|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Како го заспивате вашето бебе-дете?
11.6.2011 15:50:11   
Felly RR
Вчера ја седнав Матеа да јаде, не сакаше, ја симнав од столчето, и таа ме фати за рака и ме донесе во спалната и со рачето ми покажа кај креветчето - јас се зачудив, си велам рано е за спиење, ама ја легнав, таа си се заврти, си го тргна кебенцето и си заспа. Леле си реков камо секогаш вака да заспиваuser posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 176
11.6.2011 18:31:51   
Martins mom
Само јас си знамuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 177
11.6.2011 23:08:25   
AnnaMolly RR
Пие млеко и кога ќе го испие се врти накај мене, ме чепка за коса и заспива без нишкање, пеење и слично. КОНЕЧНО по 11,5 месеци драми, трагедии и урлање пред заспивање, сега сум раат.

Live and let live

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 178
11.6.2011 23:35:37   
nadica
зависи од нејзиното расположение user posted image user posted image user posted image
најчесто се гушкаме во кревет, ама и некогаш од замор заспивам пред неа

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 179
16.6.2011 15:17:06   
Martins mom
Е не можам повеќе, на работ на нервите сумuser posted image Како е возможно моето дете да не чувствува умор и потреба за сонuser posted image user posted image Дури да се заспиеме, минуваат часови. Што се’ немам пробано, детево може да си поврзе 14 часа без сон, ако не го заспиев со едночасовно нишкање, може ќе си продолжеше.
Навечер легнуваме во 22-23, а стануваме во 6-7, во меѓувреме се будиме по 4-5 пати. Дури цицаше, рает бев, ќе му дадев цице и ќе презаспиеше, а сега плачи, се расонува, па се нишкаме, галиме и таман сум заспала, ете ти го пак станал.Ќе полудам. Денски уште помачно заспиваме, некогаш ќе успеам, ама почесто не успевам да го заспијам. Ептен е мал да го прескокнува денското спиење, а не покажува никакви знаци на поспаност. Активен е цело време, 5 мин не мирува,а пак не се изморува. Не знам до кога ќе можам да издржам вакаuser posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 180
16.6.2011 16:50:47   
Snowhite RR
Пресно ти е одбиен затоа така, за брзо ќе заборави и ќе ја преспива цела ноќ, само гледај да го најдиш убаво пред спиење, да не легнува гладен. Не знам, јас пак рает сум откако не цица, една недела само правеше проблеми и после тоа цела ноќ си ја преспива без да се разбуди. Е сега и јас имам проблеми со денското заспивање, плус и дека баш тоа време сум на работа и бабиве го заспиваат, јас кога сум слободна не знам да го заспијам освен ако сме излезени со количката и в количка да заспија. Еве денеска не сум на работа едвај го заспав, секако пробав и на кревет да лежиме и во релаксатор да го нишам и на крај в раце со нишање заспа и тоа прво скокавме, пеевме,инаку не сака в раце да го држам да лежи.

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 181
17.6.2011 13:01:58   
Martins mom
Не знам, дај боже да е фаза, оти вака ако потера со ова не спиење уште малце, јас веднаш ќе си заминам Демир Хисарuser posted image
Многу ми е чудно како издржува толку многу. Неговите врсници застануваат, ќе се одморат, ќе поседат барем 5 минути, кај Мартин мој нема застој, ич-ни минута, а сепак за спиење-абер да се немалоuser posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 182
5.7.2011 21:31:54   
tnade
do tri meseci zaspivase so ciceto. a sega mama e zlatno slavejce-djuboks

Непосредна врска до пораките: 183
11.7.2011 13:10:32   
mosa
iako tinoi e pogolem seuste se uspivame so cicanje ,go banjam go oblekuvam legnujvam do nego pocnuva da cica i po nekoe vreme spie.koga ubavo ke zaspie se izvlekuvam od krevetot i si spie.posle nekolku saati go legnuvam na negovoto krevetce. i prodolzuva so spienje.isto taka i na rucek samo sto na rucek spie na nasiot krevet.mnemam problem so uspivanje i stanuvanje noke tuku neznam kako da go odbijam od cicanje

Epa sega konecno mozam da kazam deka veke se dobivme od cicanje(na polni 2 godini) i sega konecno spie sam,navecer samo legnuvam do nego dodeka ne zaspie dobro,ana rucek nekogas sam zaspiva,a nekogas jas pokraj nego.Konecno se odbivme od cicanje,sosema lesno,za razlika od toa sto ocekuvava,i toa postepeno,postepeno bez nikavi senfovi razno-razni stvari sto mi gi spomnuvaa za odbivanje.Ednostavno prvin mu skartiv cicanje navecer,pa potoa i preku den.Dodusa i mm imnase vlijanie ama uspeavme .user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

BRAKOT vsusnost e fensi zbor za posvojuvanje vozrasno masko dete koe ne e sposobno da se grizi samoto za sebe!!!

Непосредна врска до пораките: 184
15.7.2011 15:33:53   
AnnaMolly RR
Си лежам до него, пие млеко и заспива, ама сега најново му е да ми се пикне во фаца и ме гушка и не ми дава да станам. А мрднам, се буди. Едвај после го префрлам во креветче.

Live and let live

(Одговор на членот mosa)
Непосредна врска до пораките: 185
22.7.2011 13:47:38   
Natuska85
Навечер од кога ќе се избањаме,нацицаме,го ставам во креветче,гасам светлото, палам сијаличката на дормео освежувачот и се тргам од собата.На два-три пати ќе му падне цуцлата,ќе одам ќе му ја ставам и за 10 мин.најмногу си заспиваuser posted image .Преку ден ако е ептен кенкав го ставам во релаксаторот и го клацкам додека не заспие.некогаш и сам си заспива додека си лежи така.Неможам ич во раце да го заспивам,пошто кога ќе го оставам одма се буди.Дај боже вака да си продолжи супер ќе ми еuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 186
23.7.2011 12:58:11   
*miki mami*
Legnuvame zadno na spalna mi ja stava rakata vo majca me cepka...me ..cepka toa mi odi na zivci ali sto da praam taka zaspiva podbro taka nego vo racauser posted image

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 187
23.7.2011 14:44:54   
gvenda
ova so spienjevo gledam nema promena kaj mene i martins mum si bese i si ostana teskoi zaspivanjeto i budenjeto za kratko vreme
mojava uste cica mislam deka da ja odbijam kje spie ama spored kazanoto od martins mum izleda ikaj nas kje nema vrska isto se ponasa i nasata samo denski so spie i toa pomirno nakaj dva saati ali navecer e uzas dali deka e so mene pojma nemam a i jas neznam da ja zaspivam zatoa dedo i e maher
edvaj cekam da dojde vreme oga cela vecer kje ja prespie kje slavam tridena i tri nokji :-)

(Одговор на членот *miki mami*)
Непосредна врска до пораките: 188
23.7.2011 14:49:55   
Martins mom
Ах, ќе ја караме Горанаuser posted image Гвенда, јас знаеш како се тешам?!...Кога ќе тргнат на училиште, ќе ги молиш да се разбудат, нема да им се стануваuser posted image Ќе има крај и ова, што вика мм „Првите 10 години се потешки без спиење, после ќе се навикнеш“user posted image user posted image user posted image
Се смеам, а како ми се плаче....и спиеuser posted image

< Поракaта ја уредил Martins mom RR -- 23.7.2011 14:50:23 >

(Одговор на членот gvenda)
Непосредна врска до пораките: 189
23.7.2011 22:26:50   
petra27
Легнуваме на спална,пиеме млеко,го вртам на стомак,го удирам по газето и заспани сме

Непосредна врска до пораките: 190
25.7.2011 21:57:36   
emma1
veke 4-5 meseci lezejki na spalna, so mene normalno. ke go ispie mlekoto 1 prikazna, nekogas ke si poigra nekogas pobrgu zaspiva. ne saka fala bogu vo race veke. a preku den mn tesko, zenata sto go cuva go zaspiva bez problem ( po 2 pati) na spalna na pernice go nisa. mene ni u ludilo ne mi zaspiva taka preku den, uspevam samo u kolicka :). vajda e toa navika 5 dena edno isto, 2 dena mama i tato se doma i se e razlicno. a noknoto zaspivanje mu e celo vreme isto, rutina

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 191
13.8.2011 23:31:48   
Felly RR
Прво пробувам само да ја легнам во креветче, и кажувам дека е време за нанкање, и ако е ептен изморена заспива одма. Ако не сака да спие, го гушнуваме кебенцето и седнуваме на двосед, гледаме ТВ додека не и се приспие, ако и ова не успее ја седнувам в количка и ја возам низ соби. Ова важи за денското заспивање, навечер нема возење, може да има борба додека не се умори, и не заспие user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 192
15.8.2011 11:11:54   
BILE.F

ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR

Е не можам повеќе, на работ на нервите сумuser posted image Како е возможно моето дете да не чувствува умор и потреба за сонuser posted image user posted image Дури да се заспиеме, минуваат часови. Што се’ немам пробано, детево може да си поврзе 14 часа без сон, ако не го заспиев со едночасовно нишкање, може ќе си продолжеше.
Навечер легнуваме во 22-23, а стануваме во 6-7, во меѓувреме се будиме по 4-5 пати. Дури цицаше, рает бев, ќе му дадев цице и ќе презаспиеше, а сега плачи, се расонува, па се нишкаме, галиме и таман сум заспала, ете ти го пак станал.Ќе полудам. Денски уште помачно заспиваме, некогаш ќе успеам, ама почесто не успевам да го заспијам. Ептен е мал да го прескокнува денското спиење, а не покажува никакви знаци на поспаност. Активен е цело време, 5 мин не мирува,а пак не се изморува. Не знам до кога ќе можам да издржам вакаuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image E ova kako da citam za mene! Nie se odbivme na mesec od cicanje pa pak isto! Raat vidov duri na 10meseci koga trgna vo gradinka! Pak ima budenje ama se izdrzuva! Gradinkata mi bese spas! Tamu ne spie , ke si dojdeme doma, ne spie i vece vo 21-21.30 nema sila i ke zaspie, ke se razbudi dva pati za mleko ednas za da go gusnam i 5.30 kako navien stanuva!

Пред да скокнеш, кажи оп!

Непосредна врска до пораките: 193
15.8.2011 12:31:50   
Maca25
Мене најтежок период ми беше додека ја успивавме Нина во раце!! Таман сум ја заспала, ја ставам во креветче, и ете ја се разбудила.
Ни умор, ни ништо нема кај моево дете. Ја шетаме секоја вечер во парк од 19.30 до 22 часот, она си трчка цело време, доаѓаме дома и уште не и се спие. Пред 23:30 не заспива во последно време. Јас паѓам за спиење, таа уште си пее, си игра, гајле нема.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 194
15.8.2011 12:46:06   
annie
so devojcinjata nemav problem za zaspivanje,imaa rutina banjanje,mlekce vo krevetce,baknez za dobra nok,guskanje mecence........i zzzzzz!user posted image
ama pak zatoa maskovo i do den denes koga mu oblekuvam pizami mi ,,rezervira,, mesto do nego da legnam za da zaspie a ima skoro 7 godiniuser posted image

Солзата е нејзин начин да се изрази, нејзината тага, нејзината љубов, нејзината осаменост, нејзината болка и нејзината гордост!!!

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 195
15.8.2011 13:08:48   
Lisica
Maca RR na rechargeable baterii se navecer se polnat preku den se praznat:))user posted image ama mora da se na litiumski tie poveke traat od obicnite. I nie pocnavme da zaspivame prvo nakaj 21 30, sega pocnuva da ni se prodolzuva vremeto do kaj 23 30:)

Непосредна врска до пораките: 196
15.8.2011 14:37:51   
rina13
moevo bebule si zaspiva samo,nikogas ne prisiluvam da legnuva vo isto vreme tuku koga ke osetam deka i se spie ide pravec krevetce i jas izleguvam ona si zaspiva...dobro e sto vo toa e na tatko i jas dodeka da se omazam ja terav majka mi da spie so meneuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Lisica)
Непосредна врска до пораките: 197
15.8.2011 14:45:55   
Maca25
Снаа ми и брат ми имаат бебенце од 1 месец и многу убаво го тренираат за заспивање сега. Нема нишкање, држење во раце, само во креветче, тој си мрда и после 2-3 мин сам си заспива. И не дозволуваат никој да го држи во раце. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 198
27.8.2011 11:59:02   
baby_bump
До сега се беше супер, ќе се избањаме, шишето млеко, во креветче, ќе си побрбори нешто и за 5 минути си заспиваше сама.
Но сега веќе е порасната и се научи да станува сама во креветчето, не сака сама да заспие, со саати се превртува, скока, се исправа во креветче, вика, плаче, и некој мора да дојде да лежи на спална за да и дава млеко, но таа не сака, го плука шишето и сака да си игра, не фаќа по лицето, брка во нос, ми ја дава цуцлата, ми брбори до бесвест.
Сега вака исправена во креветче се плашам да не се преврти преку оградата и ретко кога ја оставаме сама да заспие како пораноuser posted image .
Но, што да се прави како расте, така станува се понемирна и потешка за чување.
Ќе се обидам со советите за контролирано плачење и ќе пробам пак да ја вратам на старата навика, но не знам дали ќе успеам.
Порано бевме раат барем од тој аспект, сама заспиваше без проблем.

Непосредна врска до пораките: 199
27.8.2011 19:08:10   
mila mama

ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump

Не сака сама да заспие, со саати се превртува, скока, се исправа во креветче, вика, плаче, и некој мора да дојде да лежи на спална за да и дава млеко, но таа не сака, го плука шишето и сака да си игра, не фаќа по лицето, брка во нос, ми ја дава цуцлата, ми брбори до бесвест.

Исто и ние, таман фативме ред пред 2-3- месеци да цица и да си заспие, еве ја веќе 1 месец го прави истото: прво цица, па и давам дохрана ад млеко легната во креветче (купивме креветче пред 1 месец, иначе со нас спиеше во кревет), па после би требало да си заспие сама или со цуцла, ама еве ја сега ја вади цуцлата, ми ја дава мене, брка во нос, ме гали, штипе, скубе, ја фрла цуцлата на земја, па плаче, ја бара назад, се уште не станува фала Богу не може да падне, ама со нозете лупа на креветот, мислам ќе ги скрши од силното удирање, па ќе се испоти, загрее и вришти после од што и се спие, а не може да заспие, па се мачиме час-час и половина да заспие user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Имиња за момчиња
petraa

Кое ви се допаѓа вам? Еве ви убави македонски не-помодарски имиња :)

Јане (14%)

Петар (34%)

Стојан (2%)

Димитар (11%)

Коста (6%)

Дамјан (32%)

Број на сите гласови: 134

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!