Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
mislev deka srednoto ime e zadolzitelno vo USA!! a i baska treba i prezimeto za da se nastima barem spored mene! i mojot soprug e od US i prezimeto mu e takvo neli a jas sakav naseto since da go krstime po mojot pokoen tatko koj sto imase tipicno makedonsko ime i e epten nezvucno pa sepak srednoto ime ( koe e po mojot svekor) ke go sredi toj nezvucen moment! taka da mislam deka treba i prezimeto da go zemes u igra za celosno da vidis kako bi zvucelo! osven ako nekoe posebno ti znaci ama vo toj slucaj sama bi si odlucela
Додека бев бремена се двоумевме помеѓу две имиња. Ања и Доротеа. Не можевме никако да се одлучиме. По некое време откако се породив ми се јави сопругот и целиот збунат ми кажа дека отворил во календарче и видел дека тој ден всушост е Св. Маченик Доротеј. Нашата мала бебушка сама си го одбра името [sm=smiley36. gif]
Пред да останам бремена ми се допаѓаа машките имиња Доријан и Даријан ама не се согласувавме со мм. Кога останав бремена мм сакаше ако е женско Јана, а машко Максим, но сепак најдовме средина и малото се вика Максимилиан (без ј )
Пред да останам бремена ми се допаѓаа машките имиња Доријан и Даријан ама не се согласувавме со мм. Кога останав бремена мм сакаше ако е женско Јана, а машко Максим, но сепак најдовме средина и малото се вика Максимилиан (без ј )
Jas sakav sin mi da se vika ili Danilo ili Maksimilijan ama mm ne sakase da slusne za Maksimilijan...mnogu bilo dolgo imeto i dodeka da go vikne on ke istrcal na ulica i taka sega e Danilo
Nosam bliznacinja, dve devojcinja,ednoto ime go odlucivme-Jovana ,a za drugoto se mislime ...kazete nekoj predlog ,ne mora da slicni ili da pocnuvaat na ista bukva
Deana? Mene mnogu mi se sviga ama ima kaj nas vo komisii pa ne sakam da bide imitacija ..Jovana i Deana e bas ubavo :) Ili Jovana i jana?Ili Jovana i Joana ?
Llelellee duri sega svakjam deka mene Danilo mnogu mi se svigja,...a duri imam i drugar Danilo..ama ete ne mi teknalo. a od sekogash vikav ako imam zensko kje bide Bela..a za masko ne znaev..mi se svigjase samo Luka..ama ednostavno mnogu deca go imaa toa ime...izborot go napravi soprug i sega domce si imam Andrej...ama za sledno ...ili Bela ili Danilo
Llelellee duri sega svakjam deka mene Danilo mnogu mi se svigja,...a duri imam i drugar Danilo..ama ete ne mi teknalo. a od sekogash vikav ako imam zensko kje bide Bela..a za masko ne znaev..mi se svigjase samo Luka..ama ednostavno mnogu deca go imaa toa ime...izborot go napravi soprug i sega domce si imam Andrej...ama za sledno ...ili Bela ili Danilo
Bidejki veke doma imas Andrej,slednoto neka bide Bela pa tretoto neka bide Danilo...za mene naj ubavoto ime,imeto na moeto junace
Nosam bliznacinja, dve devojcinja,ednoto ime go odlucivme-Jovana ,a za drugoto se mislime ...kazete nekoj predlog ,ne mora da slicni ili da pocnuvaat na ista bukva
Јована и Дарија - мој предлог
Jas sakav sin mi da se vika ili Danilo ili Maksimilijan ama mm ne sakase da slusne za Maksimilijan...mnogu bilo dolgo imeto i dodeka da go vikne on ke istrcal na ulica i taka sega e Danilo
Интересно Максимилијан еднас кога бев на гости во бигорски крстија така едено бебенце...Инаку Максимилијан заедно со неговиот роднина Диоклецијан биле жестоки гонители на православните во 3-4 в.
Zenski aj nekoj predlog za mene...Svekor mi e pocinat i se vikase Jovan, sega mm nekako mi vrtka okolu toa ime iako e devojce. Mene Jovana ne mi e bas po kejf, ne deka ne e ubavo tuku deka pocna da stanuva se pocesto ime megju devojcinjata.Znaci mojot predlog e Joana ama dajte mi vie uste nekoja idea...
Јоана е убаво име, ама мене лично Јована повеќе ми се допаѓа. Што ако е често име? Тоа нема врска.
Znaci i za moeto site mi vikaat deka e ubavo,ama mene mi smeta najmnogu toa sto koga se javuvam nekade i treba da se pretstavam prvo me prasuvaat ,,Koja Elena,,? E toa me nervira Samo sakam da ja postedam kerka mi od toa
Не мора да е оригиналното има Јована, освен ако не ти инсистираат, можеш да изведеш, на пр. јас би ја крстила Ивана или Јохана (ова второво ми е од едно девојче што го чував, ми остана во памет) и Јоана и Јована, сите се многу убави имиња...