Andriance
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28 Nie se uspivame cicajki, ima 7 m i do sega samo taka se uspiva, sam vo krevetce nema teoretska sansa da zaspie, sakas pej mu, sakas niskaj go nema sansi Se izremetiv veke na sekoe budenje mora da go zemam i stavam na grada za da se uspie(lazlivka ne saka od sam start, vcera probav povtorno lazlivka da mu dadam mislev sonliv nema da primeti ama ne odma pluka) Ne e gladen, vo nokta koga se budi cicnuva dva-tri pati i prodolzuva da ja drzi i da si igra so gradata dodeka ne zaspie. Isto kako sinceto na *Elena* i mojov se prevrtuva postojano i se sto ima vo krevetceto stava vrz glava, vo usta ili frla preku krevetceto i odma se rasonuva Нема друго чаре, ќе мораш од ноќно цицање да го одвикнеш. Цицањето пред спиење нека му биде последен оброк до утрото, а ако се буди, понуди вода или чајче. Пробај и на раце, само да го одвикнеш од ноќно цицање. Ние исти бевме, малиов нонстоп ноќе се будеше и само на цице презаспиваше, не од што беше гладен, од навика. Откако прекинавме со тоа, си ја преспива цела ноќ. Ама мораш да бидеш упорна, и ќе плаче и ќе седи и ќе сака да игра, ама после неколку вечери ќе се навикне дека нема да добие ништо и ќе спие. Инаку, и ние преку ден со нишкање и музика се заспиваме, ама кога ќе осетам дека навистина му се спие, и брзо ми заспива, за нецели пет минути, па го ставам на кревет. А навечер се тркаламе по креветот во спалната, му зборувам, му раскажувам приказни или му пеам песнички, си легнува до мене и си заспива. Така веќе некое време тераме. И кај нас е уште иста приказна..има 10,5 месеци скоро,уште цицаме навечер. Најчесто само еднаш ( со тоа што он луѓе стварно цица , не му е за игра или нешто друго)..за јаден - јаден е...и ужина и вечера и цица пред спиење...јас нудам и чај и вода...некогаш поминува со тоа, некогаш бара цице не знам што да се прави...у принцип мене не ми смета..ама па не знам колку е тоа добро за квалитетот на неговиот сон