледи ми беше со неколку дена понапредно, е сега не знам дали е до д-р или што е , бидејки претходните прегледи ги правев кај д-р Органџиски, а сега отидов овде на гинекологија, д-р ми кажа дека нема место за паника, кај секого е индивидуално. го прашав за постелката ми рече дека е ок, но не прашав во паника за плодовата вода како е што е, што мислите вие, можеби е во ред штом не ми спомна ништо, а ме загрижи тоа што денес приметив како малку ептен малку лигав исцедок како со зеленкаста боја, и ме плаши да не не е во ред нешто со плодовата вода. Ве молам помагајте, дајте некој совет, искуства или било што многу сум исплашена и голем паничар сум user posted image user posted image user posted image
Денес планирав да одам да направам брисеви, ама ете вчера читав и скоро секоја мамичка после нив има забележано кафеав исцедок, болки во мешето и половината,(а исто ми се случи и на мене кога ги правев во 16 недела) и од страв се откажав, можеби после 36 недела ке ги направам, ако соберам храброст user posted image
ве гушкам сите !!!

Непосредна врска до пораките: 227
13.1.2016 17:51:22   
Bb88
Веа изгледа сме пишувале во исто време user posted image user posted image , малку ме смири тоа што ти кажале дека е нормална болка, а инаку за инекциите за зреење и мене ми кажа исто дека нема потреба после 34 недела, бидејки веке што и да се случи демек не се смета како предвремен порагај и дека бебчо е способно да си живее надвор од мајката, ама пусти страв, тоа е! инаку мило ми е што сте добро user posted image

(Одговор на членот Bb88)
Непосредна врска до пораките: 228
13.1.2016 19:28:22   
Bea
Bb toa e, ajde zdravje samo, da izdrzime uste malku :)
Za iscedokot ne znam. Imam i jas pojacan sekret, ama ne e zelenkast, beluzlav e. Za brisevite jas mislam da ne se plasis, povrsinski se zemaat tie. Podobro da odis za vo slucaj da ima nesto, da ima vreme da se izreagira so terapija. Jas naredna nedela odam (bi odela uste sega, ama d-r mi e ba odmor), togas ke bidam 35-ta nedela + nekoj den.

(Одговор на членот Bb88)
Непосредна врска до пораките: 229
13.1.2016 21:05:56   
Hopeful RR
Девојки, со лесно на сите, уште малце останува user posted image Штом сте до тука, ок ќе биде се.
Само да си кажам - обавезно правете ги последните брисеви, во случај да има нешто, да се реагира во моментот на породувањето за да не закачи бебето нешто. Ни е страшно, ни болно, и ако има исцедок, иако е нормално, сепак причина плус да се направи.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 230
13.1.2016 22:54:18   
Bb88
Vi Blagodaram na podrskata Hopeful I Bea user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 231
14.1.2016 0:44:21   
bitolcanka82
Bea a kolku ti bea tebe d dimerite?

(Одговор на членот Bb88)
Непосредна врска до пораките: 232
14.1.2016 8:01:46   
Bea
Dimerite prviot pat 1050, po 14 kleksani padnaa na okolu 950.
Aktivnite protrombinski vreminja mi bea i dvata pati 21, a min e 27. Jas poveke za toa primam kleksan, otkolku za dimerite.
Imam i mnogu blago namaluvanje na plodovata voda, pa Dimitrov, a i mojava doktorka smetaat deka e podobro da sum pokriena so terapija.

Непосредна врска до пораките: 233
16.1.2016 13:31:17   
Hopeful RR
Кај сте големи мешковци, ве снема - да не имате нешто убаво да пријавите? user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 234
16.1.2016 13:39:20   
Bb88
Neka si posedat bebcinjata uste malku na toplo, mnogu e ladno bas sega user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 235
16.1.2016 13:41:14   
Hopeful RR
Даа, нека седат и нека качуваат тежина, ќе им треба салце за на ладново user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Bb88)
Непосредна врска до пораките: 236
16.1.2016 15:05:27   
Bea
Tuka sme, se toplime :)
Jas pocnav da gi sreduvam rabotite za bebusko, kupiv skoro se, pa sega da isperam i stokmam. Mi ostana uste kadicka, kozmetika i sisenca i cucli.
Fala bogu mi pominaa kontrakciite, vo ponedelnik treba da se slusnam so doktorkata za brisevi i da terame ponatamu :)

Непосредна врска до пораките: 237
16.1.2016 16:58:12   
bitolcanka82
Eve me i mene...Napraviv d dimeri i vreme krvarenje i koagulcija da bidam pomirna vo red se i dvete.Taka da to shto e toa e.Ednata postelka e pozrela so poslab protok ponedelnik pak sum na kontrola pa ke sledime ke vidime.Isto i jas zavrshiv so pogolem del podgotovki za mene i bebinjata pa nedelava ke peram peglam diplam spremam torbi, isto i krevetceto ke im go podgotvam..Pozz za site..Devojki imate odbrano iminja kli barem favoriti, nie nishto cekame da se rodat prvo pa kako ke ni dojdi taka hahaha

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 238
16.1.2016 17:21:23   
Bea
Bitolcanka, super sto se e vo red so dimerite, cuvaj se, ke bide se ok.
Za zensko so mm imavme uste prethodno odbrano ime sto ni se dopaga, ama so batkovo nekako ne ni odese.
I na kraj odbravme ime sto i dvajcata ne go ocekuvavme :)
Neka se zivi i zdravi samo, ke si dobijat najubavi iminja!

Непосредна врска до пораките: 239
17.1.2016 23:01:10   
angelce moe
Evo ne i nas so mazeto malo stignavme vo 30 ta nedela user posted image user posted image user posted image . Bevme kontrola pa me izradvi toa sto e 5 dena naprednato. Dedimeri te isto gi drzime pod kontrola posledno bea 780 mislam deka e blagodarenie i nacedeniot limon sekoe utro. İnekcii za sozrevanje ke zemame vo 32 nedela. İ toa e toa. İnace da i jas imam blagi mestrualni bolki no imam primeteno toa e koga ke se smeni vremeto.
Kazetemi koja od vas e so carski. Jas sum i neznam koja nedela ke me zemaat !!

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 240
18.1.2016 1:41:16   
Melanija RR
angelce moe за царски е индивидуално, се додека бебе е ок и со околу него нема царски user posted image

Додека ги чекате бебушките, перете и пеглате user posted image читнете ТУКА предлози за убави имиња

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот angelce moe)
Непосредна врска до пораките: 241
18.1.2016 9:52:47   
angelce moe
Melanija kaj mene e carski zaradi predhodniot porogaj so carski pa nikoj ne zema rızık da me poroduva sega prirodno

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 242
21.1.2016 0:36:36   
Melanija RR
angelce moe seedno dodeka e ok nema carski,mene me zemaa vo polna 39 nedela.Uzivajte uste malku user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 243
21.1.2016 0:45:32   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: tanjaj

Стомачиња,user posted image
Ми треба ваша помош, мислење , искуство ..

29 недела сум, и никако не можам да ја тргнам оваа кандидата со бело прање.

Правев и крвна слика, испадна дека имам и некоја бактерија во мокрачата и дека сум анемична.

Гинеколотот ми препиша денес Мycoril вагиналети, Хемавит плус и Хеферол и ми даде упут за уринокулутра и антибиограм.

Е сега прашањето ми е дали откако ќе завршам со вагиналетите (кои се само три) и после 7 дена да правам уринокултура и антибиограм? во кое прораптно ќе почнам да ги земам и Хемавит плус дали ќе влијале на резултатите?user posted image

Некој искуство? user posted image
user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla

За анемијата можеш мед со лимон и семе од коприв секое утро, аронија, цвекло, телешко, просо, амарант итн итн..

За бактеријата најубаво со доктор.

Непосредна врска до пораките: 244
21.1.2016 0:47:44   
angelce moe
Ami doktorite ne kazuvaat taka :(

Непосредна врска до пораките: 245
21.1.2016 0:49:12   
Melanija RR
tanjaj Хемавит плус se vitamini,taka? Ako da tie nemaat vlijanie na nisto negativno,tuku pozitivno na samata krv

Во темата Анемија за време на бременост имаш совети ,информации која храна да ја внесуваш почесто. Што покажа крвната слика,кои вредности?

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 21.1.2016 0:56:09 >

Непосредна врска до пораките: 246
21.1.2016 0:57:21   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: angelce moe

Ami doktorite ne kazuvaat taka :(

Што кажуваат?Има проблем со раната,или?

Непосредна врска до пораките: 247
21.1.2016 9:28:26   
angelce moe
Pa imale straf da ne puka ranarta ne deka imam nekoj problem vo ranata. A 3 god se pominati od prvoto carski. So 3 se konsultirav ako ednas carski vtoroto PaK carski mi vikaa

Непосредна врска до пораките: 248
21.1.2016 13:06:11   
Hopeful RR
tanjaj, јас пиев Хемовит речиси цела бременост, и тоа е мултивитамин за зајакнување на крвната слика, нема никако да ти се одрази на брисевите и уринокултурата.

angelce moe, а зошто толку се плашиш од царски рез? Да не имаш траума од минатиот пат? Ако да, не мора да значи дека овојпат ќе биде исто, а царски рез знае да биде многу лабаво искуство. Јас се породив со царски, затоа што близначка бременост беше апсолутна индикација за царски. Ни болка, ни контракции, ни ништо посебно. Малце болеше раната потоа, но многу лесно поминав. Ајде без гајле, што и да е што ќе биде побезбедно за тебе, и за бебето.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 249
21.1.2016 15:48:23   
Bea
И јас сум кандидат за царски.
Синко е карлично поставен и според докториве така и ќе остане бидејќи е големичок. Од минатиот пат има growth spurt, па бутната коска и главчето му се дури за 3 недели поголеми. Вчера кога го слушнав ова, малку се замислив, ама докторката на неколку пати ме уверуваше дека се е во ред и нема место за паника, бидејќи растот е пропорционален.
Инаку во полни 35 недели тежиме 3кг. Така да, карлична поставеност + голема глава, ми вика докторкава - во 38-ма недела царски.
Во понеделник сум на прво цтг во Ремедика, па ќе видиме како ќе се одвиваат работите.
Инаку ми земаа комплет брисеви + стрептокока Б. Имав белулзав исцедок, за кој ми препишаа Бетадин вагиналети превентивно.
Уште утре сум на работа и после ќе си уживкаме домче со мешко.

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.