|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
4.11.2011 23:21:27   
vesnab
jas bev na GAK i sepak se lazni bolki user posted image , a so torbiceto spremno, se si zemav, suri i aparat za da si go slikam user posted image haha, mm se cudi kakva zena zemal user posted image user posted image user posted image , mi kazaa deka sum samo maku otvorena, kolku vrv od prst i deka vistinskite bolki se isto taka kako zateganjeto na stomakot shto go custvuvav no mnoguuuuuuuuuuuu pojaki i vo pocesti intervali...kako i da e sin mi se sprema za izlaganje user posted image kaj i da e za nedela dena bi trebalo da se gushkame user posted image a da i za cepot...im kazav deka imam kako belo pranje i mi rekoa deka najverojatno toa e cepot, ama kaj mene ene e ni kafeavo ni rozevo, bash belo, jas mislev zgolemen sekret e ama ete drugo bilo user posted image , narednata nedela sum kaj mojot ginekolog na pregled shto kje me poraga na GAK , Viktorija, pa kje vidime taa shto kje kaze.... imajte ubava nokj mamicki, so pomalku kiselini i pomalku stanuvanja za wc user posted image pozz

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 426
4.11.2011 23:29:58   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

koj panagur miana??? koga e? i za sto? user posted image

Na zimskiot panagur na saem sto e ...Novogodisen panagur...nekade vo dekemvri se slucuva....

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 427
4.11.2011 23:34:30   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

jeeeee ja otkriv amerika - se nauciv kako da si napravam albumuser posted image user posted image user posted image user posted image . eve sega staviv nekolku od slikite od mojata trudnicka fotosesija, koj saka moze tuka da ja pogledne:
http://album.ringeraja.mk/index.php?page=album&ID=1471
user posted image

MNogu ubavi fotografii....Kaj se slikavte?
Inaku vo stomacite jas i ti sme isti - ne se sekavam dali bevme tuka nekade soi nedelite..Jas sum 33 ta skoro 34 ta od ponedelnik...

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 428
4.11.2011 23:39:13   
ana mari
a da i za cepot...im kazav deka imam kako belo pranje i mi rekoa deka najverojatno toa e cepot, ama kaj mene ene e ni kafeavo ni rozevo, bash belo, jas mislev zgolemen sekret e ama ete drugo bilo
i jas go imam toa pa si mislev aj moze belo pranje zs i kaj mene nemase ni kafeavo ni rozevo pa zatoa ne bev sigurna dali e cepot... sega me stavi vo misla

< Поракaта ја уредил ana mari -- 4.11.2011 23:40:29 >

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 429
5.11.2011 0:10:46   
Zivka*
mamicki dali vi se slucilo da ve cesa uzasno celo telo i race i noze i se ,ama nemzam da prestanam da se cesam ,neznam sto e rabotata???od pred dva dena pocna vaka user posted image sto se slucuva so meneuser posted image user posted image user posted image postojano mislam da ne nesto ne e vo red stom mi se pojavi vaka cesanje,za bakterija nemam poso si gi zemav rezultatite pred edna nedela ,od krvta rezultatite si gi zemav denes se e vo red ,bev na kontrola minatiot petok mi rece deka ne sum otvorena i deka se e super.......od deneska ja pocnuvam 40ta nedela,neznam sto e rabotava so cesanjeto please HELP user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 430
5.11.2011 0:15:17   
ana mari
Zivka*
ooooooooooo zivka jas so nedeli ne mozam da spijam od toa cesanje pukam nave4er ponekogas sedam do 3 4 sabajle od sto celo vreme se cesam prasav na doktor mi rekoa deka od bremenosta e koga ke se porodam se ke si bide normalno ama do togas umiram ni sum naspana kako sto treba ni nisto user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Zivka*)
Непосредна врска до пораките: 431
5.11.2011 0:25:30   
Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

Zivka*
ooooooooooo zivka jas so nedeli ne mozam da spijam od toa cesanje pukam nave4er ponekogas sedam do 3 4 sabajle od sto celo vreme se cesam prasav na doktor mi rekoa deka od bremenosta e koga ke se porodam se ke si bide normalno ama do togas umiram ni sum naspana kako sto treba ni nisto user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

lele znaci vaka ke mi bide dodeka se porodam????? of mori majko mnoooogu me cesa i jas isto sinoka, se razbudiv vo 3sabajle i do 6 saat nemozev da zaspijam user posted image a koga lezev vo bolnica vo 35ta nedela (poradi visok pritisok )imase edna devojka lezese vo bolnica poradi toa sto mnogu se cesala,i sea celo vreme mislam na toa ,dali da odam na lekar da ne e nesto ne vo red.Ana mari koja vo nedela si sega?

Непосредна врска до пораките: 432
5.11.2011 1:00:06   
ana mari
36nedela +6 dena.... ne se plasi i mene mi se slu4uva istoto pa sto da pravime nema da spieme ke si se cesame heheh toa e

Непосредна врска до пораките: 433
5.11.2011 10:08:51   
mila28
Zdravouser posted image kako ste mi ? Fieo fotografiite se prekrasni, treba i jas da napravam nekoi dobri fot.....barem da imam za radosnica edna dobra. 
Neznam koj prasuvase za helanki, jas moite gi kupiv od butik MANA ima vo novo lisice, so brojce se, gi zeman 240 denari, dali seuste ima neznam, meguta ne stegaat voopsto mzoes i pod stomak i vrz celiot stomak da gi nosis imaat dlabok del taka da se super.
Nie so user posted image se od ponedelnik vlagame vo 34 nedela..super se osekam so isklucok neli na kiselinite, inace spijam kako topuser posted image ne me boli  uste nisto, racete mi trnat ponekogas vo son megutoa se e podnoslivo. 
Pozzzuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 434
5.11.2011 10:09:00   
Ikana
Zenski dobro utrouser posted image !!!
Ajde ubav vikend na site, pa za nekoi najubav ko sto gledam moze da bide..aj so lesno samo user posted image Jas sega i pustam klasicna muzika na bebuF, Brahms nekako najveke mi go saka, ne me kloca user posted image Spieme mirno, so edno stanuvanje, pa koristam sto poveke da se naspijam zasto poleka poleka stomakov pocnuva i te kako da mi tezi, pocnav i so pernici pod nego da spijam pokraj taa megju kolena user posted image Za cesanjevo neznam, mene kako da mi ogrubuva kozata na nozete, pozadi kaj listot, a moze i da e od ladnoto.

Непосредна врска до пораките: 435
5.11.2011 10:52:39   
taisa
Dobro utro i od mene
eve i jas samo sto go zavrsiv user posted image
denes vleguvam 39ta gn i sakav za toa cesanjeto da kazam ne samo sto me cesa tuku i egzema mi se pojavi pa morav kortikosteroid da se mackam sega mi pomina samo mi e mnogu suva na racete i nozete a pod gluzdot kaj petata mi se ljusti.ne znam samo kako izdrzuvam da ne se cesam no minatiot pat so cesianje mi se vospali samo si gi ladam racete i nozete i hidritiram so nivea soft baby so pantenol.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 436
5.11.2011 13:14:40   
Mrs.Tinka
Dobar den

Mene cesanjeto mi pominuva od Eucerin maslo za strii. Ja otkriv formulata user posted image
Inaku sakav da prasam, sto pravite so kiselinite? Mene samo od kisela voda mi pominuvaat ama slusnav deka bas ne bilo preporaclivo kisela voda da se pie, ne cinel CO2 za bebeto.

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 437
5.11.2011 13:25:36   
mila28
Mrs.Tinka jas imam isto dosta kiselini..sekoja vecer..obicno sega mi pominuva od jabolko, pred spienje obavezno 1 jabolko i ok e, ako vo tek na nokta se razbudam od kiselini povtorno jadam edno parce jabolko i se smiruva. Eden period i jas piev kisela voda..sega toa ne mi pomagauser posted image a i mlekoto mi pomagase megutoa i toa veke ne..se nadevam nema da bide slucaj i so jabolkata taka..ajde uste malku ke izdrzime.

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 438
5.11.2011 14:12:08   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

jeeeee ja otkriv amerika - se nauciv kako da si napravam albumuser posted image user posted image user posted image user posted image . eve sega staviv nekolku od slikite od mojata trudnicka fotosesija, koj saka moze tuka da ja pogledne:
http://album.ringeraja.mk/index.php?page=album&ID=1471
user posted image

MNogu ubavi fotografii....Kaj se slikavte?
Inaku vo stomacite jas i ti sme isti - ne se sekavam dali bevme tuka nekade soi nedelite..Jas sum 33 ta skoro 34 ta od ponedelnik...

user posted image Bas mi e drago sto vi se dopadnaa fotkite, inaku i jas gi pravev po inspiracija "da imam bar edna ubava za da ja stavam u radosnica" user posted image user posted image user posted image . Inaku gi pravevme vo edno studio i sesijata traese nekade 2-3 saati a nie imame od prilika 150 fotografii user posted image
Ako ima nekoj zainteresiran ke vi dadam kontakt, da si imate i vie ubav spomen od ovoj period user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 439
5.11.2011 16:27:03   
Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mrs.Tinka

Dobar den

Mene cesanjeto mi pominuva od Eucerin maslo za strii. Ja otkriv formulata user posted image
Inaku sakav da prasam, sto pravite so kiselinite? Mene samo od kisela voda mi pominuvaat ama slusnav deka bas ne bilo preporaclivo kisela voda da se pie, ne cinel CO2 za bebeto.

jas sekoja vecer pred legnuvanje pijam casa mleko ili jadam mleko so biskviti ,ama bez mleko znaci ne legnuvam ,inaku za kisela voda i mene mi kaza doktorot deka ne e ubavo da se pie..mene mleko mi pomaga ,taka da probaj :)

Непосредна врска до пораките: 440
5.11.2011 16:33:52   
Zivka*

ИЗВОРНА ПОРАКА: taisa

Dobro utro i od mene
eve i jas samo sto go zavrsiv user posted image
denes vleguvam 39ta gn i sakav za toa cesanjeto da kazam ne samo sto me cesa tuku i egzema mi se pojavi pa morav kortikosteroid da se mackam sega mi pomina samo mi e mnogu suva na racete i nozete a pod gluzdot kaj petata mi se ljusti.ne znam samo kako izdrzuvam da ne se cesam no minatiot pat so cesianje mi se vospali samo si gi ladam racete i nozete i hidritiram so nivea soft baby so pantenol.

jas mislam deka koga sinoka ne poludev od cesanje ,nema nikad da poludam :)))))
sea sto pravam e se tusiram nautro i pred da si legnam i se mackam so nivea baby soft creme i na stomak so originalna pavloviceva i da ne se urocam ama eve deneska mi e smirena kozata malku inaku rani se napraviv od cesanje krv si pustav do tolku mnogu sto me cesa user posted image user posted image user posted image imam "sreka" sto me fati pri kraj na bremenosta cesanjevo ,ajde ke izdrzam uste nedela dena i da se user posted image veke so bebusot user posted image

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 441
5.11.2011 17:11:24   
Mrs.Tinka
Fala Zivka!
A sto rekoa vo bolnica za cesanjeto? Zosto se cesame? user posted image

Непосредна врска до пораките: 442
5.11.2011 17:20:02   
lilicka
Cesanjeto najveke se pojavuva vo 9ti mesec mislam ama cesa do ludilo jas bev cela shparki od cesanje pogotovo stomakot,duri i vo spienje se budev od sto cesaa:))seto toa e normalno posle poragajot nema cesanje:)Bebesko mleko za telo e spas!

Непосредна врска до пораките: 443
6.11.2011 0:00:30   
ana mari
ajde po4na cesanjeto nema spienjeuser posted image ..... a kolku mi se spie lele uffff

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 444
6.11.2011 14:58:31   
DoroteaDj
Zdravo curki
eve i jas da se priklucam na forumov zosto moze da nauci covek mn bitni raboti
inaku ova mi e prva bremenost
privrsuvam so 35 nedela* na 8mi noemvri vleguvam vo 36ta ...za srekja cesanje nemam mn mn ama pocnav naglo da slabeam
3 kg za 1 nedela....a i apetitot mi se namali epten...ne povrakjav vo tekot na bremenosta a sega posle sekoj 2-3 obrok mi se slucuva da povratam ( a kiselini i nemam bas mnogu)

uzasni bolki imam od levata strana kaj rebrata i vdlabnatinka ko pola shaka mi se pojavi, a ginekologot vika deka ne e nisto strasno
inaku bebeto go nosam mnogu nisko i namesteno e vekje so glavceto nadolu
user posted image
me fakja strav okolu slabeenjevo i + plodovata voda mi e namalena epten
cudno mi e zosto pijam 3-4 litri voda + caj od brusnica i 100% sokovi i pak plodova voda namalenauser posted image
user posted image mozebi zvuci smesno no totalno sum zbuneta

Непосредна врска до пораките: 445
6.11.2011 17:17:04   
*mika*
DoroteaDj dobredojde na frumov user posted image  nemoj da se sekiras za namalenoto kolicesto plodova voda, vo ovaa faza od bremenosta vekje nisto ne e strasno user posted image  a i normalno e malku da se namali, nema mesto vekje, bebeto go ispolnuva vekje celiot prostor. Samo idi si na redovni kontroli, za da se sledi se drugo, ako e vo red nemas gajle, nema uste mnogu do krajuser posted image  nie sme samo 3 dena razlika, i jas so kilazata primetiv ne idam vekje nagore, vekje 3 nedeli si stojam u mestouser posted image  dali e deka povekje vnimavam na ishrana(bez peciva testenini i premnogu blago), ili ova si e voobicaeno, neznam, bas ke idam u vtornik na dr i ke prasam. Jas do dusa ne povrakjam i seuse nemam problemi so kiselini, si jadam najnormalno, apetitot mi e kako i koga ne sum bila trudna. Si jadam 2 pati dnevno, navecer nekoe ovosjence, ili mleko so biskviti.. ama ne cesto. Dali deka butam caj od brusnica brem pola litar, plus mleko, jogurt, ceden sok, voda... vo tekot na denot, pa tecnostite mi go gasat apetitot izgleda.
pozdrav i so lesno..

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 446
6.11.2011 17:31:01   
DoroteaDj
user posted image Blagodaram za toploto dobredojde
i jas pijam mnogu tecnosti posebno poslednive meseci
ama jas napraviv greska na pocetokot dozvoliv da kacam 30 kg do sega - od koi 18 za 5 meseci
no prvicno vo Adrialab me razocaraa i mi kazaa deka ne sum bremena..i toa udri na mojata psiha i jadev po 200 grama cokolado dnevno
pa zaminav vo Sweden ( a vekje sum bila 9 ipol nedeli bremena) i tamu so soprugot jadev po 5-6 pati dnevno
se napraviv prasence user posted image
potoa koga me iskara mojot maticen ginekolog i ja zeme mojata bremenost pod kontrola zapocnav da vnimavam ama bese docna
pa nekade vo 6-7 mesec ne bese zadovolen od goleminata na mojot syomak( cela kilaza odese vo mojot zadnik za zal ) i morav da rabotam na toa da se zgolemi obemot na meto ''mese''
i sega koga sme skoro pri kraj mi zapocnaa ovie problemi so povrakjanje...bolki...i gubenje tezina.....na 11 go imam svojot redoven pregled i prvo CTG ama koj da izdrzi do togas
pusta netrelivost i radoznalost :-)

i tebe neka ti e so lesno

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 447
6.11.2011 22:13:28   
Merka5
Dobrodojde Dorotea user posted image .
Jas denes sum malku u frka,cel den osekam kako si istekuva nesto od mene(poveketo bese ona pogust iscedok,ama preska koga stanav bukvalno bese vodesto no ne licese na ona koga ke ti pukne vodenjakot ke znaes neli mnogu voda ke se razlie po noze itn,nego bese samo po preponite i prema zadnikot kako sto sedev) i iskreno sega malku me faka frka dali e mozda vodenjakot ama samo napuknat pa po malku gubam od plodovata voda ili ??? Bolki nemam,samo osekam jaki stisoci (kako da ke pustat svingterite sekoj moment) na cervixot i besikata,Grashko ne se mrda mrda kako sto znae samo se tegne i kako da ika...hm....ke cekam pa ke vidime sto se slucuva...Utre vlagame vo 39gn,se nadevam deka e toa toa i deka za nekoj sat ke se guskame so moeto since user posted image ...user posted image ...od tie sto se bremeni so vtoro/treto ima nekoj so slicno iskustvo???

(Одговор на членот DoroteaDj)
Непосредна врска до пораките: 448
6.11.2011 23:20:04   
vesnab
merka5 cekaj me kakov vodenjak user posted image kaj mene ushte nishto nema user posted image aa i me zbuni sega, od utre 39 gn ??? jas se mislev deka so nekolku dena mi begash, jas sum od utre isto 39, odnosno 38 nedela i 1 den, znaci vlezena vo 39...nemoj da mi kazesh deka do den sme isto ??? kraen termin mi e 20 noemvri

(Одговор на членот Merka5)
Непосредна врска до пораките: 449
6.11.2011 23:51:23   
Merka5
Mene mi e kraen termin 15.11...posledna mens. 08.02....taka da od utre sme 39ta nedela user posted image (i na ringeraja kalkulatorot i na 4D ehoto taka gi broi user posted image ...t.e spored ova treba utre da sme 38gn+6d user posted image ...ajde Vesna da trcame po kej pa nakaj Klinika nemozam veke so ova protece ne protece,boli ne boli user posted image

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 450
Страница:   <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Како да се ослободите од цуцла?
Admin

Мојата ќерка (23 месеци) користи цуцла само навечер кога си легнува. Во градинка, таа беше одвикната од цуцлата со попладневна дремка, па мислам дека е време целосно да се ослободи од цуцлата. Како му помогнавте на вашето дете да се ослободи од цуцлата?