|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Колку внимаваме на нашиот изглед
24.6.2014 9:12:51   
princessa
И јас се трудам да сум колку толку средена. Косата да ми е средена, кремче да си имам ставено, карминче или сјај, парфем обавезноuser posted image . И секогаш сум си дотеренаuser posted image user posted image . Набрзина успевам да се облечам и да се средам пред огледало. Не обожавам да се шминкам и можам да избројам на прсти колку пати во живот се имам нашминкано. Преферирам природен изглед и тоа е што ја прави жената секси и неодолива. И кога имам време си се негувам и тоа еднаш неделно си ставам обавезно домашно приготвена маска на косата, на лицето и се мачкам секојдневно со млеко за тело.

All of us have our own beliefs, opinions. These inner assumptions rule and govern our lives. A suggestion has no power in and of itself. its power arises from the fact that you accept it mentally!

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 26
24.6.2014 9:55:30   
AnnaMolly RR
Станувам сабајле, се мијам лице, заби, облекувам некој партал и се чешлам и тргам на работа. Не се шминкам никогаш, само 1-2 пати годишно ако имам некоја свадба и толку.
Можеби и затоа сите ми викаат дека личам како да имам 19 години :)

Live and let live

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 27
24.6.2014 12:10:41   
Dilina
Aко под внимавае на изгледот се подразбира, да се исчупам, да ми биде косата измиена, да сум издепилирана, римелче креонче пудра и сјај за надвор, а за дома барем креонче, да сум си испеглана испрана и намирисана стално сум средена user posted image user posted image браво за мене user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 28
24.6.2014 13:50:51   
deluxe
Не сум опседната со својот изглед,но може да се каже дека внимавам.Најмногу се гордеам со мојата килажа,бидејќи после 2 оогромни бремености,јас си ги имам стандардните 63кг.кои си ги имав и пред да се омажам.После миење на косата ,задолжително ја фенирам или пеглам,и така сум средена во косата 2-3 дена,до наредно миење.За шминка не сум многу обожавател,но кога сакам да си направам рефреш знаам да си ставам пудра ,креон и маскара,онака да си се расположамuser posted image .Внимавам на облеката редовно на ми биде чиста (благодарение наuser posted image секогаш ми лепи флеки)и поради тоа 2 пати во текот на денот си се пресоблекувамuser posted image user posted image user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Dilina)
Непосредна врска до пораките: 29
24.6.2014 14:52:34   
Hopeful RR
deluxe RR, браво за килажата, посебно после две бремености! Многу сакам вакви примери, посебно во средина во која жените веднаш се запуштаат user posted image Претпоставувам дека не е лесно со бебе да пазиш на храна и вежбање, но баш затоа се радувам кога гледам вакви примери!

Инаку, јас не дека се потресувам, ама мислам дека е битно секој човек да биде чист, избањат и среден, и воопшто не ми се свиѓа актуелната мода низ град на несреденост и запуштеност... ајде ок, природен изглед, ама забегуваат луѓе! user posted image Мојата рутина е - редовно се фенирам/пеглам после миење коса, редовно си ги лакирам ноктите на рацете и стапалата, и ептен до продавничка или до пазар само може да скокнам без средување. Инаку за на работа, на гости или низ град - не ми паѓа на памет да излезам без пудра, сенка, маскара и сјај. Се навикнав да го правам тоа за буквално 5-6 минути, точно знам што и како ми стои, и ич не ми одзема време насабајле. Не ставам големи количини шминка и не се гипсирам, страшно ме нервираат онакви женчиња на кои им тежат трепките од молив и маскара, но сепак ставам доволно за да покријам подочњаци или акни user posted image Кога сум средена, цел ден ми е некако поубав user posted image

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 30
25.6.2014 8:26:10   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: bucko mal RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: marchi

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Sakav da kazam deka JAS,( imam 25 god) posle dve rodeni deca ne izgledam isto kako sto izgledavv pred 5 godini i naviknata na toa kakva bev nemozam da se pomiram so toa deka sega sum celosno razlicna,a mm koj isto taka ima 25 godini i izgleda TOP moze komotno da si ja brne koja saka devojka i normano toj bi si prodolziv so zivotot kako i porano,a jas???? Pa iskreno mislam derka nitu eden maz nema da se ozeni so mene samo za da si pravime muabet..Pa site znaeme kolku e vazen sexot za normalen brak Jas licno NEMA da bidam so drug maz bidejki mi e sram od mojot izgled koj pred poragjaite pese mmmmmmm-TOP...SEga tuka se striite na sekade,stomakot opusten,gradite ,celulitot/...Epa toj nekoj sto ke se zapoznae so mene ke me vidi vo farmeka i tesno bluzice TOP ,a koga ke se soblecam - ke go razocaram.

sda si vezbala da si se odrzuvala nemalo da bide taka kako sto e jas sega sum poslaba od kolku sto bev pred da zabremenam,ne se odrzuvam tolku za da mu se dopagjam na maz mi (stom vekje me zel sekako ke mu se dopagjam) povekje se odrzuvam zaradi samata sebe.epa sega sovrseno telo postoi samo na photoshop nikade na dr mesto user posted image a ne mozam da poveruvam deka nekoj nekogas za sebe ke rece MI E SRAM OD MOJOT IZGLED.a toj nekoj ko ke dojde do "tocka na vrienje " sigurno deka ko ke se sobleces ke gi zabelezi nedostatocite.nemoj molimte.maz ko maz user posted image poraboti prvo na samodoverbata zasto ako samata ne se sekas koj drug ocekuvas da te saka?a teloto ako sakas se sreduva sepak da ne recam premlada si (25 god) ne e vo red da imas vakvo mislenje.nemoj da me svatis pogrsno ama ne ti mislam loso navistina.

marchi,samo za info-miana e edna od nas retki mamicki koja mnogu vnimava na nejziniot zigled a bogami e I uspesha vo toa user posted image
Mozesh sa se uverish tuka Слабеење

Незнам од каде овие постови се најдоа во оваа тема... Мислам дека ова го пишував во темата - живот после развод или незнам како беше ( муабетот беше дали би се омажила повторно ако се разведам веке еднаш и дали би го продолжила животот нормално).,...Во секој случај не било во оваа тема....Јас ептен внимавам на својот изглед, кој ме познава и кој редовно ме читал тука - веке знае... Моментално сум активна на Зумба, вежбам на орбитрек и на лег меџик, одам на третмани за слабеење, одев на нутриционист и успешно симнав 8кг и активно ги носам ХОТ ЕНД ШЕЈПЕРС хеланките за слабеење од Топ шоп. Инаку секогаш сум нашминкана во зависност од пригодата.. За на работа секогаш сум средена.. На маникир одам редовно, секогаш сум скоцкана, но сеуште го имам тој став дека моето тело не е исто како што беше пред да родам а мојот сопруг не само што не е ист, туку е и многу поубав и позгоден од колку што беше пред да се земеме... Целта на горе напишаното и мое цитирано е дека на мажите им е многу полесно да си продолжат со животот после развод.. Не сум пред развод, да не ме сватите погрешно user posted image Погрешно ми е протолкувано она што сум го напишала, најдете ја соодветната тема и може целосно,сите мои постови да ги прочитате и да сватите што сакал да каже писателот user posted image

Животот е краток. Крши ги правилата, простувај брзо, бакнувај бавно, сакај вистински, смеј се неконтролирано и никогаш не жали за нешто што те насмеало.

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 31
25.6.2014 11:02:46   
Defne90 RR
Па внимавам и јас колку толку никогаш си немам дозволено да сум несредена за било каде и да одам.Е сега за по дома секако дека не се замарам многу околу изборот на облеката и фризурата.Битно ми е секогаш да бидам чиста отсабалје мијам лице,заби се облекувам во тренерки најчесто и така го поминувам денот по дома.На работа не одам ама кога и да излеземе со децата на прошетка до парки или до некој кафич секогаш се средувам и се трудам да изгледам убаво.За шминкање не се шминкам којзнае колку освен завечерните излегувања со мм или за некоја пригода.Не дека не сакам туку немам време некако темпото на животот многу ми се промени и стана пребзо па затоа.Инаку до пред да го родам вториот син ама баш секој ден си се шминкав си се лакирав и си ги одржував ноктите.Ама знам дека сега тоа се должи на фактот што јас баш и немам толку време за мене.Кога ќе потпораснат децата,тогаш пак ќе си продолжам по старо.И да не заборавм си внимавам на изгледот,ако имам некое кило вишок секогаш се трудам да го симнам.И јас сум си на килажата од пред да останам бремена со првото дете.Е сега разликата е во тоа што имам целулит и стрии па не ми е толку затегната кожата.Вежбам чат пат по дома дека овде нема човек кај да се запише па еден фитнес центар немаме има само третана каде вежбаат само мажи.Ама сепак се трудам да бидам одржана и негувана.
А за мажите така е многу е точно тоа дека тие секогаш се топ и изгледаат супер.Јас и да има фитнес или аеробик за жени којзнае и дали ќе имам време да одам ама мм оди по 4 пати неделно на теретана,вежба бокс и понекогаш и џогира и да секогаш е топ.Ама сепак друго е да си маж а друго е да си жена.Барем додека имаш помали деца де.После веќе е полесно.

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 32
27.6.2014 10:06:12   
Bethany
Па може да се каже да внимавам. Откога станав мајка не ми се сменила и намалила посветеноста за нега на коса, лице, тело, онолку колку што е во мојата можност.

Сега посебно кога загазив во 30-ите се обидувам посебно да и посветам нега на лицето, со чистење, пилинзи, маски, креми со адекватни состојки итн. Не дека можам да го запрам стареењето на кожата, ниту се обидувам, ама сметам дека може и треба да биде негувана.

Многу работи ги запоставуваме кога сме млади, па потоа кога сме во некои повозрасни години настојуваме да ги исправиме грешките user posted image

Се обидувам да вежбам и да го држам телото колку-толку затегнато и без многу мрснотии user posted image
Се обидувам да пијам многу вода, повеќе сум одговорна за тоа, бидејќи хидратација е незаобилазен дел за да изгледаме добро.
Гледам да се хранам подобро.

За надвор сум секогаш малку или малку повеќе нашминкана, гледам нокти и косата да ми се средени секогаш.
Не дека излегувам надвор во штикли до продавница, ама мислам дека сум пристојна за секоја пригода. user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот Defne90 RR)
Непосредна врска до пораките: 33
27.6.2014 10:46:38   
princessa
И јас почнав пред месец дена да пијам вода и тоа наутро на гладен стомак и се чувствувам многу подобро. Од кога почнав да пијам вода не поднесувам веќе ниту сок. Едноставно ниту еден не ми е убав, освен свежо цеден сок од лимон и без шеќер. Водата многу значи. Сега имам повеќе енергија user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Се обидувам да пијам многу вода, повеќе сум одговорна за тоа, бидејќи хидратација е незаобилазен дел за да изгледаме добро.
Гледам да се хранам подобро.

All of us have our own beliefs, opinions. These inner assumptions rule and govern our lives. A suggestion has no power in and of itself. its power arises from the fact that you accept it mentally!

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 34
27.6.2014 10:56:28   
Bethany
Не сум оф, мислам во склоп на муабетов е. user posted image

Јас дури имам ставено и апликација на телефон: Water your body се вика.
Внесуваш килограми и ти се израчунава колку би требало чисто вода да внесеш дневно. Потоа имаш да бираш опција по колку мл чаша ќе пиеш вода и ти се води евиденција колку си испила дневно. Дури има и звучен сигнал за да те потсетува да се напиеш вода, ама јас го исклучив, повеќе ме тера на мочкање кога слушнам тоа водата како клокоти user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 35
27.6.2014 11:00:53   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

Не сум оф, мислам во склоп на муабетов е. user posted image

Јас дури имам ставено и апликација на телефон: Water your body се вика.
Внесуваш килограми и ти се израчунава колку би требало чисто вода да внесеш дневно. Потоа имаш да бираш опција по колку мл чаша ќе пиеш вода и ти се води евиденција колку си испила дневно. Дури има и звучен сигнал за да те потсетува да се напиеш вода, ама јас го исклучив, повеќе ме тера на мочкање кога слушнам тоа водата како клокоти user posted image

koja e taa aplikacija????Jas pijam voda redovno otkako pocnav da odam na nutricionist. Do pred rucek pijam po 2 litra voda, a posle do vecerta ne brojam. Vodata pomaga vo borbata protiv celulitot...

< Поракaта ја уредил miana -- 27.6.2014 11:02:43 >

Животот е краток. Крши ги правилата, простувај брзо, бакнувај бавно, сакај вистински, смеј се неконтролирано и никогаш не жали за нешто што те насмеало.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 36
27.6.2014 11:04:27   
Bethany
Миана, напишав погоре, одиш на Плеј Стор и укуцаш Water Your Body.
Ќе ти излезе една на слика со чаша со вода зелена, таа е user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 37
30.6.2014 23:14:39   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Мојата рутина е - редовно се фенирам/пеглам после миење коса, редовно си ги лакирам ноктите на рацете и стапалата, и ептен до продавничка или до пазар само може да скокнам без средување. Инаку за на работа, на гости или низ град - не ми паѓа на памет да излезам без пудра, сенка, маскара и сјај. Се навикнав да го правам тоа за буквално 5-6 минути, точно знам што и како ми стои, и ич не ми одзема време насабајле. Не ставам големи количини шминка и не се гипсирам, страшно ме нервираат онакви женчиња на кои им тежат трепките од молив и маскара, но сепак ставам доволно за да покријам подочњаци или акни user posted image Кога сум средена, цел ден ми е некако поубав user posted image

И ова е моја рутина од збор до збор, освен до продавница никаде не одам без малку шминка и како што вели Hopeful, успевам за само 5 минути да се нашминкам. Редовно одам на депилација, веѓите си ги кубам на 2-3 дена, не оставам никогаш влакна под пазуви дури ни во зима, надусниците исто така ги депилирам. Исто, водам сметка за здрава исхрана и внесување на течности, а од скоро почнав и да трчам. Е сега во врска со килограмите јас дури имам и помалку отколку што треба, односно отколку што сакам, затоа сега се трудам да ставам некое килце иако сите ми велат блазесити што си слаба, па така воведувам некоја исхрана, т.е. се трудам да имам 3 главни избалансирани оброка и 2 ужинки, да јадам овошје, зеленчук, пијам млеко и јогурт, да јадам и јајца, зашто немам навика за нив, меѓутоа како што реков и да трчам, возам велоспиед или да вежбам, зашто во спротивно сето јадење ќе ми се претвори во сало

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 38
1.7.2014 23:16:53   
Hopeful RR
Snowhite RR, сега кога те читам гледам колку површно сум го сфатила тоа средувањето - само шминка/фризура user posted image

Инаку се согласуваме и за храната - многу внимавам и на вода, цеден лимон на гладно секое сабајле, овошје до ручек, и се трудам да јадам еден тип храна со салата (компири+салата, тестенини+салата, ...). Вежбам 3/4 пати неделно, возам точак секој ден и секој викенд преку цела година, освен сега на жешково, се качувам на Водно. Разбирам дека за вас, мајките е потешко сето ова, и не мислам дека треба да се тера некој на сила да прави што било, но навистина не ми се допаѓа кога се запуштаат жени и ич не пазат ни на облека, ни ја изглед, ни храна ни активност. Тоа е основна грижа за себе user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 39
2.7.2014 10:11:25   
princessa
Пред да станам мајка го имав целото време на располагање ама како и да е и со две деца дома постигнувам некако да сум за пред луѓеuser posted image . Не е исто,цело време си преокупиран со нив, некогаш и 5 минути се долго време кога те тегнат за секаде и не те оставаат на мира, кое плачело,на кое му се какало, па гладно било итн. Некои работи што ми биле претходно секојденвие сега ми се луксуз. Се гледам да е набрзина и облекување и средување за надвор. Секој сака да е убаво среден, избањат, напарфемисан ама некогаш од стресовите околу децата и ненаспаноста како и измореноста до ништо на човека не му е. Треба да се има расположение за нешто да се прави.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 40
2.7.2014 11:41:15   
Tanjat7880
Eh princessa,samo da znaesh kolku si vo pravo I kolku za kratko vreme ke zavrshat tie "obvrski" a ti tolku ke bidesh izlezena od shema da nema da uspeesh ni da se potrudish da se sredish a vreme ke imash!
I jas bev 24/7 okupirana so deteto,pomosh od nigde nikade,rabotev togash I za rabota morav da se sredam a koga ostanav doma toa vekje ne go pravev.Sega se trudam da se posvetam na mojot izgled I nega no raspolozenie nikako da najdam,najsrekjna sum ako mozam denot vo pizami da go pominamuser posted image .No se "teram"sebesi da ne bidam takva,pa redovno se feniram,koga vo maalskata frizernica koga sama,se trudam da I do maalskoto pazarce sum stokmena isceshlana I so malku shminka,pocnav redovna da bidam na depilacija I cupanje...no primetuvam deka toa pocna da mi bidnuva teshko,a neznam zoshtouser posted image

< Поракaта ја уредил Tanjat7880 -- 2.7.2014 11:43:10 >

Непосредна врска до пораките: 41
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

Дете.
пеперутка16

Дали некогаш ви се случило возрасен, близок или не, да го удри вашето дете во ваше присуство и како реагиравте?