|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Колку внимаваме на нашиот изглед
29.9.2009 6:02:22   
pericka
dali vnimavas na tvojot izgled

< Поракaта ја уредил profesorica -- 29.9.2009 9:10:08 >
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Колку внимаваме на нашиот изглед
29.9.2009 11:34:31   
kiki_riki
отка станав прв пат мајка пред 5,5 години, во огледало се гледам 1 во три денаuser posted image

ne pravi go na drugite ona sto ne sakas tebe da ti go pravat

(Одговор на членот pericka)
Непосредна врска до пораките: 2
19.10.2009 10:59:56   
pericka
user posted image user posted image eten mnogu

(Одговор на членот kiki_riki)
Непосредна врска до пораките: 3
19.10.2009 11:11:31   
mami
ке се сложам со кики_рики..многу ретко..некогаш сум преуморна а некогаш навистина немам желба да се дотерувам..

(Одговор на членот pericka)
Непосредна врска до пораките: 4
19.10.2009 11:15:00   
profesorica
јас доста внимавам, се средувам, нокти обавезно лакирани, ако треба да одам некаде обавезно фенирана, гардеробата во тон-таква бев а таква и си останав.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 5
19.10.2009 11:17:53   
nadica
многу ретко внимавам како изгледам сама со мало дете дома не одам на работа па и не се погледнувам во огледало user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 6
19.10.2009 11:23:44   
ostoun
Obrnuvam vnimanie na toa kako izgledam doma moze da mi bide se prevrteno no jas nesredena da izlezam oddoma nema sansi se mora da bide na svoe mesto.MM cesto se zafrkava so mene koga ke me vidi so maska na lice deka ke ja isplasam kerka miuser posted image user posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 7
19.10.2009 11:24:24   
mother 29
доволно!

(Одговор на членот ostoun)
Непосредна врска до пораките: 8
9.11.2009 12:06:08   
profesorica
На чекор до секси поглед

Очите се огледало на душата, но и моќно оружје за заведување. Шминкањето на очите е дел како од дневната, така и од ноќната рутина. Во прилог ви нудиме три типа на шминка кои може да ви помогнат да изгледате неверојатно секси.

Топол поглед

На очите нанесете добра подлога која ќе ви обезбеди трајност на шминката. За да им дадете сјај на очите, под веѓите и над трепките нанесете светла сенка. На тоа ставете сенка со бронзен сјај која ќе се провлекува по целиот очен капак. Потоа земете моливче за очи, црна сенка или туш и исцртајте црна линија долж горниот капак. На крајот нанесете еден слој масакра на долните трепки и два на долните.

Лежерен зачаден изглед

Најпрвин ставете добра подлога, а потоа со бронзена сенка исцртајте го целото око. Суштината на зачадениот изглед е во преливот на боите, па така посветлите нијанси на сенка се ставаат под веѓите, додека темните се ставаат на самиот капак за да се добие финалниот изглед. Дополнително ќе го зголемите впечатокот ако нанесете црна сенка и со прстите или пак со апликатор ја распределите по капакот. Финиширајте со црно моливче и маскара.

Вистинска дива

Нанесете црна дебела линија од туш од едниот раб на внатрешноста на капакот до другиот. Колку повеќе се приближувате до надворешниот агол толку повеќе задебелувајте ја линијата. Кога ќе дојдете до крајот на надворешниот агол на капакот повлечете црта во лесно свиткан лак кон веѓите. Нанесете слој на маскара, а за подобар впечаток можете да ставите вештачки трепки.  

< Поракaта ја уредил profesorica -- 9.11.2009 12:07:05 >

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 9
9.11.2009 12:13:57   
bibi
и јас гледам од дома несредена никогаш да не излегувам Сега , може да ми се случи да немам шминка до локалното продавниче ако излезам, но сакам да сум главно средена. Дома, може да биде несредено, кога ќе се вратам ќе средам, но да излезам ненашминкана, па барем, пудра, сјај и римел ќе ставамuser posted image

Бракот понесен од силите на љубовта станува полесен товар

Непосредна врска до пораките: 10
9.11.2009 12:43:00   
profesorica
ИЗВОРНА ПОРАКА: bibi

и јас гледам од дома несредена никогаш да не излегувам Сега , може да ми се случи да немам шминка до локалното продавниче ако излезам, но сакам да сум главно средена. Дома, може да биде несредено, кога ќе се вратам ќе средам, но да излезам ненашминкана, па барем, пудра, сјај и римел ќе ставамuser posted image

потпишувам во целост!!!

(Одговор на членот bibi)
Непосредна врска до пораките: 11
9.11.2009 13:03:14   
arh_diz
Koga sum doma ne koristam sminka no sakam da sum sredena da ne go plasam mm .Koga izleguvam na rabota sakam da sum sredena ne koristam jaka sminka mozam da se pojavam i bez sminka so sjaj.

Непосредна врска до пораките: 12
10.11.2009 14:42:49   
profesorica
Хит масажи за убавина

За мека и нежна кожа

Со оваа масажа добивате нега и релаксација во исто време. На грубата страна од сунѓерот ставете малку етерично масло, а потоа масирајте ја кожата со кружни движења од стапалата кон вратот. На тој начин ќе го отстраните слојот на мртви клетки од вашата кожа, а истовремено ќе ја направите мазна и мека.

За рамен стомак

Мислите дека стомакот ви е премногу опуштен и кожата едноставно не е доволно затегната? Една кинеска масажа е одлична за подобрување на метаболизмот и за стимулирање на протокот на енергија низ телото. Најпрвин масирајте ја кожата со 30 кружни движења во насока на стрелките на часовникот, па потоа уште 30 во спротивна насока. Во другата фаза од масажата благо свиткајте ги дланките и со нивниот надворешен дел, 72 пати отсечно масирајте додека кожата не ви се затегне.

За свеж тен

Оваа масажа претставува определен тип на џогинг за лице. Кога кожата ќе се загрее, лојните жлезди започнуваат да работат поинтензивно и кожата станува посвежа и цврста. За да добиете румени образи со палецот и показалецот, масирајте го делот од коренот на носот кон усните 20 пати, а за да ја зацврстите кожата со два прста масирајте го пределот од врвот на брадата кон ушите по 20 пати од секоја страна.

За цврст задник и нозе

Проблемот со целулитот може да се ублажи со масажа од алое и добар пар на ракавици за пилинг. Секој ден пред туширање или капење масирајте ја кожата со кружни движења додека не се зацрвени. Ова ќе го поттикне протокот на крв и кожата ќе стане поеластична.

извор:ИДИВИДИ

< Поракaта ја уредил profesorica -- 10.11.2009 14:44:01 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 13
10.11.2009 16:10:09   
Bogdancanka
сакам да сум средена истокмена дотерена али необожавам баш многу да се шминкам,сакам малку пудра,руж,маскара и сјај повеке природно......тоа мене ми се свига

Непосредна врска до пораките: 14
10.11.2009 17:00:09   
Anushka
Татко ми ме научи дека една жена треба секогаш, ама баш секогаш да биде свежо исчешлана и со карминче. Звучи малку сексистички, ама, верувајте, помага!
Дури и инкасаторот ми се смешка поубаво кога сум седена...
Всушност, не претерувајте: имам еден мајстор за рерни. Ми ја поправи рерната, ама така, ми фрлаше окце (а типот беше стварно кул). Им раскажувам на колешките на работа, и едната ми вика: ако ак скоро ти се расипе рерната, тогаш ептен си му фатила око на човекот.
Луѓе, верувле или не, следната седмица рерлата престана да ми работи...
потпис: Очајна домакинка

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 15
10.11.2009 17:13:30   
Еца
Анушке не знам за мајсторот, ама за тебе можам да кажам дека секоја жена би требала да учи. Изгледаш неверојатно добро, секогаш стокмена, средена, самоуверена, нема што... Би сакала на твоите години да изгледам како тебе.user posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот Anushka)
Непосредна врска до пораките: 16
10.11.2009 17:17:05   
Mila na mama
Анушка еднаш те видов и супер изгледаше, сигурна сум дека си таква секогаш.
А за ова со рерната ме изнасмеа.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

love u all

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 17
11.11.2009 9:04:24   
mami
Анушке маuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image убаво рече Еца, ти си ми секогаш топ средена, кој би рекол дека си мама на 5(мање више:))
Инаку, до пред некое време и не обрнуава многу внимание на изгледот- што е за тепање знам, ама едноставно немав желба, но откако се случи да од работа ме извадат за да преведувам нешто во Министерство за образование (среќа тој ден си бев во сукњичка и средена ептен) сфатив дека во секој момент може да искрсне нешто на што неможам да се појавам во фармерки и патики, па сега сум на работа тип топ- некогаш со шминка некогаш не, ама важно дотеранаuser posted image user posted image

(Одговор на членот Mila na mama)
Непосредна врска до пораките: 18
12.11.2009 13:03:03   
profesorica
Со правилна исхрана до здрава и убава кожа

Технологијата чини чуда, па денес навистина постојат креми кои ја решаваат проблематичната кожа и ја прават поубава и поздрава. Но, сите козметички препарати делуваат на површината, а здравите животни навики, пред сè здравата исхрана нè прави здрави од внатре.

Секако, кремите се користат пред сè за заштита против сонце, ветер и останати временски влијанија кои ја уништуваат кожата. Сепак, како кожата старее така таа ја губи својата еластичност, се појавуваат брчки и поради тоа треба секојдневно да ја чистиме, да ја миеме со вода и да пиеме многу течности. Освен исхраната, важен фактор за убава кожа е редовниот и квалитетен сон.

На врвот на топ листата продукти за здрава кожа се наоѓаат овошјето богато со витамин Ц. Малку луѓе знаат дека Витамин Ц го ублажува штетното влијание на сонцето, а притоа го забавува и стареењето.

Оревите, зелениот зеленчук и билните масла кои содржат витамин Е се од особено значење за одржување на вашата кожа. Тие најчесто се користат во козметичките препарати за намалување на брчките.

Омега 3 – масните киселини кои најмногу ги има во рибата (посебно во лососот, скушата, локардот) ја заштитуваат кожата и особено се препорачуваат кај лица со проблематилна кожа.

Морковот, спанаќот, црвената пиперка и јајцата се одличен извор на витаминот А. Недостатокот на овој прави грди, видливи промени на кожата. Витаминот А е потребен за успешно обновување на кожата, а неговиот недостаток е резултат да се појави првутот.

За убава кожа се препорачува и урамнотежена исхрана како и доволно пиење на вода. Дерматолозите советуваат да пробате преку храната да ја чувате кожата, бидејќи така ќе заштедите пари и нема да купувате многу козметички производи.

< Поракaта ја уредил profesorica -- 12.11.2009 13:14:47 >

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 19
12.3.2013 11:52:07   
arh_diz
Mislam deka dovolno vnimavam na izgledot

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 20
12.3.2013 11:52:53   
Bethany
Мислам дека внимавам, не претерувам, ама барем домашна нега секогаш ја имам user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 21
12.3.2013 12:02:17   
Tanjicka
se trudam, ima denovi koga nemam vreme, ama koga go imam sum topuser posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 22
12.3.2013 12:19:08   
penelopa
Vnimavam da- redovno depilacija, frizer, nokti ostanato kolku imam vreme.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 23
24.6.2014 4:57:06   
bucko mal
ИЗВОРНА ПОРАКА: marchi

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Sakav da kazam deka JAS,( imam 25 god) posle dve rodeni deca ne izgledam isto kako sto izgledavv pred 5 godini i naviknata na toa kakva bev nemozam da se pomiram so toa deka sega sum celosno razlicna,a mm koj isto taka ima 25 godini i izgleda TOP moze komotno da si ja brne koja saka devojka i normano toj bi si prodolziv so zivotot kako i porano,a jas???? Pa iskreno mislam derka nitu eden maz nema da se ozeni so mene samo za da si pravime muabet..Pa site znaeme kolku e vazen sexot za normalen brak Jas licno NEMA da bidam so drug maz bidejki mi e sram od mojot izgled koj pred poragjaite pese mmmmmmm-TOP...SEga tuka se striite na sekade,stomakot opusten,gradite ,celulitot/...Epa toj nekoj sto ke se zapoznae so mene ke me vidi vo farmeka i tesno bluzice TOP ,a koga ke se soblecam - ke go razocaram.

sda si vezbala da si se odrzuvala nemalo da bide taka kako sto e jas sega sum poslaba od kolku sto bev pred da zabremenam,ne se odrzuvam tolku za da mu se dopagjam na maz mi (stom vekje me zel sekako ke mu se dopagjam) povekje se odrzuvam zaradi samata sebe.epa sega sovrseno telo postoi samo na photoshop nikade na dr mesto user posted image a ne mozam da poveruvam deka nekoj nekogas za sebe ke rece MI E SRAM OD MOJOT IZGLED.a toj nekoj ko ke dojde do "tocka na vrienje " sigurno deka ko ke se sobleces ke gi zabelezi nedostatocite.nemoj molimte.maz ko maz user posted image poraboti prvo na samodoverbata zasto ako samata ne se sekas koj drug ocekuvas da te saka?a teloto ako sakas se sreduva sepak da ne recam premlada si (25 god) ne e vo red da imas vakvo mislenje.nemoj da me svatis pogrsno ama ne ti mislam loso navistina.

marchi,samo za info-miana e edna od nas retki mamicki koja mnogu vnimava na nejziniot zigled a bogami e I uspesha vo toa user posted image
Mozesh sa se uverish tuka Слабеење

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 24.6.2014 16:04:06 >

You have to dream if before you can do it.

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 24
24.6.2014 8:22:44   
AneLav RR
Јас откако се породив воопшто не внимавам на мојот изглед, немам ни време за жал. Веќе две години не само што не си ја вратив тежината туку и се поправив некое кило, катастрофи сум. Многу ретко имам време да се нашмикам, некогаш само ќе ја врзам косата во реп и излегувам од дома со децата. Од септември здравје ги пуштам во градинка и планирам некои 2-3 месеци да си ги посветам на себе. Порано не бев воопшто ваква. Деновиве како што се ближи летово ме фаќа некоја желба да изгледам поинаку па си купив некои нови работи да се пододотерам и да се потсетам на тоа каква бев и како изгледам.

Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 25
Страница:   [1] 2   Следна страница >   >>
Страница: [1] 2   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дете.
пеперутка16

Дали некогаш ви се случило возрасен, близок или не, да го удри вашето дете во ваше присуство и како реагиравте?