|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Како го заспивате вашето бебе-дете?
19.9.2011 19:05:05   
lilicka
Мојата срцкааа има 2 месеци.......ќе ја пресоблечам,нахранам и ја легнувам во крветче и веднаш си заспива така ја научив од првиот денuser posted image

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 201
20.9.2011 8:53:45   
AnnaMolly RR
Кога му се спие се качува на спална и легнува на перница, вика Нана. Се пресоблекуваме, пие млеко, ќе ме гушне и ми ја јаде косата и заспива. Секоја вечер пробувам да го одвикнам од тоа фаќање и јадење коса, ама нема шанси да склопи око ако нема коса во уста.
Е, сега, проблем ми е откако ќе заспие да станам од кревет и да го префрлам во креветче. Веднаш осеќа дека станувам и отвара очи, вика Мама! и штом легнам до него пак заспива. Некогаш и по 30 минути откако ќе заспие не можам да станам.

Live and let live

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 202
20.9.2011 9:06:32   
kikicka
Vo racee nekogas so nishkanje i imame standard pesna za spienje (NAnaa naaaa nanannana naaa)user posted image ,a nekogas zaspiva vo race se tegni i ja ostavam ,ke pocne da se vrti dodeka da se namesti i ke zaspie.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 203
20.9.2011 17:57:59   
Elena Eli
Eve vi link za simnuvanje na knigata Kako uspavati dete bez plakanja -Elizabeth Pantley Jas si ja simnav i ja citam-ima mnogu korisni soveti, se nadevam ke uspeam da gi primenam. Pozz

Модератор: линкот е отстранет. Забранети се надворешни линкови.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 20.9.2011 20:56:49 >

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 204
10.10.2011 23:09:50   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Навечер од кога ќе се избањаме,нацицаме,го ставам во креветче,гасам светлото, палам сијаличката на дормео освежувачот и се тргам од собата.На два-три пати ќе му падне цуцлата,ќе одам ќе му ја ставам и за 10 мин.најмногу си заспиваuser posted image .Преку ден ако е ептен кенкав го ставам во релаксаторот и го клацкам додека не заспие.некогаш и сам си заспива додека си лежи така.Неможам ич во раце да го заспивам,пошто кога ќе го оставам одма се буди.Дај боже вака да си продолжи супер ќе ми еuser posted image

Ова веќе е историја за нас.Значи ептеееен ретко да заспие додека цица,инаку ќе се нишкаме во раце или во релаксатор скоро цел саат и дури после заспиваме.Ако го нишкам во раце таман ќе го ставам во креветче се буди,па ајде пак нишкањеuser posted image .А во релаксатор може потешко заспива ама барем не се нервирам ,па почесто така заспиваме,па откако убаво ќе се успие го преместувам во креветче.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 205
12.10.2011 14:56:34   
Bethany
Леле луѓе, ве молам за совет!
Моето бебе има 3 недели и некој ден и навистина имам проблем со неговото спиење. Го гледам дека е уморен, толку многу му се спие, очите му се црвени, а толку тешко заспива да е тоа чудо едно. Не знам веќе што да пробам, мислам сите методи ги испробав... А уште потешко ми е кога читам и знам дека на бебе му е потребен сон како една од основните потреби, и се нервирам зошто не спие. Еве денес толку пати беше блиску да заспие и се се нешто разбуди. Буден е 5 саати!!! А за бебе најмногу е 2 саата колку што имам прочитано. Ептен се нервирам, ајде кога има грчеви па и да разберам зошто се буди и не може да спие, ама па баш денес во овој период немаше грчеви колку што јас можев да приметам.
Има ли неко слично искуство, или па неки совет???

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 206
12.10.2011 14:59:26   
Bethany
И плус еве сега само што е заспан после 5 сата, а веќе му е време да јаде. И што сега? Да го будам ли? Стварно не знам што да правам, што е најдобро да направам?

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 207
12.10.2011 15:37:55   
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

И плус еве сега само што е заспан после 5 сата, а веќе му е време да јаде. И што сега? Да го будам ли? Стварно не знам што да правам, што е најдобро да направам?

Какво будење Bethany, какви бакрачи  Остави го нека си спие, кога ќе стане тогаш ќе му дадеш да јаде, ништо страшно

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 208
17.10.2011 17:47:05   
andrej4ee
mora site majki da macaat pri zaspivanjeto na svoite mili deca.
nekogas od nervoza ti ide da go ostavis samo i neka zaspiva kako sto znae ama toa od vnatre ne ti dozvoluva.jas pretezeno go zaspivam ako gleda pesnicki ili pak zemam pernica ja stavam na noze i taka go nisam za da ne me bolaat racete mora taka pa ke zaspie nekako

(Одговор на членот mother 29)
Непосредна врска до пораките: 209
19.10.2011 21:06:03   
emma1
Jas imam strasen problem so spienje preku den i toa poslednive 1-2 meseci. ima 1.5 godina, od ponedelnik do petok so zenata sto go cuva zaspiva bez problem za 5-10 minuti. problemot e za vikend koga sme nie doma. mnogu cesto ne mi zaspiva voopsto preku den, a se gleda deka mu se spie mnogu. sekogas bil tezok na zaspivanje ama koga bese pomal mu naogav taktiki, kolicka niskanje ova ona. sega e golem nikako nemoza, ne saka da cue da se niska, u kolicka nema sansi. nekogas mi uspeva lezejki so nego na spalna ama toa trae 1-2 saati dodeka zaspie ama i toa retko zatoa sto stanuva od krevet i si izlaga od soba. se gleda deka go faka nekoj inat i nikako ne saka da zaspie, ni so ubavo ni so karanje. ako uspee da zaspie si spie po 2 do 3h, znaci probelm e samo zaspivanjeto.
navecer ne e problem veke dolgo vreme zaspiva lezejki na spalna, ke ispie mleko ke se vrti levo desno i za max 30min e zaspan.
imal li nekoj slicno iskustvo? sto da pravam, sto da probam? sekoj vikend mi e ista pesna :(. veke resiv i da ne se nerviram i go ostavam pa navecer zaspiva dosta rano, ama za nego mi e najmnogu se gleda deka mu fali toa dnevno spienje. HELP

(Одговор на членот andrej4ee)
Непосредна врска до пораките: 210
25.10.2011 0:39:14   
petra27
Nie se bankame,pieme mleko i go legnuvam vo krevetce,jas si odam,a Stefan sam si zaspiva.....mislam i preku den sam si zaspiva.....taka se naucivme od pred 4 meseci.....i super ni e

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 211
25.10.2011 7:57:34   
Snowhite RR
Леле и јас маки мачам, особено со денското заспивање, в градинка не знам каква тактика употребуваат, ама одма му заспива, а дома едвај, в количка претежно преку ден, ама сега еве заладува и не можам во количка. Исто и навечер, некогаш легнува и одма заспива, ама некогаш е невозможен, станува, се шета низ соба, па ќе земи играчки, преку цел ден го молам да земи да заигра со некоја играчка, не сака и тогаш ко ќе треба да спија, тогаш му текнува да игра, па после ќе се качи на кревет, па пак нешто се задева, па сега последно време се загледува цртани и така се гњавиме се додека не ми пукне филмот и не му свикам малку погласно и ќе го потчукнам по газот 2-3 пати, ќе се расплачи и за 1 мин е заспан. Ама не сакам на овој начин ич да го заспивам, ама многу пати нема друг начинuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 212
25.10.2011 8:40:26   
AnnaMolly RR
Заспиваме без никаков проблем, ама само јас го успивам. Друг некој ако го успива нема шанси да заспие. Ме бара, вика Нина, Нина! И заспиваме гушнати, а тој МОРА да ми ја фаќа косата, без тоа никако не заспива. Никаков проблем немам ни со денско, ни со ноќно успивање. Ама затоа 11,5 месеци маста ми ја извади со нишкање и пеење по еден час за да заспие 15 минути. Хорор ми беше успивањето додека не наполни годинка.

Live and let live

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 213
25.10.2011 8:54:52   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: petra27

Nie se bankame,pieme mleko i go legnuvam vo krevetce,jas si odam,a Stefan sam si zaspiva.....mislam i preku den sam si zaspiva.....taka se naucivme od pred 4 meseci.....i super ni e

i sin mi taka bese do skoro,mu ja trgnavme cuclata lazacka i pocnavme so guskanje.nemase sansi posle cuclata taka da go ostavime.golem e si stanuva si se seta user posted image

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 214
25.10.2011 16:39:55   
JovanaJ
Koga bese bebe, zaspivase so cicanje. I taka prilicno dolg period. Togas ne odev na rabota pa taka ni bese super!
Sega samo ke si legneme eden do drug, si se gali od mojata raka i zaspiva. Mislam deka poubav moment od toj nema! user posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 215
25.10.2011 17:06:31   
emma1
eve 2 vikend po red kako ic ne zaspa preku den, vcera lezese 1.5h na spalna i ne uspee da zaspie. a mu se spiese sigurno prethodno pocna da stanuva nervozen i da trlja oci :((, me faka ludilo da ne bide vaka sekoj vikend.
navecer da ne go urocam ne mi prai problem

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 216
25.10.2011 17:34:18   
katerinceb
Mamicki kaj mene ivan zaspiva na ramo,samo se navaluva i nani nani bebence i uspan e..user posted image

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 217
25.10.2011 21:55:44   
nadica
тешко user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  еве баш сега пробувам да ја заспијам и за да не и плеснам една станав да ве видам вас а таа гледа цртан и најчесто така и заспива со мене попкрај неа ама 1-2ч подоцна user posted image user posted image user posted image  заспивањето ни е најголем проблем

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот katerinceb)
Непосредна врска до пораките: 218
25.10.2011 22:02:52   
Џесика
Леле Надица вие ко нас, душа да ни излезе дур заспијат... гледам и вашето ѕверче заспива околу полноќ... јас неколку пати го оставав преку ден да не спие и вечерта на време е во кревет, и поубаво спие, ама не е убаво па цел ден без одмор, нервозен е... инаку дома заспиваме најчесто со гушкање или нишкање, а во градинка сам си заспива user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 219
25.10.2011 22:41:10   
nadica
да бе и јас ја оставив вчера да не заспие преку ден па заспа околу 7ч и се разбуди пред 10ч па ни беше весело до 2 по полноќuser posted image user posted image user posted image  мислам дека полудев
каде не спие па и досадува со барања кои знае дека нема да и ги дозволам па да може да плачи и да се лигави што повеќе

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 220
25.10.2011 22:44:17   
mamamoni
и нас заспивањево се потешко и потешко ни е, ја земам да цица и да заспие околу 22ч. и откако ќе се нацица се трга и бара да си играме, тоа трае до 12-1ч.user posted image user posted image а сабајле сум на работа

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 221
1.11.2011 19:10:40   
Aleksandricka
леле луѓе заспиваме само со цицање, па никој друг освен мене не може да ја заспие...а треба да почнам и на работа да одам... не знам дали да почнам целосно да ја одбијам од цицање, дали јас да го правам тоа или некој друг полесно е, ама мислам дека многу тешко ќе биде затоа што мојата е многу тврдоглава и испушта звуци како да се гуши кога не и е по ќеиф... ќе ги уплаши бабите
пробувам стално да и го тргнам цицето дури задремува ама се буни и се расонува, а кога ќе ја префрлам во креветче веднаш се буди. не знам што ќе се прави, страшна работа

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 222
1.11.2011 19:45:49   
maki1
Strogo na cice i toa okolu 12-1 po polnoki spie do 9-9:30 so 2 pati stanuvanje.Najgolem problem mi e sto prespiva okolu 19-20 h i posle zurka,zurka.

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот Aleksandricka)
Непосредна врска до пораките: 223
3.11.2011 13:22:25   
mila mama
Имаме полна година и обично заспиваме со шише млеко во креветче. Ама еве веќе подолго време ќе цица млеко, после тоа станува, седнува на газе, се превртува напред-назад, па пак легнува, па пак станува и со цуцла во уста се случува да заспие, или продолжуваме пак со млекцето од шише. Ова е сепак многу подобра варијанта од онаа кога бевме помали со нишање по два-три саати во раце, ама што ќе правиме кога ќе се одбиеме од шише не знам user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот maki1)
Непосредна врска до пораките: 224
3.11.2011 13:37:32   
Pepelaska *
ех колку што ме замара ова заспивањево ништо друго ми се чини.Навечер не прави проблем , пие млеко и заспива ама со цуцлата лажалка,се врти се гушка и заспива ама по цела ноќ се превртува јас само го покривам.А денското спиење е уффф, станува во 9 сега и во 11 ми се спие.Ќе го легнам ќе се смее, ќе се врти ќе се налути ајде в раце нишање 5 мин ќе се налути пак легни го и дур заспие 12.Плус ако мрднам од соба одма се буди или ако шушне и тропне некој а кај нас е многу галама.После пак кај 5 заспива иста приказна.Ужас,незнам ни како ќе го одвикнам од цуцла а и дали да го преспивам еднаш во денот?

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 225
Страница:   <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  7 8 [9] 10 11   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

najubavo zensko ime
piko

Glasajte za najubavo zensko ime

Lana (23%)

Hani (1%)

Dajana (6%)

Dina (17%)

Katja (17%)

Jana (36%)

Број на сите гласови: 145

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!