Felly RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR И друга чудна навика е ако речи на пример мамо дај ми вода и татко му ако му дај, плачи, пишти или ако јас му дадам вода, а после му ја дадам чашата на мм да ја остави пак плачи, денски се трпи некако ова, ама се случува навечер, да се разбуди и ако се случи нешто вакво да не му се угоди и вреска куќата ја крева во воздух. Јас гледам секогаш да не му угодувам за ова зашто не сакам да се разгалува, ама засега нема ефект и ова навистина ме вади од такт, се надевам ќе му помине Леле, ова исто и кај нас. АКо бара нешто, мора јас да и го дадам, и го подава мм, и таа плачи - не, мамо ти. Или нешто ако треба да се земи, ај ќе појди пак тој да земи, таа - не, мамо, ние земиме. Исто и далечинското, не дава никој друг да го зема, ако го фати мм, одма му вика - тато, од мамо е диското (= далечинското), дај го. И насабајле кога ќе се разбудиме, обично далечинското стои на страната од мм, оти тој последенс и легнува, и го става до него. И матеа кога ќе види - Тато, зел диското. Пред некој ден и на гости кога бевме, го зеде и мене ми го донесе.