Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
dragi RR ako moze mala pomos od vas koe ime e najubavo za mojata kerkicka bidejki so maz mi ne mozeme da se odlucime bidejki ni se svigaat site tri resivme da im kazeme na kumata i kumot da pisat poveke iminja pa nie od tie da odbereme,no ajde i so vas da se konsultiram koe e najubavo EVA BISERA i ENA
< Поракaта ја уредил mamicka77 -- 27.6.2011 16:04:09 >
баш ми се допагат ови световни имиња како што се Георги,Методиј,Константин,Кирил,Димитриј и сл....имиња кои се со значење а тоа демек се имиња од постар генерациј нема врска тие имиња секогаш ке останат и баш ми е мило што во последно време пак се обновуваат.ПОЗДРАВ
dragi RR ako moze mala pomos od vas koe ime e najubavo za mojata kerkicka bidejki so maz mi ne mozeme da se odlucime bidejki ni se svigaat site tri resivme da im kazeme na kumata i kumot da pisat poveke iminja pa nie od tie da odbereme,no ajde i so vas da se konsultiram koe e najubavo EVA BISERA i ENA
Искрено мене сите три ми се подеднакво убави. Еве јас лично би го издвоила името Бисера. Ама кое и да го ставите од овие три, нема да згрешите.
Jas bi ENA ,iako i drugite mi se ubavi:-) Nekako ENA mi e izgovorlivo,i na krajot na svetot utre da otide nema da ima problem so imeto sekade ke bide ENA.Baska sto e mnoooogu ubavo :-)
Procitav interesen natpis vo vesnik za znacenjeto na iminjata (nomen est omen), demek "imeto e sustina". Imase ubava analiza na site iminja. Vo natpisot stoese deka najcesto iminjata sto nie gi koristime se so grcko ili evrejsko poteklo, i ponekogas kaj nas nema direkten prevod. Na primer jas mnogu sakav ako imam masko da se vika Nikola ili Viktor. Nikola e so grcko poteklo i kaj nas nema direkten prevod, a inace samiot zbor znaci nesto kako pobednik. Viktor pak e isto pobednik na latinski, sto znaci ovie dve iminja vo prevod se sinonimi
Inaku kerka mi se vika Elena, ime so grcko poteklo spored analizata vo vesnikov, sto kaj nas nema direkten prevod, no prevedena na grcki najblisku do nasite iminja bi bilo Suncica Samo da znaete kolku sme se majtapele so toa ime so mm uste kako decko i devojka Ne ni pomisluvam da mu kazam sto znaci Elena vo prevod
Moite dve soncenca se ANDREJ I NIKOLA . I dvete iminja se zelba na kumovite, so toa sto za prvoto nivnata zelba se sovpadna so mojata , a za vtoroto - so zelbata na ostatokot od familijata, so isklucok na mene i na moeto prvo since
Mamicki jas sum vo 35 nedela od bremenosta i nosam princess. Imeto e odluceno uste koga doznavme za polot pa taka ke se vika Suzana na svekrva mi. Nie ziveeme vo USA pa taka e moderno da se ima po dve iminja i neznam kako dojdov do taa idea. Aj pomos koe e najubavo
- Sussana Michelle (moeto omileno ime) - Sussana Georgia (vtoroto na tatko i) - Sussana Lea (najmnogu sum za toa) - Sussana Nicol (onaka)