miana
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: boni25 Jas seriozno ne znam veke kako da si go uspijam sopstvenoto dete Navecer ne mozam da se pozalam, si imame rutina, se banjkame okolu 8, 8 i 30 i posle toa do 9 sme zaspani vo krevetce samo so sise mleko, si go dopiva mlekoto i si zaspiva i si prespiva cela nok do 7 i 30 bez nikakvo budenje nit za hrana nit za nisto ( spie vo posebna soba od 3 meseci a sega imame 7) ali preku den e druga prikazna, cucla lazlivka ne saka, sama si ja otfrli na 3 meseci , puknav od muka a taka zaspivase preku den, probav so sto drugi jok, vo race ne saka da zaspie zasto ja nema taa navika , ti ja niskas ona ti se smee, ne go svaka toa kako nacin na uspivanje, do pred 2,3 dena denskoto spienje ni bese vo relaksator so sise caj i tresenje na relaksatorot i taka zaspivavme 3 pati dnevnopo maks. 30 min. e sega ni toa ne go saka:( A deka i se spie i se spie i place i kenka za da zaspie i ne znae kako, probav vo krevetce so muzika jok, vristi pisti, moze da zaspie samo vo kola vo nejzinoto sedidte i toa za 5 min e koma, i sto sum rekla deka nikogas nema da vlezam vo kola za da uspijam dete vcera go napraviv toa bidejki vcera posle mnogu saati budnost toa mi izgledase kako edinstveniot nacin . Kogake se sluci toa cudo na mene deteto da mi zaspie samo, probav i na nozesopernica ( procitavod edna ringerajka) i toa ne uspea, znae ponekogas da zaspie vo kolicka posle dobra voznja bez zastanuvanje ali i toa ne e resenie, Izvinete na dolgiot post ali stvarno bi mi doslo dobro nekoe iskustvo ako ste imale vakov problem. Inaku koga ne i se spie ne mozam da se pozalam, ja imam najgolemata smeska na cel svet A da se obides i preku den da i dades sise,da ja legnes i da ja zaspies? Moeto dete i preku den si pie mleko,posle mleko lapa cucla i spie..Vo race nesaka,fenovi i usisivaci - ne saka,da se vozi vo kola i da spie - i toa ne saka.Za kerkami samo krevetce,mlekce i cucla.... Obidi se i ti,daj i mleko i legni ja da spie....
|