|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
13.3.2012 18:17:25   
Acina
да ве поздравам сите после многу многу време...конечно и ние после околу 3 години обидување успеавме да си ги видиме user posted image и сега сме 13 недела и 5 дена бременост...растиме и добро напредуваме...сум заборавила како функционира форумот ама ќе се снајдам бргу user posted image

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 1676
14.3.2012 12:20:22   
Bambino
Acina честитки!Се надевам дека си имаш и ќе си имаш лесна user posted image и лесно породување:) Како ја поднесуваш бременоста до сега?

Поздрав и до другите идни мајки:)

(Одговор на членот Acina)
Непосредна врска до пораките: 1677
14.3.2012 14:39:24   
temjana
ацина јас и ти сме ептен блиску со некој ден разлика јас сум поназадuser posted image Кажи ми како ти се хормоните? мене од пред некој ден почнаа да ми лудуваат, фрикнувам за ситници, па ми се плаче ужасно се чувствувам. Почнаа и болки во стомакот нормални биле бидејќи се ширела матката и дрн дрн.. ама ова со емоциите што никако не се контролираат незнам што да правамuser posted image За среќа го имам најдобриот сопруг и толку многу ме подржува во се што ми доаѓаат солзи скогаш кога ќе се сетам колку сум лошаuser posted image

(Одговор на членот Bambino)
Непосредна врска до пораките: 1678
15.3.2012 11:28:01   
Acina
немав проблем со емоциите сега бргу но во почетокот кога разбрав оти сум бремена бев за никаде и се радував и стравував и плачев и се смеев и викав по мм...сега не...некако се среди самото од себе...сега за сега сум одлично,повратив за сето ова време само 7-8 пати...добра сум...бебушот одлично напредува

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1679
15.3.2012 11:35:11   
mama_sk
Temjana ne se sekiraj, normalno e toa, kaj nekoj e pozrazeno a kaj nekoj pomalku. Mene me poluduvaa hormonite, a jas gi poluduvav site okolu mene, ama bukvalno site user posted image Toa mi traese nekade od 8ma do 14ta nedela. Sega ili prestana ili ednostavno sum se naviknala da sum takva user posted image Mozes bedoksince da si pies po edno do dve sekoj den za da se smiris malku.
Ne se sekiraj za mt i ne go zali, i on treba da pocuvstvuva nesto od tvojata bremenost user posted image

< Поракaта ја уредил mama_sk -- 15.3.2012 11:36:25 >

Непосредна врска до пораките: 1680
16.3.2012 12:07:46   
sandra 984
Zdravo na site idni mamicki...Najprvo site ve pozdravuvam i vi posakuvam lesni trudnicki denovi.Posle 5 god.iscekuvanje sega sum vo 14 nedela i nosam bliznaci.Osven so povrakanjeto ,drug problem nemam sega za sega i na  poslednata kontrola mi kazaa deka so bebencata e se vo red.Bi sakala da ve prasam koi vitamini i minerali se najdobra zamena za MAMAVIT bidejki doktorkata mi gi preporaca tie no po aptekite mi velat deka firmata si gi povlekla od prodazba deka bile so zastaren rok.Bi ve zamolila na odgovor onie sto veke primaat nesto takvo ,i predvreme vi blagodaram.

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 1681
16.3.2012 13:21:28   
tattoo mama
zdravo Sandrauser posted image najubava zamena ti se pragnazone za trudnici zasto i jas gi pijam.otprven piev mamavit ama mnogu povrakav od niv,i sega eve si gi pijam ovie veke 4 meseci skoro i super mi euser posted image sodrzat vitamini i minerali top seuser posted image

(Одговор на членот sandra 984)
Непосредна врска до пораките: 1682
16.3.2012 13:39:21   
temjana
Јас пијам пренатал ваљда се исто со прегназолот, витамини и минерали во едно. Инаку јас супер си бев се до пред некој ден, идеална трудница смирена без повраќање, единствено мака си имам со носот затнат. Ама од пред некој ден хормониве ме полудеа а со тоа и јас user posted image ги полудувам сите околу мене, морам да изнајдам начин и да се смирамuser posted image Поздрав мешлациuser posted image

(Одговор на членот tattoo mama)
Непосредна врска до пораките: 1683
18.3.2012 21:11:08   
mandolina

Јас сум во 23 недела и вчера бев на 4д ехо скрининг детално за органите и докторката ми рече дека мозокот на фетусот му бил развиен за 21 недела односно дека за 2 недели е помал и вредноста му била на долна граница. Премногу се исплашив и ќе ве замолам ако има некој сличен случај да ми пише.

Непосредна врска до пораките: 1684
19.3.2012 8:43:52   
temjana
Не ми се верува колку сум изгубена да не ми е рингераја и да ми води сметка којзнае до кај ќе стигнам user posted image Цело време јас си мислам дека сум 13та недела односно дека оваа недела ќе влезам во 14та, а всушност јас ќе влегувам во 15таuser posted image Немам појма што ми се измеша минатата недела толкуuser posted image

(Одговор на членот mandolina)
Непосредна врска до пораките: 1685
19.3.2012 12:28:55   
Just baby
Mamicki vremeto izgleda sepak brzo pominuva user posted image idnata nedela se prefrlam vo drugata grupa, od 27 do 40 nedela user posted image
Ah zdravje se neka si e vo red, i ednaj cekam da se pojavi nasata mala princeza user posted image Denes ke odime i ke vidime kolku porasnala malata nemirka hihihih

Непосредна врска до пораките: 1686
19.3.2012 13:49:20   
mama_sk
Здраво мешиња user posted image Јас да ве поздравам, ние сме 17та недела. Немам мачнини и гадење ама киселини ме мачат нногу навечер. Сиtе редовни анализи ги направив, добри се резултатите. Сеуште пијам терапија и мирувам поради болките. Пиете ли некакви витамини? Mене сеуште ми нема дадено матичната. Поздрав user posted image

< Поракaта ја уредил mama_sk -- 19.3.2012 13:51:39 >

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 1687
26.3.2012 14:17:16   
Растеме заедно
Поздрав и од мене девојки, јас сум 23 недела и сум малку настината, па само кревам паника. Температурата ја симнав, ама сега е проблем кашлањето,почнувам се повеќе и повеќе да кашлам. Матичниот доктор (општиот) ми рече да пијам Хербион сируп за искашлување од јаглика за да не ми се спуштело на белите дробови, бидејќи најверојатно сум кашлала од поленот. Кажете мамички дали има некој искуство со овој сируп во овој период од бременоста???

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama_sk

Здраво мешиња user posted image Јас да ве поздравам, ние сме 17та недела. Немам мачнини и гадење ама киселини ме мачат нногу навечер. Сиtе редовни анализи ги направив, добри се резултатите. Сеуште пијам терапија и мирувам поради болките. Пиете ли некакви витамини? Mене сеуште ми нема дадено матичната. Поздрав user posted image

Инаку mama_sk мислам дека треба да пиеш некакви пренатални витамини, како погоре споменатите мамавит или нешто слично затоа што организмот и твојот и на бебушот имаат дополнителна потреба од витамини, посебно железо, фолна киселина, селен, цинк и уште еден куп други, кои без разлика колку здраво се храниш, во овој период неможеш да ги добиеш потребните дози преку исхраната. Сепак без консултација на лекар на своја рака не земај ништо, меѓутоа моја препорака е да ја "потсетиш" матичната.

(Одговор на членот mama_sk)
Непосредна врска до пораките: 1688
27.3.2012 23:57:18   
Mum Care
Zdravo trudnici i od mene, jas sum 23 nedela i pred pet dena bev na 4d, se e super resteme kako sto treba. No redovno zemam vitamini za trudnici i magnezium. Ke se druzime tuka uste mnogu zosto bez vas ke ni bide mnogu monotono. Sekoj den sum na forumov i mnogu mi e zabavno, zosto doktorot mi rece samo da miruvam bidejki imam serklaz, druzbava na forumov ni ja razbiva monotonijata. Pozdrav do site idni mamicki i na site neka ni e so lesno bremenosta.

(Одговор на членот Растеме заедно)
Непосредна врска до пораките: 1689
28.3.2012 0:52:49   
sandra 984
tattoo mama i temjana...golemo BLAGODARAM za informacijata i eve veke zemav pragnazone pocnav da pijam i sega za sega se e dobro...se citkame pontamu za nekoja druga nedoumicauser posted image ...pozdravce

(Одговор на членот tattoo mama)
Непосредна врска до пораките: 1690
28.3.2012 9:13:17   
temjana
Како сте ми девојчиња? Јас изгледа и алергија закачив од пролетта а и без тоа сум цела затната од првиот ден одкога останав бремена, е сега уште ова ми фалешеuser posted image Наредна недела ќе одам на преглед таман 17-та недела ќе бидам, па ќе прашам дали има некое чаре за мене. Неможам веќе нит спијам како што треба цело време на уста дишам, башка што почнав да хрчам абе ептен неубаво се чувствувам. Инаку мачнини чат пат ми се појавуваат и тоа сега почнаа, ама им го фатив редот: никако навечер јадење, никако прејадување, пржена храна јок... и така сега сум на овошје и салата ама за среќа уживам во нив пу пу.. да не се урочамuser posted image Кажете ми дали ве болат коските? Јас имам навистина големи болки особено сега кога времето е променливо, уште тоа навечер ми треба. Ќе го прашам докторот и за тоа иако зборев со другарка ми она е ортопед хирург и ми кажа дека тоа е нема лек бидејќи јас сум со операции на колковите и за жал нормално билоuser posted image Си се испожалив уште од сабајлеuser posted image Гушки мешлациuser posted image

(Одговор на членот sandra 984)
Непосредна врска до пораките: 1691
28.3.2012 23:08:38   
eni
user posted image user posted image Ako be temjance, pozali si se slobodno. Jas eve vo 22 nedela, ama nemam nekoi problemi sega za sega, osven ponekogas kiselini. Guski do site user posted image

Непосредна врска до пораките: 1692
29.3.2012 9:41:50   
dve bebusi
zdravo na site rr mamicki.da vi se pofalam na 15 ovoj mesec se porodiv vo 32 nedela so carski so dve prekrasni angelcinjauser posted image user posted image Blagica i Marija.Tie se na intenzivna vo inkubator masala si napreduvaat edvaj cekame da si gi zememe dom4e i da se guskameuser posted image user posted image .

(Одговор на членот eni)
Непосредна врска до пораките: 1693
29.3.2012 9:47:51   
stela
user posted image user posted image user posted image neka vi se zivi i zdravi i dvete, da vi rastat golemi i srekni. Cestitki za roditelite i uzivajte vo roditelstvotouser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dve bebusi)
Непосредна врска до пораките: 1694
29.3.2012 9:52:40   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: dve bebusi

zdravo na site rr mamicki.da vi se pofalam na 15 ovoj mesec se porodiv vo 32 nedela so carski so dve prekrasni angelcinjauser posted image user posted image Blagica i Marija.Tie se na intenzivna vo inkubator masala si napreduvaat edvaj cekame da si gi zememe dom4e i da se guskameuser posted image user posted image .

user posted image user posted image Нека се здрави и живи новите наши членови, Душиња мали убави, ви поскаувам што побрзо да си се гушкате заедно и да си шеткате на убавото времеuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот dve bebusi)
Непосредна врска до пораките: 1695
29.3.2012 13:21:58   
stela
Jas uste nekoj den ja zaokruzuvam 13-ta nedela, utre sum na kontrola, pa da vidime ssto ke recat, nekako me faka netrpenie i vozbudauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1696
29.3.2012 13:32:58   
Anonimen
Dragi Ringerajki, dali se zaprasuvate sto ako vaseto bebe se rodi so daunov sindrom ili druga genetska bolest? Site nie go ocekuvame sovrseniot princ ili princeza da se rodi no sto ako rodime bolno dete? Ne postoi 100% sigurno ispituvanje za toa i mene mnogu mi e strav i samo na toa mislam user posted image

(Одговор на членот stela)
  Непосредна врска до пораките: 1697
29.3.2012 13:38:43   
arh_diz
Anonimen nemoj da mislis na loso uzivaj si vo bremenosta, nikoj od nas ne e vecen i neznae sto mu nosi utresniot den

Биди тоа што си

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1698
29.3.2012 21:21:55   
milika
Драги мамички, ве молам за мислење, односно да споделите искуство доколку некому се случува нешто слично. Ние денес наполнивме 25 недели и доста сме големи user posted image (веке имам качено 10 кг). Последнава недела, после секоја прошетка осеќам притисок во долниот дел од стомакот, а потоа и тапа билка како пред добивање. Вчера после кратка прошетка (на раздалеченост колку 2 автобуски станици на Партизанска) осетив и остро бодење во стомакот, дури и не можев да продолжам да одам. Искрено, малку се подисплашив, па си закажав преглед и кај матичниот, и наредната недела кај лекарот во Систина, но од досегашни искуства, знам што ќе ми кажат: матичниот ќе ме доиспаничи и ќе ми каже да не мрдам од кревет, а лекарот во Систина дека се си е ок и да немам гајле user posted image Дали на некоја од вас и` се случува вакво нешто? user posted image до сите мамички!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1699
29.3.2012 23:13:14   
eni
Lele milika i mene mi e isto poslednive denovi. Jas sum 22- ra nedela i odvreme navreme me fakaat taka nekoi ostri bolki. I jas zakazav kaj maticniot pa ke vidime.

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 1700
Страница:   <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  66 67 [68] 69 70   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?