Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 24.2.2012 13:52:38
Cipi Ripi
Tattoo mama dali si bila na vtoro mislenje? Kaj koj dr odis? Jas otkoga otidov na vtoro mislenje, pa potoa toj vtoriot me prati na treto na klinika, mi dadoa progesteron inekcii, utrogestan i magnezium, posto prviot dr voopsto ne ni znaese za ovie lekovi i ne mi davase nisto za podobruvanje, samo parite mi gi zimase. A za plodot mislam deka ne smees da primas nisto sega. Za bolki i jas imam dole od vreme na vreme, me bocka, pecka i ne znam veke sto.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 24.2.2012 14:30:30
tattoo mama
zdravo cipi ripi jas odam vo dijagnosticki centar kaj dr.micevska ama mi kaza deka bilo rano za takvi inekcii.sega vo vtornik ke odam na kontrola da vidam so ke mi kaze,inaku ti koja nedela si i kazi mi inekciite kako gi primas i sto ti kazaa da pravis ?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 25.2.2012 19:01:17
mama_sk
Utre vleguvam vo 14ta nedela ama denovive imam bolki vo dolniot del od stomakot koga se dvizam Bev vcera kaj maticniot ginekolog mi dade inekcija Progesteron depo i mi rece da miruvam. Kazete mi dali imavte vakvi bolki i vie? Mnogu mi e strav zatoa sto prokrvarev vo 5-6 nedela i od togas sum na boleduvanje i primam utrogestan 200... HELP
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 25.2.2012 19:15:02
tattoo mama
zdravo mama mk jas da ti kazam nemav nikakvi bolki dole ama mene mi e skraten cerviksot i celo vreme lezam,zatoa i ti najubavo samo lezi si i uzivaj si i ne misli na nisto loso se ke bide ok
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.2.2012 13:35:12
cleo
Devojki, vcera bevme na redovno eho, 17 nedela i 4 dena sum i definitivno nosam devojce . Mojata malecka princeza ima 215 grama, ama neznam kolku e dolga, ne zapametiv od vozbuda . Zdravje Boze imame i imence smisleno so soprugot za koe i dvajcata se slozuvame deka ni se dopaga najmnogu - ke se vika Mihaela
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.2.2012 13:39:48
Beatris
за малата Михаела, уште е во мешко, а толку ја радува мама. Дај боже секогаш така да ве радува, да порасне уште неколку пати по 200 гр и за неколку месеци да ја запишеме на списокот на нашите мали рингерајчиња
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.2.2012 13:47:39
cleo
Ti blagodaram Beatris za ubavite zelbicki . Jas ne mzoam da opisam kolku mnogu sum srekjna, lugevo sto me srekjavaat mi velat "Liceto ti bleska od srekja!" i taka e navistina, dusata mi se smee! A najmnogu bidejki ja dobiv posle mnogu maka (3 inseminacii, 3 invitra i eden ton solzi), no definitivno se isplatelo, ova cuvstvo ne se meri so nisto na svetot! Im posakuvam na site koi sakaat Bog da gi dari so vakov dar!
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.2.2012 21:16:58
Dimana
Cestitki za Cleo , pa moze ke se posvatime i nie vcera bevme na kontrola 18 nedela260g i ke imam sin presrekna sum odvaj cekam 4d za povtorno da go vidam ,pocnaa da mi se vrtat nekoi iminja no so velicestveniot uste ne sme odlucni. I da se pozalam neznam dali e od vozbuda ama ovie denovi custvuvam aritmija ne obrnuvam vnimanie pa ne i spomnav na dr ,ako ne pomine ke odam pak na lekar ,ima li nekoj drug vakov problem.?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.2.2012 22:56:56
cleo
Dimana duso, dobra ti e idejava za posvatuvanjevo Za aritmijata i ajs ja imam ponekogas, ama trae kratko za srekja i pominuva sama od sebe. Nekolku pati imav i tahikardija, go prasav doktorot mi rece moze da se napijam Verapamil ako imam epten tegobi, a pa maticniot mi rece mozelo i Diazepam. Jas ne zemav nitu edno od dvete i samo od sebe go cekam da pomine...i pominuva. No, ako ti e epten loso javi mu se podobro na doktorot, neka te sovetuva sto da se napies.
Eni draga, pa da tuka sme so terminite . Imas isplanirano kade ke se poragjas?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.2.2012 0:39:26
Viktori
Клео, искрени честитки! Преубаво име. Инаку сигурна сум си го гуглала веќе, мојата најстара ќерка се вика Михаела и името значи Кој е како Бог? (никој нели )
И ептен ми е мило што пак не дружиш. Инаку со интерпол мислевме да те бараме, дури те пишавме и во темата за исчезнати
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.2.2012 12:56:52
Bambino
Како сте мешиња? Ние сме одлично, полека ја ситниме 24-та недела . Бебево уште не-родено ми го смени биоритамот...спијам тој кога сака...мокрам тој кога сака...јадам тој кога сака...ама не е важмо...само се да биде во ред со него:)
Инаку сакав да ве прашам, пред неколку дена, два дена по ред чуствував чудна болка во горниот дел од стомакот (каде што би требало е сега матката). Како да ми се стегаше тој дел и ми беше тешко движењето во тој момент кога ќе ме стегнеше. Вчера не ме болеше, па затоа не кренав паника одма да одам гинеколог, ама ме стави во мисла. Дали некоја од вас имала вакво искуство?Можно не да се Braxton Hicks контракции??
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.2.2012 14:33:52
cleo
Olivia duso moja, neka ti se vrati troduplo za iste ubavi misli sto im gi posakuvas na lugeto! Daj Boze i tebe da ti se raduvame mnogu skoro kako sto ti se raduvas so sekoja od nas na nasite uspesi! za tvojot optimizam posle se!
Viktori, ti blagodaram i tebe za cestitkite! Iskreno, ne mi teknalo da izguglam za imencevo, ama neznaes kolku pa sega sum radosna sto mojata princeza kje nosi ime so takvo znacenje, zasto taa navistina e volseben dar od Boga! I da - kako BOG nikoj ne e !!!
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.3.2012 0:51:08
eni
Cleo, za poraganje se mislam za vo ReMedika, bidejki odam kaj dr.Elena Petrova na kontroli, a i imam mnogu loso iskustvo od drzavna. Ne znam, moze sega vo novata se smeneti stvarite, ama..
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.3.2012 12:42:54
AneLav RR
Дечки да ве поздравам сите и да ви кажам дека уште оваа недела сум со вас, во наредната преминувам во трето тросмесечје. Иначе освен што бебињава прават журки во мене кога ќе им текне, генерално сум добра. Ме фаќаат многу киселини вчера вечерта излижав еден РУПУРУТ, демек природен бил и не бил штетен ама шубе ми беше некако. Кажувајте некој совет ако знае некој. Поздрав и со среќа и со лесно на сите!
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.3.2012 21:46:15
bebe7
Devojki Zdravo, Ke ve zamolam za mal sovet dokolku nekoj od vas ima . Vo ponedelnikot vlegov vo 15 nedela i od togas do denes vo popladnevnite casovi i tekot na nokta imam jaki bolki vo stomakot . imam custvo kako 200kg topka da mi lezi vo stomakot i vlece nadolu. Ako kivnam ili se iskaslam bolkata e uste pojaka kako da krsam vo stomakot tvrda luspa. Odvaj stanuvam od krevet , a za vrtenje i ne stanuva zbor da projde bez bolka . Ke trae edne period pa ke se izgubi . Zemam 250 mg Magnezium sekoj den i ednas nedelno me bockaat so Progesteron . Bidejki se bliznacinja koga se javiv vo bolnica mi rekoa deka matkata se siri a bebinjata zemaat pozicija , ako nema krvarenje e vo red. Narednata kontrola mi e na 13 Mart . Imal li nekoj od vas vakvi bolki ?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 2.3.2012 2:48:04
taska
zdravo devojki, jas sum nova na forumov i sakav da ve pzdravam jas sum 22 nedela i mi se pojavi problem so zolcka uzasno me boli desno pod rebro i cela desna strana na grbot , ginekologot me pregleda i mi kaza deka mi e zdebelena zolckata ama ne mi dade nisto protiv bol a uzasno bolli ne se lezi nemozam ni da spijam..dali nekkoj imal slicno iskustvo da dade nekoj sovet sto da se pravi ,maticnata mi dade paracetamol ama ne pomaga ......pozzz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 2.3.2012 11:01:53
Ananija
Isto i mene me boli tamu desno pod rebrea i na isoto mesto od kaj grbot, i jas nemozam da spija na taa strana, koga stojam isto mnogu me boli ama ne mislev oti da e zolckata si vikav deka e nekoj muskul zosto meseto raste i tegli nadolu, ke treba i jas da proveram..
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 2.3.2012 11:16:27
mama_sk
Zdravo bebe7, pozdrav do tebe i do dvete srcinja sto gi nosis vo meseto Jas sum 14ta nedela i isto imam bolki vo dolniot del od stomakot, pocnaa da bidat pointenzivni poslednive dve nedeli. I jas primam Mg250, Progesteron 1xnedelno i sekoj den Utrogestan. Maticnata mi kaza deka ne znae tocno zosto imam bolki, nekoi bremeni ednostavno imale bolki vo cela bremenost Mi rece da miruvam i da si primam terapija. Na internet citam deka ovoj period e normalno da se ima bolki vo stomakot poradi sirenje na matkata
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 2.3.2012 17:01:19
Just baby
Lele i mene me boli pod rebroto od levata strana, duri i na rebroto. Simislev deka e poradi toa sto mnogu sedam. doktorot mi rece deka toa ne mi e od bremenosta i me prasa dali sum imala nekogas problemi so zolcka ili crn drob. ama ne sum imala nikogas nikakov problem. Mozebi e toa od sto vnesuvam poveke hrana sega of a toa kolku mi preci i kolku mnogu kila imam staveno ne sakam da spomnam, da ne se iznerviram pak . ama bar se e super so mojata princeza koja sekoj den se poveke rasti sega veke ubavo ja osekam koga spie, koga se vrti :) na koja strana e svrtena :) samo pred nekolku nedeli koga i pustav muzija mrdase, a sega ne reagira? se nadevam toa znaci deka i godi muzikata i si spie :)
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 5.3.2012 17:00:52
Ananija
Just Baby, od levata strana te boli togas mila zeludnikot e ako e od desnata togas crniot drob ama me iznasmea pozdrav do tebe da se nadevam nisto strasno i mene mogu me boli od desnaa strana pod rebroto bas taka ponekogas i samoto rebro...
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 6.3.2012 10:46:21
Just baby
Leleee duri sega koga procitav sto si mi odgovorila vidov deka sum smesala leva i desna strana Desna treba da e neznam sto sum pisala leva, i onaka gresam leva desna sekogas, dodeka da pogodam sum citala deka na zenite najtesko im e od prva da ja pogodat stranata dobro e bar si se iznasmeavme, i se razbravme na kraj, desnata strana inaku seuste me boli i ne znam dali da odam na lekar ili da si sedam zatoa sto e normalno i taka treba. vo sustina me boli celo vreme koga sedam, a sedam po 12 casa na den