|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
4.11.2011 8:41:16   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: taisa

sakav na miana da i odgovoram prostete pogresno stisnav se gleda deka sum prilicno nova na forumot
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

TNX na odgovorite..A za kakov CEP pravite muabet devojki???? Jas vtor pat sum bremena i poima nemam za kakov cep zbprite....Inaku mozete da se ptvatrate ,vodenjakot da vi go puknat duri na poragaj...Takada ne se sekirajte...Jas se setav so dva prsti otvorena cela nedela pred poragaj user posted image

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 376
4.11.2011 9:10:05   
Merka5
Hello devojki user posted image ........
Jas taka slusnav za cepot ,edna drugarka rece deka i padnal sabajleto,bil silikonski beluzlav i vecerta se porodila,koleska mi rece deka cela nedela na sekoj vtor den i protekuvalo kako beluzlava materija so kafeno/rozenikavi partali i se porodila....jas veke dva dena primetiv deka e popladne odkako ke zavrsam so mala nuzda na toalet hartijata ima mnogu beluzlavo ligava materija i kafenikavi parcenca....se nadevam deka toa e cepot i deka brzo ke go vidime Damjan user posted image ,a i 8cava sto nemoze da iskoci me ubi vcera polos den i poveke bolka ne sum istrpela nikogas....kako generalna proba mi bese user posted image .................Nego,kade mi e Vesnab???

< Поракaта ја уредил Merka5 -- 4.11.2011 9:12:06 >

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 377
4.11.2011 10:35:06   
vesnab
eve me srcko :) ushte tuka, i jas cekam, pred 2 dena vo 3 sabajleto bolki kako za poragaj, ama vikam aj kje izdrzam do 7 pa kje go budam mm zoshto znam deka kje ispanici user posted image iii..... lezam, lezam, bolkite pominaa user posted image nishto od poragajot, ova za cepot shto zborish jas poima nemam kako izgleda, dosega nishto neobicno ne sum primetila, a se mi e spremno, samo go cekam denot i so torbickata pravo vo GAK user posted image ...ogromennnn pozz do tebe i do site rr

(Одговор на членот Merka5)
Непосредна врска до пораките: 378
4.11.2011 11:05:01   
Fiao
Dobar den od mene user posted image . Gledam nekoi od vas brzo ke se sretnat so bebufkite user posted image , samo so lesno neka e, pa koga se ke zavrsi ke zboruvame kakvo ubavo iskustvo bilo user posted image . nego sakav da prasam, koga pocnavte da se pripremate so torbata za poragjaj? Jas vo ponedelnik vleguvam vo 35ta nedela, ama sekoj den imam kosmari kako odam porano na poragjaj totalno nepodgotvena. A i uste nesto, sto se stavivte vo torbata? user posted image
Pozdrav!

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 379
4.11.2011 11:38:31   
Ikana
zdravo na site!!! Fiao eve ti link sto treba da se ponese vo bolnica, i ako se poragjas drzavno da si zemes upat, plavi kartoni i kniska. Pozdrav!!!

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 380
4.11.2011 11:42:49   
arh_diz
Eve klik TUKA imame razgovarano za Sto da se ponese vo bolnica

Биди тоа што си

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 381
4.11.2011 11:47:00   
Fiao
user posted image Superrrr fala sto me upativte user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 382
4.11.2011 11:47:29   
Ikana
zaboraviv da kazam denes vleguvam vo 31 nedela juhuuuuu!!!! tuku hormonive sega pozitivno mi deluvaat, spijam ko topce pak i sum na dieta, zaboraviv da kazam, bez leb, moze malku blago (taka se lazam)user posted image se nekako odlozuvam za perenjevo alistenca, sekoj den i jas kako kremco generalki doma so cistenje!!! Kandidava ko da mi se povlekla malku, nemam sekret ovie dva dena, mnogu dosadna balterija, zdravje 34 ili 35 nedela na brisevi ke kaze rezultatot...lele gledam stvarno deka nekoi od nas se na minuti pred golemiot nastan, zenski samo hrabro i so lesno, auuuu edvaj cekam ubavi vesti da slusnam!!!

Непосредна врска до пораките: 383
4.11.2011 12:28:24   
elenak
Добар ден и од менеuser posted image  Ај да си се пожалам и јас...Вчера бев на контрола,32 недела, се е ок со user posted image  само што не сака да го сврти газето горе, си чучи  и мака си немаuser posted image  Д-рот ми вика со оваа количина на плодова вода и со таква положба тешко дека ќе се сврти...По се изгледа тоа што најмалку го сакав, тоа ме чека, ќе треба со царски да се пораѓам, уфффuser posted image  Не е ништо конечно, знам дека имам уште време ама така се натажив вчера...Мојава газла мала уште сега инаетчика.
А иначе тежи 1.680 гр.

Непосредна врска до пораките: 384
4.11.2011 12:36:19   
Merka5
Site sto ke se poragjaat na GAK da si zemete pribor za jadenje i caska so cevki (nemale) user posted image

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 385
4.11.2011 12:40:46   
taisa
user posted image i jas otprilika togas pocnav so generalkite i dosega sum gi imala desettina i najverovatno za den dva koga ke mi pristigne komodata za presoblekuvanje ke imam uste edna ,a i torbata za vo bolnica dva pati ja imam prepakuvano a sega razmisluvam dali ke treba da ponesam i skafanderce za user posted image

Непосредна врска до пораките: 386
4.11.2011 12:42:36   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

TNX na odgovorite..A za kakov CEP pravite muabet devojki???? Jas vtor pat sum bremena i poima nemam za kakov cep zbprite....Inaku mozete da se ptvatrate ,vodenjakot da vi go puknat duri na poragaj...Takada ne se sekirajte...Jas se setav so dva prsti otvorena cela nedela pred poragaj user posted image

eden od znacite deka poragjaj pocnuva ( ne vednas se razbira) e i otpagjanjeto na mukozniot cep...drugite se bolki i puknat vodenak...toa e kako koga imame belo pranje samo rozenikava kafeava ili duri krvava boja...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 387
4.11.2011 13:20:21   
ana mari
ajde zdr na siteee

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 388
4.11.2011 13:36:30   
bile_r
jas ednistveno sto osekam vo mojata bliznacka bremenost vo 31 nedela e vo dolniot del na stomakot dali zatoa sto ednoto bebe e mnogu nisko izgleda koga mrda tolku neprijatno cuvstvo mislis ke izleze i mnogu me plasi dali nekoj cuvstvuva takvo nesto vo dolniot del

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 389
4.11.2011 13:47:22   
vodickata
jas nemam nikakvi simptomi bebac moj mu se uarnilo si mrda li si mrda mi go prevrtuva stomakov cel od edna na druga strana a veke ni sme polni 38 vo 39 a jas tolku mnogu sakam si izlezit :))) imajte ubav den mili prijatelki ringerajki

:))СЕКОЈ НОВ ДЕН НОСИ НОВА НАДЕЖ :))

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 390
4.11.2011 13:54:52   
taisa
koga trebase da miruvam ne zastanuvav a sega nisto ne mi se pravi sirekov denes ke prosetam ubavo e vremeto ama neznam sto mi stana ne mi se mrda ,a i nemam volja ni kosata da si ja sredam,imam problem i so oblekata samo nekolku raboti me sobiraat i nemam maica celosno sto mi go pokriva stomakot tolku mi rasti brzo pred dva dena mi ispuka vo dolniot del sega imam i strii.user posted image user posted image

(Одговор на членот vodickata)
Непосредна врска до пораките: 391
4.11.2011 13:57:42   
Ikana
bile_r jas mislam ponekogas ke mi padne ili so trcanje odam vo wc, toa ustvari te pritiska na besikata ili na nekoj muskul, sepak e tezina...ako nemas indikacii deka se spustilo ili doktorot nesto da ti kazal, togas uzivkaj si user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: bile_r

jas ednistveno sto osekam vo mojata bliznacka bremenost vo 31 nedela e vo dolniot del na stomakot dali zatoa sto ednoto bebe e mnogu nisko izgleda koga mrda tolku neprijatno cuvstvo mislis ke izleze i mnogu me plasi dali nekoj cuvstvuva takvo nesto vo dolniot del

(Одговор на членот bile_r)
Непосредна врска до пораките: 392
4.11.2011 13:58:35   
bile_r
ah tie strii kolku me nerviraat no site mamicki mi vikaat ke te potsecaat na bremenosta a jas ne mozam da gi podnesam. A za oblekata i ne ni kupuvam cuvam pari za bebinjata da si gi doteruvam user posted image
a za setanje ovie dva dena gledam soncevo ubavo za setanje A nie nemame sila ajde ke izdrzeme uste malkupa naprolet so kolicki ke ima setanje

Непосредна врска до пораките: 393
4.11.2011 14:01:08   
bile_r
Ikana i jas sum postojano vo wc sigurno kako sto kazuvas pritiska dole vo vtornik sum na pregled pa se nadevam se ke e vo red i ke bidam bez grizi ama i nema kade da odat nemaat mesto srcinjata ednoto gore na zeludnikot drugoto na besikata cirkus sme ama ke pomine samo se da e vo red

(Одговор на членот bile_r)
Непосредна врска до пораките: 394
4.11.2011 14:03:35   
Ikana
taisa i mene nisto ne me sobira, kupiv pred 3 nedeli trudnicki pantaloni i toa pogolem broj namerno i sega mi se knap, me stegaat!!! Za maici isto, maltene gola se setam vo eden dolg dzemper do pod kolena kako nametka i maica ili helanki odozdola, a ne mi se frlaat pari za trudnicka obleka nova, se snaogam i vaka...a i tesko deka ke setam mnogu koga ke fatat studovite pa se tesam deka ke isteram so pidzami i trenerkiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 395
4.11.2011 14:27:18   
taisa
Ikana i jas nisto ne kupuvam bas pred nekoj den bev da gledam trnerki ama se predomisliv' a sto mislis nemam ideja so da mu spremam na mm za od bolnica koga ke me zema trenerki nemam tie sto me sobiraa pred mesec dena sega ne me sobiraat znam deka ke bidam golema ama dali barem malku ke mi se sobere stomakot i kolkovite ili kako za sega da spremam nesto?a i neznam kolku bolno ke se osekam dolu ili pa da ne idam na carski user posted image

Непосредна врска до пораките: 396
4.11.2011 15:05:12   
Zivka*
jas od deneska ja pocnuvam 40ta nedela,(naredniot petok mi e terminot na 11.11) seuste ne sum imala ni B od bolki ,nitu pak cep mi padnal ni nisto user posted image vcera bev da mi zemat krv da imam posvezi rezultati za na poragaj koga ke odam i tie sestrite mi vikaat:aa ti se spustil stomakot nema uste mnogu da teras.... i sea si cekam,ne mi preostanuva nisto drugo user posted image
samo sto bev da si gi zemam rezultatite od krvta, dobri mi se, hemoglobinot mi 11,2
inaku torbicata za vo bolnica mi e spremna uste pred 4 nedeli :) edvaj cekam da si go vidam user posted image
a kako sto citam ne ima mnogu sto naskoro treba da se porodime ,so lesno na site mamcki, pozdravcinja user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 397
4.11.2011 15:22:58   
vesnab
mamicki mene denes mnogu me stega stomakot vo dolniot del, onaka kako da se sobira go custvuvam i me boli ??? prva bremenost mi e , neznam dali e ok toa ??? pomagajteeeee, kazete iskustva, ??? da ne saka user posted image moe da izlaga, 37 nedela i 5 dena sum, eve sega da rucam i odam na frizer, da ne se slucajno bolki pa sin mi da me vidi bez frizura hehehe

(Одговор на членот Zivka*)
Непосредна врска до пораките: 398
4.11.2011 15:24:25   
Ikana
taisa zemi si nesto rasteglivo, kako helanki od posirockite, nekoja dolga tunika kako dzemper, znaes onie sto se bas kako dolgi dzemperi i dole paticinja ili cizmicki od onie ko toplinki sto se user posted image jas bukvalno taka bi spremila. a za sobiranje, ti 7 ili 8 kilo ako ne i poveke odma ke isfrlis (tezinata na bebeto i postelkata i plodovata voda), jas bi zemala nesto sto mi bilo tocno vo 6-ti mesec (taka i procitav nekade po net)...ajde pa i ti i ana mari i zivka i site sto treba da se porodite, da ne izraduvate so najubavi vesti!!!

Ikana i jas nisto ne kupuvam bas pred nekoj den bev da gledam trnerki ama se predomisliv' a sto mislis nemam ideja so da mu spremam na mm za od bolnica koga ke me zema trenerki nemam tie sto me sobiraa pred mesec dena sega ne me sobiraat znam deka ke bidam golema ama dali barem malku ke mi se sobere stomakot i kolkovite ili kako za sega da spremam nesto?a i neznam kolku bolno ke se osekam dolu ili pa da ne idam na carski user posted image

Непосредна врска до пораките: 399
4.11.2011 15:27:15   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

taisa zemi si nesto rasteglivo, kako helanki od posirockite, nekoja dolga tunika kako dzemper, znaes onie sto se bas kako dolgi dzemperi i dole paticinja ili cizmicki od onie ko toplinki sto se user posted image jas bukvalno taka bi spremila. a za sobiranje, ti 7 ili 8 kilo ako ne i poveke odma ke isfrlis (tezinata na bebeto i postelkata i plodovata voda), jas bi zemala nesto sto mi bilo tocno vo 6-ti mesec (taka i procitav nekade po net)...ajde pa i ti i ana mari i zivka i site sto treba da se porodite, da ne izraduvate so najubavi vesti!!!

Kaj da najdam golemi helanki sto nema da me stegaat vo lastikot????

Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали?
Jana9

Дали вашето дете спие во ист кревет со вас родители?

ДА (41%)

НЕ (31%)

Понекогаш (29%)

Број на сите гласови: 49

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!