|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во третото тромесечје III - од 2...
31.10.2011 20:42:52   
*mika*
Vesnab, kako toa boli kicmata?? i Miana znam se zalese od jaki bolki. Kakvi se tie? bas se kako grcevi koi mozat da se merat?? nivnoto traenje, i na kolku vreme se povtoruvaat?? deka jas na prime sekoj 2-3 dena custvuvam nekakva tapa bolka nekade dole vo stomakot, ama nemozam tocno da procenam kade. Onakva e kako koga treba da dobies u sekoj moment, da "protece", ama bolkata e slaba, poveke kako tegoba, macnina odkolku kako bolka. Trae po pola saat-saat, konstantno. I nemozam da meram kontrakcii bidejki si e prisutna celo vreme. Znaci teram 35ta nedela, i pak da napomenam mnogu e blaga, da ne sum trudna ne bi ja ni primetila user posted image

(Одговор на членот vesnab)
Непосредна врска до пораките: 301
31.10.2011 20:45:26   
bombica
Paricen nadomestok za novorodence zemav pred 1 mesec.Od dokumenti se podnesuvaat izvod od novorodenceto, potvrda od maticen ginikolog deka stanuva zbor za prvorodeno dete i fotokopija od licna karta na majkata.Nikoj ne mi pobara nikakov dokument za toa kolku prihodi se ostvaruvaat vo moeto semejstvo.Kaj nas vo Veles se isplaka fiksna suma od 5000 den nezavisno od prihodite.

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 302
31.10.2011 20:55:53   
*mika*
Fala bombica mnogu na odgovorot. Eve za site koi se od veles da im e pojasno. Ajde nekoj od skopje sto zel skoro ili negov blizok, i od drugite opstini neka pise kako bombica sto objasni user posted image
fala odnapred

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 303
31.10.2011 22:10:16   
Mrs.Tinka
*mika* najubavo da si prasas vo opsatinata kade pripagjas. sekoja opstina si ima svoja politika. Javi se na telefon i ke ti objasnat.

Непосредна врска до пораките: 304
31.10.2011 23:19:20   
ana mari
ajde otidov da si legnam ubavo da si spiete site user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 305
31.10.2011 23:37:29   
Merka5
Jas prasuvav vo Opstina Karpos za ednokraten nadomest i nema vrska dali e prvo ili peto dete sumata sto ja davaat e 4700mkd so slednive dokumenti: 3 kopii od licnite karti na tatkoto i majkata(ednata da e postara licna karta za da utvrdat deka ziveete poveke od 1godina vo opstinata),3 kopii od izvodot na rodeni na bebeto,3 kopii od transakcionata smetka i eventualno vencanica kopija bidejki uste nisto nemma smeneto od adresa i dodadenoto prezime....taka mi kaza sluzbenickata i moze da se podnesat i u novata i u starata zgrada na Opstinata.
Vesnab ne mi se brzaj ti so ragjanjeto neli aprtman ke delevme na GAK user posted image ....I na moeto 14ti ke mu bide i imenden(15ti mi e kraen termin) bidejki e Sv.Kuzman i Damjan a on ke se vika Damjan ama bi sakala porano da dojde na svet iskreno user posted image

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 306
1.11.2011 0:13:42   
Zivka*
mamicki mene termin mi e 11.11. a do sega ne me fatile nikakvi bolki,(osven ednas sto me bolese epten zeludnikot od kiselini,pred nekolku dena) ama mislam na kontrakcii ne me fatile do sega,imam uste 11 dena do termin i aber nema da izleguva bebcevo moe,ima nekoj sto nemal nikakvi bolki do sega ili jas sum ednistvena user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Merka5)
Непосредна врска до пораките: 307
1.11.2011 8:17:00   
Merka5
Mene od vreme na vreme me zaboluva stomakot ama mislam deka e poveke od tezinata na bebeto bidejki mi e bajagi spusten(dodusa celo vreme taka go nosam),ama eve veke 3 dena i kukovite i preponite me kinat edvaj se dvizam,se nadevam deka ke se prelaze Grashulecov i deka ke iskoci mnogu brzu user posted image

(Одговор на членот Zivka*)
Непосредна врска до пораките: 308
1.11.2011 8:40:37   
miana
Bolkite se isti kako menstrualnite...Ve bili stomakot kako da ke dobiete ili kako veke da mate dobieno a od jaka bolka boli i kicmata....Laznite bolki ne se tolku jaki - se izdrzuvaat ,a vistinskite se mnogu pojaki user posted image Jaki sme ke izdrzime nie user posted image
Vistinskite se jaki i pocnuva da boli edno vreme pa prestanuva,pa za pola saat pak pocnuva i se taka se blizat intervalite i ke dojde na sekoi 5-10 min da ve fakaat i da traat podolgo.. E toa se vistinskite bolki...Ne se plasete - kaj sekoja zena intenzitetot na bolkata e razlicen ( kaj nekoi i recisi gi nema) takada.....Da si znaeet ako pocnat taka cesto da vi se pojavuvaat znaci deka e toa - toa...Ajde so lesno neka Vi e i ne gi brzajte bebeinjata - neka si sedat kolku im se sedi neka si rastat user posted image

Непосредна врска до пораките: 309
1.11.2011 8:40:53   
taisa
i moeto isto taka veke dva meseci e svrteno i namesteno i spusteno a aber nemam da se otvoram eve vrvi i 38ma nedela.denovive ke odam za prv pat vo GAK pa ke vidime so ke mi kazat maticnata mi vika nemas kontrakcii samo lazni bolki toa od sto se sprema teloto i taka jas si cekam user posted image da izleze.user posted image

Непосредна врска до пораките: 310
1.11.2011 9:16:24   
ana mari
i jas si 4ekam se nadevam deka nema da go nosam do kraj zs terminot mie na 27.11 uff koj ke izdrzi do togas..... inace nie se odlu4ivme za imeto lara ke se vika nasata princezauser posted image

(Одговор на членот taisa)
Непосредна врска до пораките: 311
1.11.2011 10:46:54   
KRISTIJANA*
Samo da ve pozdravam uste denes i utre na rabota i posle shopping :) edvaj cekam da iznakupam se za princot moj

baknezi za site

Само една работа е поубава од тоа да бидеш жена, а тоа е да бидеш мајка....

Непосредна врска до пораките: 312
1.11.2011 11:12:29   
@Mila@
Zdravo jas veke edna nedela ne sum na rabota i zdivev doma...a tek utre vleguvam vo 9-ti kako ke si izdrzi posledniov mesec nemam poima,pocnaa da me mavaat nervozi i depresii vcera si se iznaplakav ama bash za nishto i posle ko nishto da ne bilo,nevecer ne mozam ama ic da spijam vishe 2-3 nedeli i ne se ni osekam nenaspana..samo umorna od toa sto lezam i se vrtam cela vecer i samo poveke me boli se.Najmnogu me bolat prstite na nozete i racete ne mi se mng oteceni ama koskickite me bolat kako baba so reuma :)Inaku rezultatite od brisevite mi se oki nema nishto i toa zavrshiv,sega ushte da reshime kolku pari za poragjaj ke dademe se mislime GAK so vrski (ama jas sum neshto skepticna koga treba usluga da baram ili cekam od nekoj) ili remedika.Ovaa nedela ke trkneme i do remedika da se rasprashame.

Pozz

(Одговор на членот KRISTIJANA*)
Непосредна врска до пораките: 313
1.11.2011 11:30:54   
Ikana
Mila ajde so lesno neka ti e! Iskreno za dilemava okolu bolnicite, moe mislenje e deka i vamu i tamu mozes dobro da pomines, a mozes i loso. Se e licen izbor, a i moznost. Jas porano odev privatno, sega odam drzavno. GAK se znae deka e uzas za uslovi (jas licno na GAK imam iskustvo sto koga trebase ispituvanja da mi pravat za operacija od strav poradi toa sto go gledav ne mozev mokraca da im dadam i 2 pati se onesvestiv za krv od vena, a operacijata pu masala odlicno mi pomina), Sistina e uzas so ceni (ama zatoa te tintraat i si zadovolen vo sekoj pogled, znaci i doktorive idat tamu da pravat zafati, od licno iskustvo ti zboram), za Remedika neznam, ne sum odela tamu, taka da se zavisi od moznostite, a i kako ke ti se pogodi...a i jas sum oset_liva koga treba da cekam od nekogo nesto...ima sekakvi slucai, izborot e tvoj, ti posakuvam samo so lesno da bide!

< Поракaта ја уредил Ikana -- 1.11.2011 11:34:57 >

(Одговор на членот @Mila@)
Непосредна врска до пораките: 314
1.11.2011 12:05:28   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: *mika*

Archi_diz, jas licno ne razbiram koja e sumata sto bi ja dobila i kako da ja presmetam od toa sto e tamu na linkot dadeno :

• 25% од основицата, за подносител на барање за остварување на право, чиј просечен месечен приход на семејството изнесува над 50% до 150% од основицата;

• 15% повеќе од износот утврден во алинеја 1 од овој став, за подносител на барање чиј просечен месечен приход на семејството изнесува под 50% од основицата;

• 70% помалку од износот утврден во алинеја 1 од овој став, за подносител на барање чиј просечен месечен приход на семејството изнесува над 150% од основицата и 

• 95% помалку од износот утврден во алинеја 1 од овој став, за подносител на барање чиј просечен месечен приход на семејството изнесува над 200% од основицата.I ne razbiram dali od edno mesto se zemaat parite (samo od opstinata kade ke zivee bebeto) ili del se zimaat od opstinata a del od ministerstvo za trud i socijala?? kade da se obratam i da podnesam dokumnti koga ke se porodam?

• _____________________________

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 315
    1.11.2011 13:37:52   
    jana33
    zdravo na site!user posted image  paricen nadomestok za novorodence se zema okolu 5000den. ako ziveete vo skopje vo bilo koja opstina i toa samo za prvo rodeno dete. jas ziveam vo opstina gorce ama i moite drugarki koi ziveat po drugite opstini ja zemaa istata suma. za vtoro rodeno dete ne se dava nikakov paricen nadomestok. e veke za treto, cetvrto... neznam kako odi toa. od dokumenti se podnesuva kopija od licna karta od dvata roditela izvod od maticna kniga na rodeni za deteto i ako majkata nema smeneto licna karta togas obavezno kopija od vencanica ( za sekoj sluacaj najdobro e da si prasate vo svojata opstina koi dokumenti treba da gi dostavite ). pozz

(Одговор на членот arh_diz)
    Непосредна врска до пораките: 316
    1.11.2011 13:56:05   
    mamicka77
    ИЗВОРНА ПОРАКА: jana33

zdravo na site!user posted image  paricen nadomestok za novorodence se zema okolu 5000den. ako ziveete vo skopje vo bilo koja opstina i toa samo za prvo rodeno dete. jas ziveam vo opstina gorce ama i moite drugarki koi ziveat po drugite opstini ja zemaa istata suma. za vtoro rodeno dete ne se dava nikakov paricen nadomestok. e veke za treto, cetvrto... neznam kako odi toa. od dokumenti se podnesuva kopija od licna karta od dvata roditela izvod od maticna kniga na rodeni za deteto i ako majkata nema smeneto licna karta togas obavezno kopija od vencanica ( za sekoj sluacaj najdobro e da si prasate vo svojata opstina koi dokumenti treba da gi dostavite ). pozz

davaat i za vtoro mojata starosvatica zema i za vtoro

(Одговор на членот jana33)
    Непосредна врска до пораките: 317
    1.11.2011 14:37:05   
    jana33
    stvarno ova za vtoro dete prvpat slusam zatoa sto imam drugarki koi ziveat vo opstina kisela voda i aerodrom i baraa paricen nadomestok za vtoro dete i im kazale deka ne se dava za vtoro dete samo za prvo. e sega ako e nesto smeneto togas treba da se rasprasame, jas kazuvam kako bese do pred nekoi 6 meseci. vo sekoj slucaj fala na informacijava user posted image

(Одговор на членот mamicka77)
    Непосредна врска до пораките: 318
    1.11.2011 15:45:26   
    ana mari
    kone4no utre odam na kontrolauser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 319
    1.11.2011 18:18:19   
    elenak
    И јас сум на контрола во четврток,конечно преврте месецот и ќе си ја видам бебушка пакuser posted image
    Инаку вчера проверував крв и мокрача, хемоглобинот постојано ми е во нормала, ама црвените крвни зрнца ми се малку под нормалното не знам тоа што значиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 320
    1.11.2011 22:44:09   
    ana mari
    elenak ti posakuvam se najubavo za vo cetvrtok da se nadevame deka ni se dobri bebuskite pa pisi kako si pominauser posted image user posted image

(Одговор на членот elenak)
    Непосредна врска до пораките: 321
    2.11.2011 9:53:20   
    Fiao
    Aj dobro utro na site i od mene! Jas bas sega prasuvav za opstina karpos, drugarka mi zemala togas okolu 5000 den od opstina i 10 000 den od socijalno ednokratno, ama za vtoro dete i rekle deka nemoze da zeme, a za treto, cetvrto, stvarno pojma neam...
    Inaku jas da vi se pofalam vcera bev da si napravam edna trudnicka fotosesija i da si go ovekovecam goloto mese dodeka ne se raspukalo user posted image . Sakav da si imam slikicki od ovoj period, a sega bese idealno vreme taman ne sum pregolema i seuste ne sum ispukana. Slikite iskocija preubavi user posted image , sega ke imam ubava slika da stavam vo radosnicata kaj sto pisuva na prvata strana "jas vo stomakot na mama" user posted image .
    Inaku jas eve si peglam po celi denovi, krajot ne im se gleda na alistencava i postelinite, kebencata i sl...
    So netrpenie ja cekam slednata nedela koga ke odime na pregled i brisevi.
    P.S. Eve me mene 34ta a seuste nemam takvi bolki kako sto kazuvate... t.e. nemam nikakvi osven malku vo kolkovite od spienjeto...

Непосредна врска до пораките: 322
    2.11.2011 10:17:09   
    Luci
    Паричен надоместок за новороденче не доделуваат сите општини, Аеродром доделува а Гази Баба и Чаир не, за другите не знам. А се доделуваат пари и за второ и за трето и за десетто дете ако имате, тоа сум 100% сигурна. Конкретно во случајов кажувам за општина Аеродром. Повеќе информации прочитајте   http://www.ringeraja.mk/forum/m_12378/mpage_1/key_/tm.htm

[/quote]ИЗВОРНА ПОРАКА: jana33

[/quote]

< Поракaта ја уредил luci -- 2.11.2011 10:19:46 >

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 323
    2.11.2011 10:28:40   
    taisa
    dobro utro i od mene denes konecno uspeav da pospijam do pokasno.
    Utre moram da odam na GAK iako site vrski mi otkazaa ke odam onaka porano pa sigurno nekoj lekar keka me vidi i user posted image go nemam videno 10tina dena pa da mi kazat nesto od edna strana sum nestrpliva a od druga koga me fakaat lazni bolki me faka i strav ,
    user posted image nema gajle si mrda,a jas veke gi zavrsiv site podgotovki a i po doma veke ne mi se cisti nemam poveke idei sto da kupam i me faka dosada ama ke se izdrzi uste nekoj den se nadevam nema da go nadnosuvam i vaka e golemouser posted image

(Одговор на членот Fiao)
    Непосредна врска до пораките: 324
    2.11.2011 11:56:45   
    miana
    Jas pak sum ziva nenaspana..Karkami uvce ja boli....Stanav vo 05h i sega sum na rabota..Inace uste sega si zakazav za na pregled,za brisevi vo 35 nedela za na 14 ti nautro user posted image ...posle rezultatite se javuvam kaj drugiot doktor i odam na GAK

(Одговор на членот taisa)
    Непосредна врска до пораките: 325
    Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
    Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
    Оди на:

Анкета

Соби за игри.
    пеперутка16

Колку често ги носите вашите деца во игротеки?