|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
17.11.2011 13:01:03   
ivoni4ka
jas tocno ke vidam kolku sum popravena vo vtornik togas sum na kontrola ama edno 2-3 kg od prethodniot mesec sigurno user posted image jas inace sum dobro odmaram kolku sto mozam poveke sinoke odlicno se naspav ama cel den od krevet ne mrdnav samo do wc  jadenje da napravam i toa se macam so sekretot ama i na neg se naviknav veke ama sega ke trazam da mi zme brisevi za mikro  pred terapija da primam od dr nedela pocnuvam so prerenje alista poleka poleka i da dokupuvam raboti sto m falat a ti kako si?

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 951
17.11.2011 13:08:53   
Mrs.Tinka
ИЗВОРНА ПОРАКА: DoroteaDj

pijam hemovit i prenazon complete

i iskreno ne se panicam,samo sakam se pobrzo da zavrsi i da bide bebusko zdravo i pravo

iskreno vekje sum 9 mesec, i da se porodam sega bebufceto ke go popravime koga ke se rodi

povekje me maci toa sto ne sum naspana i sto neam sila da bidam aktivna ko porano

i jas piev hemovit- slabi se. Mi dade doktorot Tothema ampuli po 2 na den i se opravi odma.

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 952
17.11.2011 13:10:06   
Ikana
isto i jas srcka, nisto samo krevet, tv, muzice i RR user posted image stanuvam samo do wc da odam, ne ni gotvam, se pravam naudrena da ti kazam...maz mi mi pravi za jadenje, srce mi e, neznam bez nego sto bi pravela, duri i vinovna se cuvstvuvam navistina go opteretiv...ama ete takva e situacijata. inaku isprano mi e se, ispeglano, samo da se donosime uste nekoja nedelauser posted image
vcera doznav deka cimerkata od bolnica sto bese trudna so bliznaci dobieni preku ivf, a inaku sekeras i so visok pritisok, ja porodile so carski rez vo 36 nedela. dve zenski bebinja, ednoto 25oo drugoto 1800gr. mnogu se izraduvav, zenata e sampion, albanka od tetovo, a be srce covek. morav da ja spomnam user posted image

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 953
17.11.2011 13:19:57   
ana mari
Ikana
ic da ne mu ja mislis cim ti e takva sostojbata samo lezi najvazno od se e bebeto da bide dobro i fala bogu sto ete mazti ti pomaga a sto da kazat nekoj sto ic nemaat razbiranje od mazite....... ti posakuvam se najdobrouser posted image

Непосредна врска до пораките: 954
17.11.2011 13:26:01   
Ikana
i jas na tebe anamari...i najubavo bebce ufff onakvo bucko so obravcinja za stipenje, mecence user posted image i lesen poragjaj i se se najubavo!!!

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 955
17.11.2011 13:38:58   
miana
Devojki sega mi se javi mm,gi zemal rezultatite od brisevi...Zamislete ne mi se veruva pisuvalo deka nema candida i deka e prisutna normalna mikroflora..I za drugiot rezultat pisuvalo - ne e izolirana streptococus..... ( neznam tocno kako) sega ke mi gi donese mm razultatite i ke vi pisam tocno..Sto znaci ova NE e izolirana??/ 

Непосредна врска до пораките: 956
17.11.2011 13:48:42   
ivoni4ka
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Devojki sega mi se javi mm,gi zemal rezultatite od brisevi...Zamislete ne mi se veruva pisuvalo deka nema candida i deka e prisutna normalna mikroflora..I za drugiot rezultat pisuvalo - ne e izolirana streptococus..... ( neznam tocno kako) sega ke mi gi donese mm razultatite i ke vi pisam tocno..Sto znaci ova NE e izolirana??/ 

nemas kandida i nemas streptokoka sterilna si za bakteriite user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 957
17.11.2011 13:55:12   
miana
Bas me cudi za candidava,pa doktorot koga mi zemase brisevi mi rece - imame candida ( ja zabeleza ,imav mnogu secret a i me cesase) a na rezultative pisuva deka nema..A i sekret imam seuste ???? Eve rezultatot e pred mene i pisuva : Patogeni bakterii i kandida ne se pronajdeni,prisutna e normalna flora a na drugoto pisuva : NE  e izolirana bakterijata STREPTOCOCCUS A GALACTIAE...Bas sega ke se javam kaj doktorov i ke go prasamkako toa on mi vide candida a na rezultative ja nema - cudna rabota.... 

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 958
17.11.2011 14:00:28   
miana
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sega mu se javiv na doktorot da mu gi procitam i koga mu gi porcitav mi vika : TE CASTAM 10 KEBAPCINJA  za ova user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mnogu sum srekna user posted image

Непосредна врска до пораките: 959
17.11.2011 14:01:33   
Calypso
Miana, doktorot samo pretpostavil deka imas kandida, a inaku, normalno e da imas poizrazen sekret kon krajot na bremenosta. Jas utop se pravev, a nisto nemav, nikakvi bakterii ni kandidijaza. Ne znam kako ti bilo vo prvata bremenost, mozebi ne ti bil tolku izrazen sekretot, pa zatoa ti e cudno.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 960
17.11.2011 14:03:31   
ana mari
miana
i nie pokraj tebe sme srekni bas mi e milo sto se e vo red user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 961
17.11.2011 14:08:34   
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Ehe  i mene mm mi gi zema rezultatite isto i kaj mene se  cisto, normalna mikroflora, nema kandida  a drugiot Ne e izolirana streptokoka......fala boguuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 962
17.11.2011 14:18:03   
miana
Superrrrrrr..........user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image I na Vas se da Vi bide od cisto pocisto Vi posakuvam...

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 963
17.11.2011 14:27:23   
Ikana
da vi kazam od ogromno maltretiranje ste se spasile i terajte sea vaka glatko do poragjaj user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 964
17.11.2011 14:55:20   
elenak
Па добра ти е user posted image миана не се секирај, мојава во 32-ра недела беше 1.680 гр. И мене ми рече д-рот да јадам многу суво овошје ама не го прашав зошто, еве сега знам зошто билоuser posted image И јас си јадам, најмногу урми, папаја, ананас, грозје, сливи, што ќе најдам. И за чудо ми задоволува потреба за благо.  Во вторник сме на контрола па баш ќе видиме дали има ефект.

Непосредна врска до пораките: 965
17.11.2011 15:02:11   
ana mari
mila28
bravo i za tebe super sto se e vo red....... ajde jas otidov na kontrola koga ke se vratam ke vi pisam pozz user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 966
17.11.2011 15:05:42   
DoroteaDj

bravo za ubavite vesti....milo mi e sto se rezultatite negativni

znaci vleguvame vo samiot finish relax i bez nervozi

samo napred

Непосредна врска до пораките: 967
17.11.2011 15:08:14   
miana
sto e ubavo vaka koga ima koj da se raduva so mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Vo blagodaram na site 

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 968
17.11.2011 15:16:33   
mila28
Vi blagodaram na site ..i na vas vi posakuvam dobri-cisti rezultatiuser posted image user posted image user posted image

A jas ke zemam da jadam suvo ovosje da go ubucam malce gluvceto moe user posted image user posted image

mada znaete deka preterano sekeri ja menuvaat ph vrednosta vo vaginata i stanuva popodlozna na infekcii...kandida... zatoa i jogurt obavezno..site nie koi palnirame da zgolemime vnes na sekeri.

Непосредна врска до пораките: 969
17.11.2011 17:01:43   
vodickata
user posted image user posted image [sm=bravo.gif za odlicnite rezultati :))) inace i mene maticniot mi kaza deka sum imala kandida a rezultatie mi bea cisti :)) samo taa glupava streptokoka me maci vo glavcevo zavrsiv so amoksicilinot utre nie termin a bebuf uste nekako ne mu se izlegvit ... inace mamicki sto ima drugo kako ste mene eptem dosada i safri me fakaat pustam film ne mozam mirna da sedam da go gledam :))

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 970
17.11.2011 17:05:18   
ana mari
zenski se vrativ..... se e ok so mokracata ali bebevo nema aber da izleze hehehheheh user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 971
17.11.2011 17:12:10   
Ikana
aj nazdravje anamari, uzivkaj sega eheee bebus uste saka da si plivka, ke iskoci koa ke bide spremen!

Непосредна врска до пораките: 972
17.11.2011 17:13:24   
vodickata
ana mari koja nedela ste??

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

Непосредна врска до пораките: 973
17.11.2011 17:14:39   
Ikana
uf i jas bi bila vozbudena, ajde sto pobrzo da se olesnis!!! jas go galev meseto i rucav i sega bebuf si jade...i taka, si burickam po sajtov kikikiki
ИЗВОРНА ПОРАКА: vodickata

user posted image user posted image [sm=bravo.gif za odlicnite rezultati :))) inace i mene maticniot mi kaza deka sum imala kandida a rezultatie mi bea cisti :)) samo taa glupava streptokoka me maci vo glavcevo zavrsiv so amoksicilinot utre nie termin a bebuf uste nekako ne mu se izlegvit ... inace mamicki sto ima drugo kako ste mene eptem dosada i safri me fakaat pustam film ne mozam mirna da sedam da go gledam :))

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 974
17.11.2011 17:16:25   
ana mari
ana mari koja nedela ste??
38nedela+4dena

Непосредна врска до пораките: 975
Страница:   <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Koe prezime go odbirate.
ance

svoeto go zadrzuvam (14%)

negovoto (54%)

i dvete (26%)

so "prisila" negovoto (6%)

Број на сите гласови: 123

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!